הריון ללא אולטרה סאונד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון ללא אולטרה סאונד
    אמה
    27/09/2008

שלום, בהריון הקודם ילדתי הרבה אחרי התאריך המשוער, מה שגרם לי ללחץ לא נורמאלי. הרגשתי שהכל בסדר והאמנתי לתחושה הפנימית שלי, אבל היה קשה להתמודד עם כל הזימונים לרופאים וה"איומים" שיוולד לי ילד מת. תכננתי לידת בית. היינו בבית ממש עד הסוף ועברנו לצערי לביה"ח כי היה צורך בהתערבות המיילדת, שלא למדה התערבות זו (יש לציין שמיילדות אחרות כן יודעות לבצע אותה). בהריון הזה אני מאוד רוצה את השקט שלי. לא רוצה ליידע את מערכת הבריאות על ההריון. רוצה לעשות את מעקב ההריון אצל מיילדת בית, שהעניינים ישארו ביני לבינה. האם מיילדות הבית עושות גם מעקב הריון, בדיקת דופק, לחץ דם, חלבונים בשתן? אם יהיה צורך באולטרה סאונד מסיבה זו או אחרת, ארצה לעשות אותו באופן פרטי לחלוטין, מבלי להזדהות ע"י כרטיס קופת החולים שלי. האם אפשרי? תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הריון ללא אולטרה סאונד

הוספת תגובה

• שלום אמה,

אפרת מינסקי
    05/10/2008

קודם כל צר לי על החוויה שעברת. נשמע מאד קשה.
    שמחה בשבילך על ההריון החדש. באופן עקרוני יש מילדות שיהיו מוכנות לעשות מעקב הריון מלא.
    אבל אולי אפשר לחשוב על דרך בינים - למצוא רופא נעים וסימפטי שיאפשר לך בדיקות מינימליות והפניה לבדיקות הנחוצות ויהיה נינוח יותר לגבי כל השאר. לא ידוע לי על דרך לעשות אולטראסאונד או בדיקת דם שלא כוללת הזדהות מה גם שאם לא יהיה לך איזשהיא בדיקת רופא שתאשר את ההריון תהיה אח"כ בעיה לרשום את הילד במשרד הפנים ולקבל עבורו תעודת זהות.
    אני למשל, עושה מעקב הריון אצל הרופא שלי שבדק באולטראסאונד בדיקה אחת בתחילת ההריון לאמת את גיל ההריון, נותן לי הפניות לסקירות ובדיקות דם ואני בוחרת מה אני עושה ומה לא ללא שום לחץ מצידו. המילדת שלי עורכת את מעקב ההריון משבוע 30 לערך ואז נחסך כל הלחץ של שלבי סוף ההריון.
    בכל מקרה, מאחלת לך הריון קל, לידה טובה והרבה שמחה!
    אפרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמה שלום

אורנה דן
    05/10/2008

את יכולה לעשות איזה בדיקות שאת רוצה, ולהשתמש בתוצאות כרצונך. ממכתבך נשמע כאילו כל המערכת הרפואית כולה מגוייסת נגדך, וחבל לראות זאת כך. גם כשאת בוחרת ללדת בבית חולים את עדיין יכולה לעשות את הבחירות שלך.
    שלוש מתוך הלידות שלי היו לידות בית, ובכל זאת עשיתי את כל הבדיקות שחפצתי לעשות, בדיקות דם, אולטרסאונד, הערכת משקל, מי שפיר, העמסת סוכר. הנתונים האלה עזרו גם למיילדת להכיר את המצב טוב יותר, וזה שקופ"ח מימנה לי את הבדיקות לא הפך אותן לפומביות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה