מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרמת משקולות לנעררוני25/08/2011
שלום אני בן 15 גובה: 1.64 משקל:50-52 ק"ג אני רוצה לדעת אם אני יכול להרים משקולת של 5 ק"ג כפעמיים בשבוע. ואשמח אם תתנו לי עצות לאימון נכון שלא אפגע לי בגדילה.
תודה מראש,
רוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמת משקולות לנער - תגובה
יעל דגן25/08/2011היי רוני, אם אתה רק מתחיל וזהו המשקל הראשוני שאתה מרים אז תתחיל עם משקל קל יותר. אתה מתאמן בחדר כושר? המשקלים משתנים גם בהתאם לתרגיל עצמו, לדוגמא- לקבוצות שרירים גדולות (חזה, גב, רגליים) נוכל להרים משקל גבוה יחסית לקבוצות שרירים קטנות (יד קדמית/ אחורית/ כתפיים) ולכן חשוב לדעת למה בדיוק אתה מתכוון. אם כבר התחלת ו5 ק''ג זהו משקל שהגעת אליו אחרי משקלים קלים יותר ופיתוח מסת שריר בסיסית, לא אמורה להיות בעיה בתרגילים של קבוצות שרירים גדולות. בגדילה משקלים כאלו לא יפגעו אבל אתה בהחלט עלול להיפצע, לכן אתה חייב להכין את הגוף לפני עם משקלים קלים יותר. במידה ואתה מתאמן בחדר כושר נסה לנצל גם את המכשירים הנמצאים שם. אם אתה מתאמן בבית אתה חייב להתחיל במשקלים קלים יותר. כדי למנוע פציעות בצע חימום מפרקים וחימום ספציפי טוב, תן לשרירים להתחמן לפני הפעילות. תתחיל עם 2 סטים לכל קבוצת שרירים עם 15 חזרות משקל לא כבד. אחרי שבועיים שלושה אתה תרגיש בעצמך שתוכל כבר להרים משקלים מעט כבדים יותר. חובה לאכול ("לתדלק") לפני אימון ובטח ובטח שאחריו מאחר ובאימון עצמו אנו נמצאים בתהליך "הרס" של הגוף- הבנייה נעשית לאחר מכן רק אם אוכלים וישנים מספיק! אם תמנע מהגוף את צרכיו הבסיסיים, מהר מאוד תיפצע. לפני אימון אפשר לאכול משהו קטן אפילו פרוסת לחם עם גבינה אך לאחריו חובה לאכול ארוחה טובה הכוללת את כל אבות המזון.(עוף/אורז/שעועות וסלט לדוגמא).
אשמח לשמוע איך אתה מתקדם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)