מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לידה ללא אפידורלמיכל06/01/2011
שלום רב, אני כרגע בהריון ראשון בשבוע 27, ומצאו אצלי סכרת הריונית שכרגע מטופלת ע"י תזונה בלבד, אך יתכן ואאלץ להתחיל לקבל טיפול תרופתי. למרות זאת אני מעונייינת לעבור לידה כמה שיותר "טבעית": בבית חולים אך ללא אפידורל ועם כמה שפחות התערבות רפואית. האם זה אפשרי או שבתי החולים שוללים זאת מראש עקב הסכרת?
במידה ולא שוללים, אני גרה באזור השרון ובנתיים ביקרתי רק בכנס של בי"ח מאיר שכפי שהוצג מעודד גם לידה טבעית, אם בחדרים מתאימים, מיטות מתאימות וצוות אחיות תומך, האם אתן ממליצות על עוד בתי חולים באזור שרון המאפשרים ומעודדים לידה טבעית?
האם יש עוד המלצות מיוחדות והכנות מיוחדות שעליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין בעיה בשלב זה לתכנן לידה טבעית
אורנה דן06/01/2011אפידורל פה זה לא הבעיה. אין קשר בין סכרת הריון לאפידורל.
הבעיה היחידה שאני צופה (במידה והכל תקין ולא יתווספו בעיות נוספות) היא האפשרות שתעברי את התאריך, ואז, בשונה מהריון רגיל, שניתן לחכות, רוב הרופאים ימליצו לזרז, ולידה מזורזת היא כבר לידה אחרת.
אני מציעה שתתכונני הן ללידה טבעית, והן ללידה מזורזת.
אפשר לשקול להתחיל זירוזים טבעיים החל משבוע 40.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקשר בסה"כ לדעתי
מיכל06/01/2011זה הסיכון שהתינוק יהיה גדול במיוחד, ואז יתכן שלא אעמוד בלידה טבעית, עד כמה שארצה בכך... אני לוקחת בחשבון גם את האופציה הזו...
מעבר לכך, האם עד כמה שידוע לך אין מדיניות של בתי חולים נגד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא. זו לא הנקודה היחידה בסכרת הריון
אורנה דן06/01/2011אני מאמינה שאם תמשיכי להיות מאוזנת, התינוק לא יהיה גדול במיוחד. רוב הנשים שמקפידות על דיאטה מתאימה מגיעות ללידה עם משקלים לגמרי סבירים.
אבל יש סיכונים מסויימים שקיימים בסכרת הריון במידה ועוברים את התאריך. ולכן מעדיפים לזרז ולא לתת להריון להמשיך מעבר לשבוע 40, 41.
במצבים כאלה, אני מציעה ליולדות שהגיעו לתאריך, לבוא אלי לפגישה משולבת, של זירוז טבעי יחד עם הכנה ללידה מזורזת על כל המשתמע מכך. הפגישה כוללת טיפול שמטרתו לעודד את הגוף להתחיל לידה עוד לפני שיגיעו הזירוזים הרפואיים, ויחד עם זאת, התכוננות הכוללת הבנה של תהליך הזירוז. למידה זו מאפשרת א. בניית ציפיות מציאותיות מהלידה. ב. הבנת מרחב הבחירה בתוך האופציות השונות של זירוז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)