התלבטות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התלבטות
    ל.
    08/08/2008

שלום רב.

אני הבהריון עם תאומים בשבוע 35+3, אחרי IVF.שני עוברים במצג ראש ולפי מוניטור יש לי צירים קלים.

שאלה היא איך כדאי לי ללדת, כאשר עובר אחד היה ברוחב חשבתי על קיסרי ועכשיו אני לא יודעת מה עדיף?אני ממש לא רוצה לקחת סיכונים בלידה, למרות שרופא שלי אמר שיש 98% הצלחה בלידה טבעית של תאומים, אבל אני עדיין מעוניינת בדעה נוספת.

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות

הוספת תגובה

• אם יש לך סיכוי טוב ללידה טבעית, כדא

אורנה דן
    08/08/2008

ללכת על זה. ההתאוששות מלידה טבעית קלה יותר מאשר עם ניתוח, ובכלל, אם אפשר להימנע מניתוח, למה לא?
    כאשר שני העוברים במצג ראש זה כיף ללדת לידה טבעית, במיוחד בשבוע זה שבו רוב הסיכויים שאינם פגים. תוכלי להנות מהם ולהתמסר לאושר שאחרי הלידה. ניתוח בעצם קוטע אותך ומרחיק אותך מהתינוקות למספר שעות וגם אחר כך כאשר ההתמודדות שלך היא קשה עם התפרים וקשה לך לטפל בתינוקותוכו'.
    אני חושבת שכדאי לנסות את האופציה הטבעית בין השאר מהסיבה הזאת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטרפת לדעתה של אורנה

אפרת מינסקי
    08/08/2008

יש הבדל משמעותי בהתאוששות מלידה וגינלית לניתוח בטן והדבר חשוב במיוחד כשמחכים לך שני תינוקות לטיפול.
    גם ההנקה תהיה קלה יותר אחרי לידה רגילה מאשר אחרי ניתוח.
    אם הרופא תומך, אני לא היתי מהססת ומתחילה לידה בכוונה ללדת רגיל. זה נשמע שיש לך תנאים מצוינים - מצגים ראש-ראש, שבוע מתקדם כך שהקטנים כבר לא פגים, צירים שכבר מתחילים ורופא תומך.
    בהצלחה ולידה טובה,
    אפרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה