החלטתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החלטתי
    שרי
    09/12/2007

(אני בשבוע 37.

זו לי הלידה הראשונה, ואחרי ששיניתי את דעתי אי אילו פעמים במהלך ההריון, עכשיו אני כבר סגורה על זה שאני מאד רוצה ללדת טיבעי. לא חותמת על זה, ומקבלת לגמרי גם את האפשרות שזה לא יהיה בשבילי ואני כן אחליט ברגע האמת (אבל לא לפני פתיחה של 5 ) לקחת אפידורל, אבל מאד רוצה שלא.

אז איך עושים את זה? איך מתכוננים?

קראתי לא מעט סיפורי לידה (גם של האמיצות בניכן שילדו בבית.... זה כבר הרבה מעבר לאומץ שלי. כל הכבוד), אבל אני מפחדת שכשיגיע הרגע אני אשכח הכל ולא יהיה לי מושג מה עושים ואיך מתמודדים עם הצירים. איך לא שוכחים? איך מגיעים ללידה באמת מוכנים ומסוגלים להתמודד?
    אגב, בעלי מאד תומך בעניין ולמד גם הוא על עיסויים ותנוחות, אבל אני פוחדת שגם הוא יקבל בלק אאוט בלידה עצמה.

יש הצעות?
    הפניות לחומרי קריאה טובים?
    דיברי הרגעה?

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החלטתי

הוספת תגובה

• שרי יקרה שלום

אורנה דן
    10/12/2007

למעשה, כאבי הלידה הם כאבים שהטבע נתן לנו כלים להתמודד איתם. האמנם? ואם זה כך מדוע צריך בכלל להתכונן ללידה?
    העניין הוא שאנחנו קצת התרחקנו מהטבע, ובנוסף לכך, כנערות מעולם לא נחשפנו ללידה. ברגע שהעבירו את הלידה לבתי חולים, הילדות והנערות לא שומעות קולות של השכנה שיולדת בחדר השני, לא מריחות ריח של לידה, לא ראינו את האמהות שלנו מסתובבות עם צירים, גונחות, מניעות אגן או משמיעות קולות, כל זה זר לנו לחלוטין, ואנחנו נפגשות (עם הקולות לפעמים בסיור בחדר הלידה) בפעם הראשונה עם כל הנושא הזה כשהוא מתרחש בגופנו שלנו, וזה די משתק. אכן, מדובר בכא ב שלא דומה לשום דבר שהיכרנו.
    חשוב לעשות הכנה ללידה טבעית, כזו שאת חפצה בה, הכנה שבה תלמדי דרכי התמודדות עם הצירים, וחשוב מאוד שבן זוגך ישתתף בהכנה הזאת. ניתן לעשות זאת במספר פגישות אישיות עם מכינה-ללידה מתאימה. בן הזוג ילמד כיצד להקל עליך, אילו תזכורות לתת לך במהלך הלידה. אם את חוששת שהוא יקבל בלק אאוט בלידה, מה שאכן יכול לקרות בגלל ההתרגשות, ובגלל שגם בשבילו הדברים אינם מוכרים, ייתכן שדולה שתעמוד לצדכם, ותזכיר לכם את הדברים שלמדתם, תיתן תמיכה משמעותית גם לך וגם לו.
    באתר שלי יש מאמרים על דרכי התמודדות עם הצירים, וכן על מקומו של הבעל בחדר הלידה, לצד היולדת והדולה.
    אני מאחלת לך לידה בריאה ומאושרת.
    התכוננות טובה של שניכם היא המפתח לכך.
    בהצלחה
    אורנה דן
    מכינה ללידה ודולה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה