מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהתמר18/03/2010
שאלתי עוסקת באילחוש האפידורל המפורסם אך בשילוב לידה פעילה.
האם יש אפשרות לקבל בליס-איכילוב ת"א אפידורל במינון נמוך אשר יאפשר לי להסתובב, להתנועע ברחבי החדר ואף להשתמש במקלחת בכדי לעזור בקידום הלידה? הבנתי שהדבר נקרא "walking" אפידורל.
האם אתם ממליצים על כך או שקבלת אפידורל משמעה שכיבה פסיבית על הגב במיטה?
בתודה גדולה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסיוני בליווי לידות בבתי חולים השו
אורנה דן21/03/2010השונים גם כשהמרדים נותן "אפידורל מהלך" בסופו של דבר המיילדות מבקשות ממך להישאר במיטה. אז לא כדאי לבנות על זה.
אינני יודעת אם זה מטעמי בטיחות או הרגל, אך זוהי עובדה. אני לא ראיתי יולדת שקיבלה אפידורל מהלך ואכן אישרו לה לרדת מהמיטה.
מה שאני מציעה לך כדי להשאיר את הלידה שלך במקסימום פעילות הוא
א. לדחות את קבלת האפידורל עד פתיחה של 5 ס"מ לפחות, ועד אז להיות פעילה.
ב. כשאת מגיעה לפתיחה מלאה, להימנע מקבלת מנה נוספת של אפידורל, ולאפשר לו להתפוגג. כך את מגבירה את הסיכוי להיות פעילה ובלתי מאולחשת בשלב הלחיצות.
* אין שום צורך להשתמש במקלחת לקידום הלידה, בכל מקרה האיפודרל גורם להרפיה ובכך מקדם את הלידה (במידה וקיבלת אותו בפתיחה הנ"ל)
המקלחת עוזרת ליולדת שאינה מאולחשת, להרגיע את הכאב ולהרפות. אפידורל כבר עושה זאת ממילא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)