הריון אחרי קיסרי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון אחרי קיסרי
    מילי
    05/05/2009

שלום, רציתי בבקשה להתייעץ, אני בתחילת הריון שני. יש לי ילדה בת 3 וקצת שנולדה בניתוח קיסרי עקב משקל גבוה (4.176 ק"ג) וללא סיבה רפואית. למרות כל ניסיונותיי ללדת רגיל הלידה נתקעה..אני מאוד רוצה ללדת רגיל הפעם.. ברצוני לשאול האם יש משהו שיכול לעזור יוגה או פילאטיס או כל דבר אחר?
    תודה מראש..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הריון אחרי קיסרי

הוספת תגובה

• שלום מילי

אפרת מינסקי
    05/05/2009

התשובה תלויה בכמה נתונים חסרים - האם היתה סכרת הריון בפעם הקודמת, באיזה שלב הוחלט לעבור לניתוח קיסרי ומה קדם לכך, האם היית עם אפידורל ובשכיבה או תנועתית ובתנוחות זקופות האם הגעת לפתיחה מתקדמת או לא, האם היתה מצוקה עוברית.. בקיצור, על פניו הסיכוי הסטטיסטי ללדת וגינלית אחרי קיסרי עומדים על קרוב ל 70 % . כדאי להוציא את סיכומי הלידה הקודמת ולעבור עם אשת מקצוע ולבדוק. בנוסף כדאי לשמור על הריון פעיל ובריא ככל ואפשר ולזכור שגם בחירת מקום הלידה והצוות המלווה משמעותי . בהצלחה, אפרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התשובות לפרטים החסרים

מילי
    07/05/2009

תודה על התשובה. והינה הפרטים החסרים: בשבוע 41+1 עשו לי זירוז עקב האטה בדופק העובר שישר התייצב. הייתי אם אפידורל בשכיבה בלבד,הוחלט על קיסרי אחרי שהייתי בלידה פעילה אם פתיחה מלאה כ 3 שעות ובלי התקדמות רבה. לא הייתה לי סכרת בהריון. בסיכום לידה רשום שהראש היה בספינות ואפילו מעט מעל. אם תוכלי בבקשה להסביר לי מה זה אומר? שהראש התבסס באגן אך לא עבר? או שהוא לא ירד מספיק נמוך?
    אני פשוט בחורה מאוד רזה ואני מפחדת שיש לי אגן צר מידי ללידות.
    אודה מאוד על היתייחסות חוזרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה דברים..

אפרת מינסקי
    07/05/2009

קודם כל אסייג ואומר שההתיחסות שלי היא לדברים כמו שהובאו על ידך כלומר, זו לא חוות דעת מקצועית מדויקת כייון שלא הייתי שם ולא קראתי בעצמי את סיכומי הלידה (שיכול להיות שבעין מקצועית נקראים אחרת מאשר על ידך..)
    ולענין, אפידורל ידוע כמעלה סיכון להאטת הלידה ולפעמים לתקיעתה, גם בגלל שהוא מרפה את הרחם ורצפת האגן ואז הגוף לא עובד באפקטיביות לקידום הלידה וגם בגלל שהוא מחייב את היולדת להיות בשכיבה, לעיתים לא מעט שעות, מה שמקשה על העובר להתקדם באגן ובתעלת הלידה כי נמנע ממנו השימוש בכח המשיכה והוא צריך לעשות לבד את הדרך - יש עוברים שלא מצליחים לבד ושהיה בתנוחות זקופות, תנועה וא-סימטריה במפרקי האגן יכולים להיות הגורם המשמעותי שיקבע אם הלידה תתקדם או תתקע. זה משהו שאת יכולה לקחת איתך ללידה הבאה - תנועה, תנוחות שונות והרבה עבודה על מפרקי האגן.
    בנוסף - לא ברור איזה זירוז עשו לך ומה קרה שם - האם זה היה כדי להתחיל את הלידה ובאיזה אופן? האם הזירוז נמשך לאורך כל הלידה (למשל פיטוצין?) ובכלל איזה זירוז עשו? לידות שמתחילות באופן יזום בזירוז, לפעמים אכן נחוץ שיתחילו כך כדי להציל חיים ולפעמים נובעות מהחלטות ממניעים שגויים ובכך בעצם כופות על התינוק לידה לפני שהוא מוכן לה ובתנאים לא אידיאליים. זה יכול לתרום לחוסר ההתקדמות וללידה שמסתימת בקיסרי.

אגן צר זו אבחנה מאאאד בעייתית לאבחון ואחוז מאד קטן של נשים אכן יש להן אגן צר - אחוז הרבה יותר קטן באמת מאלה ששומעות מרופא זה או אחר שזו הבעיה שלהן...
    כמו שאת מבינה, יש כלכך הרבה גורמים שמשפיעים על לידה, וחלקם ביכולתך לקחת אחריות לקראת הלידה הבאה, ללמוד, לקרוא, לאמן את הגוף ובעיקר - להאמין בעצמך ובגופך שיודע ויכול ללדת! מזכירה לך שכדאי להקיף את עצמך ללידה בצוות שיאמין בך ויחזק אותך - בן הזוג, דולה, מיילדת פרטית שתבחרי, חברה טובה ואפילו באיזה בית חולים ללדת.
    בהצלחה ולידה טובה,
    אפרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה