מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הכנה ללידה שניהחן18/05/2009
שלום,
רקע:
את הלידה הראשונה ילדתי בליס. רציתי לידה טבעית, אבל לא הייתי ממש נחרצת בעניין, ובפתיחה של 9 בעלי שכנע אותי שאין טעם ושאקח אפידורל למרות שידעתי שיש לי כוחות להמשיך. בסופו של דבר הילדה נתקעה בתעלת הלידה ועשו ואקום עם הרבה תפרים. עקב דימום, לאחר הלידה פרמו ותפרו שוב.
אני אמורה ללדת בפעם השניה בעוד חודשיים, והפעם אין לי ספק שזו תהיה לידה טבעית. הבעיה היא שבבדיקת העמסת סוכר של 100, אחת הבדיקות היתה קצת גבוהה מידי (166 במקום 155) ואחת נמוכה מידי. אני מוגדרת עם "אי סבילות לסוכר" אולם כל בדיקות הסוכר שלי תקינות.
שאלות:
1. אני מתלבטת בין לידה בליס, תל השומר או בילינסון. ליס הכי נוח טכנית, וגם "מרגיש בבית", אבל אני חוששת שבעיקר עקב הסוכר לא תתאפשר לידה טבעית. המלצות?
2. האם עקב התפרים הרבים, הסיכוי שלי להקרע בלידה גבוה יותר? האם מומלץ להכין את הפרינאום באופן מיוחד, או שאפי-נו מספיק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חן יקרה שלום
אורנה דן18/05/2009נשמע שאת יולדת אמיצה,עם יכולת התמודדות מצויינת עם צירים. כי אם הגעת לפתיחה של 9 בוודאי שאת רוב הדרך עשית בכוחות עצמך.
מצער לשמוע שכך התגלגל ונתקע הסוף של הלידה, אך אני מקווה שאת מאושרת עם התוצאה (בן? בת? באיזה גיל?)
ביה"ח ליס לא מצטיין בגישה טבעית ותומכת, והייתי ממליצה לך לבחור בבילינסון או תל השומר. אני ממליצה לך לערוך פגישת הכנה ללידה שניה, שתעניק לך המון ידע וכלים, וגם לבן הזוג, כדי שתרגישו מוכנים ותדעו איך להתמודד עם התפתחויות שונות בלידה.
את יכולה ליצור איתי קשר, ובפגישה נרחיב גם על עניין הפרינאום.
בהצלחה
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסיפור שלך כמו שלי ואני עוברת למאיר
מיקי21/05/2009חן, קראתי את ההודעה שלך וכאילו קראתי את סיפור הלידה של עצמי מלפני 3.5 שנים, גם בליס. מאז נשבעתי לא לחזור לשם יותר לעולם. בכל מקרה, אחרי מחקרים רבים של כל בתי החולים שמציעים לידה טבעית, בחרנו ללדת במאיר, ושמעתי עליהם כל כך הרבה סיפורים מדהימים מחברות ומכרות, וממקורות ראשונים. הם כל כך תומכים בלידה טבעית שזה מדהים. כמו כן יש לי חברות שילדו בבלינסון, חלקן אפילו לא התכוונו ללדת לידה טבעית ופשוט הכל זרם כ"כ טוב שיצא להן ככה.
אני יולדת בעוד שבוע, אם הכל יהיה בסדר, ואני אכנס לעדכן איך היה. בהצלחה. מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)