מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מזל טוב על הפורום החדשמישהי05/12/2007
מזל טוב על הפורום. יש לי שאלה:
לפני כשנתיים ילדתי את בני בניתוח קיסרי מיותר וטראומטי. אני בשבוע 25 והפעם ברור לי לחלוטין שזו תהיה לידה טבעית לגמרי. אחרי התלבטות רבה, לידת בית ירדה מהפרק, בעיקר מפני שלא מצאתי מיילדת שתלווה אותי ואין לי מספיק ביטחון ללדת עם דולה לבד בבית.
הלידה תהיה לידה פרטית בלניאדו או במעייני הידועה. עד כאן הפורמליסטיקה.
אני רוצה להתכונן ללידה מכל הבחינות. בפעם הקודמת נבהלתי מאוד מהכאב ובעיקר מהפחד. הצלחתי להתמודד עם הצירי כל עוד הייתי חופשייה ופעילה. כשהתעקשו איתי על מוניטור של שעה (!!) בשכיבה במיטה לא הייתי מספיק אסרטיבית ובמקום לדרוש שינתקו אותי מהמטרד דרשתי אפידורל (שהתחיל את כל שרשרת הסיבוכים שהובילו לניתוח). ברור שהפעם עלי להיות מוכנה הן פיזית והן נפשית. יש לי קצת נטייה להדחיק ולומר" יהיה בסדר- אני כל כך לא רוצה להגיע לניתוח שאוכל לעמוד בכל דבר" אבל בליבי אני יודעת שזה לא מספיק. מבחינה גופנית ההיון עובר עלי בצורה מצויינת. אני עושה פילאטיס ויוגה. מבחינה נפשית ההריון הזה עובר עלי בשלווה ובנחת. קראתי את "טבעי ללדת" מכל הכיוונים, קראתי את "ללדת בבית", אני קוראת המון סיפורי לידה כדי לקבל השראה...איך אתן מציעות להתכונן פיזית ונפשית ללידה? כל עצה\תוסבנה=המלצה תתקבל בברכה. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהי יקרה - הכנה ללידת ויב"ק
אורנה דן05/12/2007שלום לך מישהי יקרה
כן, עשית כברת דרך משמעותית בהריון הזה, ואת מבינה עכשיו דברים שלא הבנת בלידה הקודמת (מה שאופייני אגב ליולדות רבות)
אכן, מה שנשאר זה באמת ההתכוננות לכאב ודרכי התמודדות עם כאב הצירים.
---
המשך הריון בריא ולידה מאושרת,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)