מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתוך לידתי ה-1 התלבטויות על השנייה.אור26/10/2010
הי, אני בשבוע 31 להריון.
אני אחרי לידה ראשונה והנה תקצירה:
שבת בבוקר, צירים ראשונים, חברה שהיא מטפלת הוליסטית " במקרה" דפקה על הדלת...
שלבים ראשונים - אני נחה על הספה, היא נוגעת בי במקומות ובטאץ הנכון, מוסיקה מרגיעה, נרות, הבעל עושה ארוחת בוקר, יש הרבה שקט וביטחון. שלבים מתקדמים יותר- אני עושה שמניות על האיש, יורדים לעשות סיבוב בים (2 דקות הליכה מהבית) ובכל ציר אני נשענת עליו ועושה שמניות, חוזרים הביתה ממלאים אמבטיה חמה וזה ממש נעים לי אני לא רוצה לצאת. באיזשהו שלב הבעל קצת נלחץ,אז עם מעט נסיון בגניקולוגיה (הוא רופא) בדק ומצא פתיחה של 6, פחד לקחת אחריות והחלטנו לנסוע לבית-החולים.
חלק שני וטראומטי: איכילוב. מהחניה כבר ירדו לי דמעות. בדיקה ראשונה, אוירת בירוקרטיה, שלחו אותי במעלית עם אישה צווחת לחדר הלידה. כמובן שישר רציתי אפידורל, זה היה כל-כך מבעיט. (והמחשבה על walking אפידורל היתה מרגיעה).
הדלקנו נרות, מוסיקה ועמעמנו נרות, בנסיון לצור את השקט והאוירה האינטימית שלנו, רופאים ציניים עם הערות לא רגישות, אני מתקפלת, לא מחוברת תלויה בחסדי הממסד, הפתיחה נתקעת על 6 כבר שעות (מהרגע שהגעתי לבית-חולים לא היתה התקדמות). פשוט חוסר אונים.כמובן בין לבין רצו לזרז, לא נתתי...מוניטור מצביע על האטות בדופק...
לאיכילוב הגענו בערב, בבוקר הגיעה אחות אחרת אנרגטית, עברתי למצב קריעה ותוך שעתיים שלוש ילדתי.
עכשיו אני חושבת על הלידה שהולכת וקרבה, עם נסיון הלידה הראשונה שמתחלקת לשניים, רוצה לידה מחוברת ואינטימית וקשובה לגוף. רוצה אוירה ואנשים תומכים, רוצה בטחון וכח. אני לוקחת כח מהחלק הראשון של הלידה שהיה בבית ויודעת שיש לי את היכולת (עם הכלים הנכונים) ללדת ככה, האיש מפחד מסיבוכים ולכן לא רוצה לידת בית (ראה יותר מדי מקרים בבית-החולים), ועדייו אני לא סוגרת את האופציה. חשבתי אולי על לידת מים או חדר לידה טבעי, אם באמת הבירוקרטיה לא נוזלת פנימה...ואפשר לצור את התנאים המתאימים. מתלבטת כן דולה או לא, רוצה בכל-זאת לעבור הנחיה ולקבל כלים טבעיים כדי להגיע חזקה ובטוחה. אשמח לשמוע מה הייתן ממליצות לי לבדוק, ואיך להמשיך מכאן. תודה על ההקשבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובתי
אורנה דן26/10/2010צורת הכתיבה שלך די "צועקת" שהכל היה לך נפלא בבית, ושאת רוצה ללדת בבית. אם אני צודקת בהתרשמותי, כדאי לכם לגלגל את הרעיון, ולהיפגש עם מיילדת בית, שגם תתן מענה לחששות של בן זוגך.
במידה ולמעשה השלמת עם זה שלידת בית תישאר פנטזיה ותו לא, בהחלט בהחלט שווה לנסות ולהתרשם מהחדרים הטבעיים בלניאדו, תל השומר (לא ציינת איפה את גרה)
נשמע שמתאים לדבר עם אותה חברה, שתגיע לביתך, ותדפוק בדלת לא במקרה, אלא פשוט כשאת תקראי לה, ותעשה לך שוב את אותם דברים נכונים.
אינני יודעת מה המרחק מביה"ח.
אם בן הזוג יודע לבדוק פתיחה, אתם יכולים לקבל החלטה שנשארים בבית עד פתיחה 7-8 (או יותר, שוב, תלוי כמה זמן נסיעה יש לך מביה"ח) ומה שחשוב, שה"דולה" (אותה חברה מטפלת הוליסטית, שכבר הרגשת טוב איתה) תמשיך ללוות אותך גם בביה"ח.
תהיה פרוצדורה כלשהיא, אבל לא כפי שאת מתארת מהלידה הראשונה.
סיור במרכזי הלידה הטבעיים שציינתי, יתן לך תמונה מלאה, ותוכלי גם שם לשאול שאלות (לדוגמא, האם פותחים וריד כשיגרה וכו')
אני מאמינה שבמרכז הטבעי בתה"ש תוכלי להמשיך לידה טבעית ונעימה, גם בין כתלי ביה"ח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)