מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לידה בבית - שאלות לי רבותצפלולית21/04/2010
שלום
זה הריוני השלישי ואני בודקת אפשרות של לידת בית.
ביתי מרוחק 30 דקות מבית החולים. אני עומדת בתנאי המרחק?
סליחה על הבורות, אבל אני צריכה סדר בבלגן: הדולה שאני מזמינה היא בנוסף למיילדת? במקום?
אני גרה באזור הדרום ואשמח אם ניתן לקבל המלצות על דולה ו/או מיילדת מנוסה באזור.
לידתי הקודמת הייתה מלווה בסיבוכים רבים שנבעו מעצם היותה לידה מוקדמת ורבת עוברים. האם הדבר מונע ממני ללדת בבית בלידה זו? (לידתי הראשונה הייתה רגילה, בבית החולים).
סליחה על ריבוי השאלות
תודה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום צפלולית
אפרת מינסקי22/04/201030 דק' זה מרחק סביר ביותר לצורך לידת בית.
דולה היא בנוסף למילדת. למילדת יש את ההכשרה, הנסיון והציוד בכל הקשור לצד הרפואי של הלידה. מילדות רבות גם תומכות ביולדת כדולה אך חלקן מבקשות "זוג ידים נוסף" שאינו בן הזוג ורצוי שזו תהיה מילדת נוספת (בד"כ בהכשרה) או דולה כדי שתהיה עם ידע ונסיון מקצועי כדי לסייע למילדת בעת הצורך.
אם הסיבוכים (שלא ציינת מהם..) אכן נבעו בריבוי עוברים והפעם יש לך עובר יחיד במצג ראש על פני אין סיבה שלא ללדת בבית (בהנחה שכל שאר הפרמטרים תקינים - גילך, הערכת משקל העובר, מדדי סכרת ועוד).
אשמח להמליץ לך על מילדת וגם על דולה אך הדרום הוא איזור גדול ;) אנא תהיי יותר ספציפית - תני כיוון כללי...
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדולה בלידת בית
אורנה דן22/04/2010יש נשים שמסתפקות במיילדת הבית, ללא דולה. זה גם תלוי באופייה של מיילדת הבית (האם היא גם תומכת נפשית, עושה עיסויים, או שרואה את תפקידה בניהול הרפואי של הלידה בלבד). יש מיילדות בית שאחד התנאים שלהן הוא שתהיה גם דולה, כדי שיהיה עוד זוג ידיים חוץ מהבעל.
כעיקרון, בבית יש מרחב ליותר מלווים ממה שמקובל בבית חולים, לא רק מבחינת המרחב הפיזי, אלא גם בהרגשה הכללית. (יש מלווים שיכולים להיות איתך, ולשהות בחדר סמוך אם תבקשי, להביא לך שתיה מהמטבח וכו')* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)