מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לידה פעילהנינה31/05/2010
שמעתי לאחרונה את המושג לידה פעילה. הייתי שמחה להבין במה מדובר? אני בתחילת ההריון ושוקלת כיום איזו לידה אני רוצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה פעילה
אורנה דן31/05/2010לידה פעילה, היא הניגוד ללידה מאולחשת.
בלידה מאולחשת, היולדת מקבלת אפידורל, היא שוכבת במיטה, ואת יתר הדברים עושה הצוות הרפואי. אם הלידה מתעכבת, מחזקים אותה ע"י מתן הורמון הפיטוצין. אם התינוק מתקשה לצאת, עוזרים לו בואקום וכו'...
בלידה פעילה האישה מרגישה את הצירים, היא נמצאת בתנוחות שמרגיש לה נכון: עומדת, רוכנת, כורעת וכו'. התנועתיות של היולדת היא זו שתקדם את הלידה, ובמצב כזה בד"כ התינוק לא "נתקע".
לדעתי אינך צריכה להחליט, לא עכשיו ולא בסוף ההריון "איזו לידה את רוצה". חשוב שתכירי את כל האפשרויות, ותהיי מוכנה לכל. שכן, גם אם את "בוחרת" בלידה פעילה, יתכן שהכאבים יכריעו אותך ותבקשי אפידורל, וגם להיפך, גם אם את "בורחת" ללדת אפידורל, יתכן שהדבר לא יתאפשר מסיבות רפואיות, או שתקבלי אפידורל ובכ"ז תרגישי את הצירים וכו'.
לכן, חשוב להתכונן ללידה בקורס היקפי, שמכיל את כל האפשרויות, כדי שלא תהיי מופתעת או חסרת אונים אם דברים לא יסתדרו בלידה כפי ש"תיכננת"
ממליצה לך לרכוש את הספר "לידה פעילה" שירחיב עבורך את המושג, ויתן לך אינפורמציה רחבה וחשובה, ובהמשך להירשם לקורס מעמיק ופרטני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)