מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילדתי בלניאדו - ברצוני לשתף ולשאוליעל17/10/2010
שלום רב!
ילדתי לפני 7.5 ח' בלניאדו. לידה ראשונה. הייתי רשומה לחדר הטבעי אך לא הכניסו אותי בגלל האטות דופק במוניטור שנמשכו כשניה לאחר תום הציר. כמו כן היתה לי ירידת מים והם היו לחוצים ורבו איתי על כל דבר- ערוי, מוניטור רצוף, שכיבה על הגב בצירים ובלידה. אחות ורופאה צעקו עלי. לחצו עלי לעשות אפידורל וזירוז. התעקשתי על לידה טבעית פעילה. הצירים היו נסבלים זזתי ועשיתי תרגילים כדי להתקדם. הבעיה שהמוניטור כל הזמן התפרק ולחצו עלי לשכב ולא הצלחתי לא לזוז. התקדמתי יפה עד 7 ס"מ ושם זה נתקע לכמה שעות. בסוף זה נגמר בואקום ללא אפידורל - שזה קשה, אבל אני שמחה כי לדעתי אם הייתי לוקחת אפידורל זה היה נגמר בניתוח שהכי לא רציתי. התינוקת יצאה באפגר טוב עם חבל טבור כרוך סביב הצוואר והגוף. נשארתי עם טראומה בגלל היחס וחוסר הלגיטימציה ללדת בדרכי ועם כמה שאלות פתוחות:
1. האם הילדה היתה באמת בסכנה בגלל ההאטות בדופק ובגלל חבל הטבור? (היתה לי הרגשה שהכל בסדר) 2. האם המוניטור הרצוף היה הכרחי? 3. האם יש מוניטור שלא זז ואפשר לנוע איתו מבלי שיתפרק? 4.האם חבל הטבור הכרוך עיקב את הלידה? 5. האם התינוק מתעייף בלידה ארוכה כפי שהם טענו? 6. האם ניתן לצמצם סיכוי לירידת מים בעתיד? 7. האם ידוע על בית חולים במרכז שיותר תומך בלידה פעילה?
לסיכום: אכזבה גדולה מבית החולים שהפער בין מה שמציגים לגבי היחס ללידה טבעית רחוק מאוד מהגישה במציאות. למה להשלות אישה במצב הכי רגיש שלה?
בתודה וסליחה על האריכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסה לענות
אורנה דן17/10/2010אף אחד לא יכול לענות לך על הלידה הספציפית שלך, אם הוא לא היה שם.
לכן יהיה זה חסר אחריות לצאת בהכרזה שהמוניטור היה מיותר, וכו'.
לגבי שאלה 3. כשאני מלווה יולדת, אני עושה מאמצים עילאיים להחזיק לה את המוניטור על הבטן כדי לאפשר לה להמשיך להיות בתנוחות שנכונות לה.
לגבי שאלה 6. לא ניתן לדעת אם הלידה תתחיל בירידת מים.
כדאי פשוט לעשות הכנה ממוקדת, שתכלול את כל התרחישים האפשריים.
אני מאוד ממליצה על דולה בלידה, שתהיה איתך ברגעי האמת, שתוכלי להתייעץ איתה בזמן אמת, ושתתמוך בך בדרך שלך.
כך יהיה מצב שהוא ההיפך ממה שאת מתארת, כי תהיה איתך אשת מקצוע שתהיה פרטית שלך, שתתמוך בך, ולא תרגישי שהיא מייצגת צד אחר.
אם תעשי איתה מספר פגישות הכנה, תוכלו לעבור על תרחישים שונים ולגבש החלטות איך תתמודדי איתם.
אני באופן אישי, ליוויתי לידות מאוד חיוביות בתל השומר. לאחרונה אני מקבלת הרגשה של פתיחות מירבית שם, גם בחדרים הרגילים.
ואם ירושלים לא רחוקה לך מידי, אז הדסה עין כרם גם מומלץ בחום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)