לידה טבעית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לידה טבעית
    שלי
    01/05/2008

שלום,
    הריון ראשון, אין לי מושג לקראת מה אני הולכת בלידה, כרגע אני מאוד רוצה לידה טבעית בבי"ח.
    אני מאוד רוצה להימנע מאפידורל ושות', לא מעוניינת בדולה.
    רציתי לדעת מה ההבדל בין קורס הכנה ללידה בבי"ח לבין קורס פרטי. האם יכול להיות שבקורס בבי"ח לא "מגלים" הכל?
    רציתי גם לשאול לגבי קורס פרטי באזור הצפון (עמקים).
    ועוד דבר, שמעתי שאחרי הלידה נותנים ליולדת חיסונים כלשהם, מה זה בדיוק? והאם אני יכולה להימנע מהם, ואם להימנע אז למה להימנע, במה הם יכולים להזיק?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לידה טבעית

הוספת תגובה

• זריקה

אורנה דן
    01/05/2008

לא נותנים ליולדת חיסונים. אולי כוונתך להורמון הפיטוצין שמוזרק לאחר הלידה לצורך כיווץ הרחם. לדעתי האישית ברוב המקרים הוא מיותר, הטבע דואג באופן טבעי לכיווץ הרחם, ובמיוחד עוזרת לכך ההנקה, הגורמת לגוף לשחרר את הורמון האוקסיטוצין (הגירסה הטבעית של הפיטוצין). אני מאמינה שברוב בתי החולים ייענו לבקשתך להימנע מהזריקה הזאת, צריך שבן הזוג ישים לב שממלאים את בקשתך.
    מדוע לא להשתמש בה? מכיוון שכאשר הגוף "מרגיש" ש"יש שם מספיק אוקסיטוצין" הוא לא מייצר את ההורמון הזה. ההורמון הטבעי של הגוף הוא קצת יותר משוכלל, היות והוא מופרש מהמוח (ולא מוזרק לווריד) ויש לו גם השפעות רגשיות שמטרתן ליצור את הרגש האימהי והקשר החזק בין האם לתינוק.
    לגבי הכנה ללידה בצפון, תיכף תגיע אפרת ותפרט לך.
    המשך הריון בריא ולידה מאושרת,
    אורנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי קורס באיזור העמקים -

אפרת מינסקי
    01/05/2008

יש את הילה שקד הנפלאה ואת גלית מורי שלגי שאני לא מכירה אישית אבל שמעתי הרבה טובות עליה.. חפשי בגוגל לפי השמות ותמצאי אותן.

לדעתיההבדל המהותי בין קורס פרטי לקורס של בית חולים מלבד היחס האישי שתקבלי בקורס פרטי זה הידע שתקבלי על זכויותייך כיולדת, דרכים שונות ומגוונות להתמודדות עם הצירים בשלבי הלידה השונים, כלים שהמלווה שלך יוכל לסייע לך, ידע על הנקה ועל היום שאחרי הלידה.. חשוב למצוא קורס שיתיחס גם למה קורה כשהלידה נגמרת כי אז בעצם מתחיל השלב המשמעותי - החיים כהורים טריים וכמשפחה חדשה. בקורסים של בית חולים בד"כ לא תמצאי התיחסות לנושאים האלה וגם לא תקבלי ידע על דרכים שונות להמנע מהתערבויות.
    בהצלחה ולידה טובה!
    אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, ועוד שאלה

שלי
    04/05/2008

האם בקורס הכנה ללידה פרטי או בבי"ח מלמדים לעשות החייאה, ואם לא האם אפשר לבקש?
    אני יודעת שקופ"ח נותנות את זה אבל לא בתוך הקורס אלא כקורס נפרד.
    האם בקורס פרטי נוכל לבקש?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובאיזה שבוע מתחילים קורס?

שלי
    04/05/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברוב הקורסים שאני מכירה לא מלמדים

אפרת מינסקי
    04/05/2008

החייאה. אפשר לשאול את המדריכה אם היא מוסמכת ללמד ואם אפשר שהיא תעביר לכם גם קורס החייאה.
    בכל מקרה ידוע לי שברוב קופות החולים ובטיפות חלב יש הרצאות בנושא אז אפשר לברר שם.
    יופי שאתם מתענינים - רצוי לדעתי לעשות קורס החייאה לפני הלידה.
    לגבי מתי מתחילים - רצוי לסיים את הקורס עד תחילת חודש תשיעי כלומר שבוע 36 אז כדאי לבדוק כמה מפגשים יש בקורס שאתם רוצים ומתי נפתחים קורסים ובהתאם להירשם. יש קורסים של 4 מפגשים ויש של 8 מפגשים ולא תמיד נפתח קורס כל שבוע אז כדאי לברר ולהרשם בסביבות שבוע 22-24 כדי שלא יהיה מאוחר מידי..
    בהצלחה.
    אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה