איך לשכנע?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך לשכנע?
    הדס
    02/06/2010

ההורים שלי ושל בעלי לא מוכנים לשמוע על לידה טבעית בבית. הם אומרים שהשתגענו ומפחדים לבריאות הילד. איך משכנעים אותם? האם ללכת ראש בראש?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך לשכנע?

הוספת תגובה

• לא פשוט לשתף את ההורים בהחלטה כזו

אורנה דן
    02/06/2010

לחלק נכבד מהזוגות שבוחרים בלידת בית יש הורים די "קונבנציונאלים" וזה דורש המון אנרגיה "לשכנע" אותם. אנרגיה שכנראה צריך אותה במקום אחר.
    אני לא יודעת מה לייעץ לך עכשיו, כשכבר שיתפתם אותם.
    כשאני חשבתי על לידת בית, נתתי לאיש שלי לקרוא הרבה סיפורי לידות בית עד שהוא "השתכנע" (האמת, לא השתכנע במאה אחוז, אבל אמר זו את שיולדת, ולכן אין לי זכות לעמוד בדרכך). את הוריי לא שיתפתי, גם לא בדיעבד (הם היו בחו"ל כשאני ילדתי) והאיש שיתף רק את אמא שלו, שרחשה אמפתיה לרעיון. בלידת הבית השניה שלי, סיפרתי זאת להוריי רק אחרי הלידה, ואמרתי שילדתי בבית כי "זה היה מאוד מהר"
    אם יש לכם עוד הרבה זמן עד ללידה, תניחו לעניין לשקוע, תגידו שתקבלו החלטה כשיגיע הזמן, ואם בסופו של דבר החלטתם ללדת בבית, נראה לי שמוטב שתספרו להם זאת לאחר מעשה. פשוט כי חבל להוציא אינסוף אנרגיה רק בשביל "לשכנע". זה מאוד מתיש.
    אשמח לערוך איתכם פגישת הכנה ללידת בית, שבה נוכל להתעכב גם על הנושא הזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום הדס,

אפרת מינסקי
    07/06/2010

זה אכן קשה כשאנחנו עומדים בפני מאורע כלכך משמעותי בחיינו ומשתפים את היקרים לנו מכל ומבקשים את תמיכתם ולא מקבלים אותה. אבל זו רק תחילת הדרך שלכם בהורות וזו הזדמנות מצוינת לתרגל את שריר העצמאות שלכם. אם החלטתם שזו הבחירה הנכונה עבורכם וזו הדרך שלכם ללדת לדעתי אין שום צורך לנסות ולשכנע. שיתפתם, סיפרתם ועכשיו זו הבחירה שלהם האם לתמוך בכם למרות שלדעתם זו טעות או לא. כהורים גם אתם תידרשו בעתיד להחליט האם ומתי ובעיקר איך אתם מגיבים לרצונותיהם של ילדכם ללכת בדרכים שלא נראות לכם ולדעתי האישית, החכמה הגדולה כהורה, היא להגיד את דעתך ולדעת שזכותו של הילד (הבוגר!) שלא לקבל אותה. את ובן זוגך כבר אנשים בוגרים ועומדים להיות הורים וזכותכם לבחור ולהחליט לבד על הדרך שלכם. זה יהיה נחמד אם יתמכו בכם אבל זה לא הכרחי.
    כשסיפרתי להורי שאני מתכננת ללדת בבית הם הביעו הסתיגות גדולה ודאגה מהבחירה שלי. ניהלנו שיחה ובה הראיתי להם את המחקרים שתומכים בכך והסברתי את הרציונל שמאחורי הבחירה והבהרתי היטב שזו לא גחמה או בחירה מתוך טרנד אלא בחירה מושכלת ולאחר שיקול דעת והרבה מחשבה. גם שיתפתי את אמי באחת מהפגישות עם המילדת כדי שהיא תראה ותרגיש שאני בידים טובות. קשה לי לומר שהיתה שמחה והתלהבות מהבחירה שלי אבל גם לא היה נסיון לשנות את דעתי. אחרי הלידה שמעתי את אבי מספר בגאווה גדולה לחבר שלו שהלידה היתה טבעית ובבית "כמו שצריך". לקראת הלידה הבאה כבר היתה לי תמיכה מלאה ללידת בית והיה לכולם ברור שזו הדרך הנכונה בשבילי ובשביל משפחתי.
    מאחלת לך לידה טובה וקלה ובדיוק כמו שאת רוצה אותה!
    אפרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה