שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    שרי
    15/11/2010

שלום לכן,

אני בשבוע 32, הריון שני. בהריון הראשון עשיתי קורס הכנה ללידה וילדתי בלידה רגילה (עם אפידורל לקראת אמצע הלידה- שמאוד עזר) והלידה עצמה לא היתה כל כך ארוכה. אפשר לסכם שזו היתה חוויה טובה (עם כל הכאב שכרוך בתהליך וחשוב לציין שמאוד כאב לי).

הטראומה שלי היתה דווקא אחרי הלידה: לא עיכלתי את השינוי שקרה בעיקר לגוף שלי + הכאבים העזים שהיו לי. זה היה מצב של איבוד שליטה מוחלט.

עכשיו, לקראת הלידה השנייה, וכשאני יודעת למה אני נכנסת ויודעת מה זה צירים ומה זה אחרי לידה, אני נורא נורא לחוצה.
    כל הזמן חושבת שאולי לא תהיה לי לידה כמו הראשונה, שאולי משהו ישתבש (אני נורא חוששת מניתוח חלילה או לידה מכשירנית או זירוז או כל פעולה שהיא שנראית לי מכאיבה או מיותרת).
    מנסה להכין את עצמי ולחשוב חיובי אך ללא הצלחה.
    האם יש משהו לעשות בנידון?

חוץ מזה, אם הלידה הראשונה היתה יחסית לא ארוכה, האם זה אומר שהלידה השנייה תהיה גם כך?
    האם הפרש גדול בין הלידות (ארבע שנים) משפיע לרעה (אחרי שהגוף חזר לעצמו)?
    ואם בלידה הראשונה האפידורל גרם לנמנום עד הצוואר (ואי יכולת להזיז את כל הגוף במשך כמה שעות) אומר שזה יחזור על עצמו גם הפעם?

סליחה על הפנייה הארוכה אך אני מאוד חוששת ואין לי את מי לשתף..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ניתן לקיים פגישה או שתיים

אורנה דן
    15/11/2010

של התכוננות ללידה שניה.
    פגישה אישית, איתך, עם בן הזוג או בלעדיו (לבחירתך) שבה נתמקד בחששות שלך, ונלמד כיצד להתמודד עם הדברים שאת מעלה.
    אפשר לשים דגש גם על התקופה שאחרי הלידה, וגם על תרחישים שונים שמהם את חוששת.
    אין לנו תעודת ביטוח האם הלידה תהיה כזו או אחרת, אבל יש כלים להתמודד עם כל מה שעשוי להתרחש.
    מוזמנת להתקשר אלי, ואוכל להרחיב בנושא.
    בהצלחה.
    אורנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה