מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מרחק מבית יולדותליבי11/05/2011
שלום רב,
אני גרה באיזור קרוב לבאר שבע ואיני רוצה ללדת בסורוקה. זוהי לידה שניה עבורי ואני יודעת שעשויה להתקדם מהר יותר מהראשונה. אני מתחבטת בשאלה איך אדע מתי יש לי זמן מספק להגיע למרכז או לברזילי או לכל בית יולדות אחר במרחק כשעה עד שעתיים. אני מניחה שאין מתכון מדוייק, אך אני ממש חרדה מלהגיע לסורוקה (הייתי בסיור ונחרדתי). אני מנסה לחשוב על מצב של ירידת מים, האם אני אוכל לנסוע מרחק או לחילופין אם יהיו צירים שאינם סדירים. כלומר, מה המדד שאנייכולה לקח בחשבון כדי לחשב את המרחק ואת התקדמות הלידה. מה באמת נשים במרחק רב מבית חולים עושות. ברור לי שבציר ראשון אנ טסה מהבית, אבל איך אדע אם אני יכולה להרשות לעצמי לנסוע רחוק? אני מתוסכלת מכך מאוד......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אם לידה שניה היא קצרה יותר, לרוב
אורנה דן12/05/2011היא לא *כזו* קצרה. כמה זמן נמשכה הלידה הראשונה?
בד"כ גם לידות חוזרות נמשכות לפחות 4 שעות.
יש לי שתי אחיות שגרות בדרום ותמיד הן באו ללדת בירושלים.
גם אני, שילדתי לידות רבות (ולא ארוכות) כששקלתי ללדת במאיר או אצל אילנה שמש, ידעתי שלמרות שהלידות שלי לא ארוכות, את השעה הזאת לנסיעה בוודאי שיש לי.
אז לא צריך להיבהל יותר מידי בקשר למרחק. ברוב הלידות יש את השעתיים האלה. ואם הלידה תופסת תאוצה תוך כדי נסיעה, אפשר לשנות מסלול ולהיכנס לברזילי או לקפלן.
ולא טסים מהבית על הציר הראשון. חייבים לפחות לדעת שהצירים הם סדירים וקבועים. (כי צירים פה ושם יש לפעמים בחודש התשיעי, והם לא מבשרים לידה)
להפגת החרדות וכדי שהדברים יהיו ברורים יותר, ותקבלי החלטה רגועה יותר, אני מציעה לך לבוא אלי לפגישת הכנה, זה יועיל לך בכמה מישורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)