מספר שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מספר שאלות
    אור
    19/09/2011

1. בשריר הדו ראשי בחלק הפנימי (החלק שבין היד לחזה כשהידיים רפויות לצד הגוף)
    יש מן פסים אדומים וההרגשה שלהם שונה מהעור

מה זה?למה זה מגיע ואיך אפשר להיפטר מזה או לעשות משהו כדי להחליש את הצבע האדום-ורוד של זה?

2. שאלה נוספת
    השריר הדו ראשי שלי לא מתחזק אני מתאמן כבר המון זמן ורץ כל בוקר 3 קילומטר
    בכל השרירים שהתאמנתי עליהם יש שיפור ורק הדו ראשי לא....גם לא מתחטב וגם לא מרגיש חזק יותר
    (ועברו כבר כ5 שבועות מתחילת האימונים)
    אני מנסה גם עם משקולות של 2 קילו (X2) הרבה פעמים וגם עם משקולות של 10 קילו (X2) י12 פעמים וזה לא עוזר....גם מרפקים צמודים ולמעלה למטה וגם בישיבה כשמתכופפים קצת והיד מבין הרגליים אל הכתף ...
    למה אני לא מצליח לחזק אותו?

אני אוכל כל בוקר 4 פרוסות מלחם חיטה עם חביתה מ3 ביצים (ותבלינים) מלפפון עגבנייה ומעט מיונז
    צהריים וערב בשר ודגים ופחמימות בצד
    ככה שזו לא בעיה בתזונה

3. אפשר גם כמה תרגילים עם משקולות לגב (קישור או משהו) אני יודע רק 2 וחשוב לי לחזק את הגב (צדדים עליון תחתון וכד') קצת יותר (משהו עם סימולציות כ4-5 תרגילים שונים כי חיפשתי ולא מצאתי)

4. אם אני לוקח משקולות של 2 קילו (1 לכל יד = X2) ועובד על שריר 3-4 סטים 30-40 חזרות
    או עם משקלות של 10 קילו (X2)י 3-4 סטים 10-12 חזרות
    או אפשרות שלישית משקל מאוד גבוה של 3-4 סטים 4-8 חזרות איך כל אפשרות משפיעה על השריר?

-אני בן 17

תודה רבה לעוזרים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות

הוספת תגובה

• מספר שאלות - תגובה

ניסים שרם
    26/09/2011

לשאלה ראשונה אין לי תשובה . שאלה 2 ההתפתחות היא גנטית וכנראה ליד קידמית אצלך קשה יותר וצריך זמן ארוך יותר כדי להתפתח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר שאלות - תגובה

יעל דגן
    26/09/2011

היי אור, האם הפסים קיימים כל הזמן או רק בזמן מאמץ (או מיד לאחר אימון)? האם יש לך את זה בעוד איזורים בגוף?
    2. אתה בטוח שאתה לא מרגיש שיפור? הרי בטח התחלת להתאמן עם משקל מסוים והיום אתה יכול להרים יותר, לא? גם אם השיפור לא נראה על פני השטח השריר בהחלט עבד. מה שאני מציעה לנסות- אל תשנה כל דקה את תכנון האימון, נסה להשתמש במשקלים הכבדים שלך ולתת לדו ראשי 3-4 תרגילים במנחים שונים. עוד דרך מעולה לאתגר את השריר היא לדייק לגמרי בזמני המנוחה. לא 30-40 שניות, אלא 30 שניות בול. (אלא אם כן זה תרגיל קשה שמצריך יותר מנוחה אז תחליט על זמן מנוחה הגיוני ותדבוק בו לאורך כל האימון) לכל תרגיל בצע 3-4 סטים, אני בטוחה שתראה שיפור תוך זמן קצר יחסית, מה שכן אתה צריך לזכור- הכל תלוי בגנטיקה בסופו של דבר וכנראה שאת גודל השיפור שראית בשרירים אחרים לא תראה באותה מידה כאן. (זה קורה, הרבה וזה בסדר גמור!)

3. תרגילים לרחב גבי- אתן לך כאן שמות של תרגילים שתוכל למצוא ביוטיוב.
    א. בשכיבה על ספסל פשיטת כתף
    ב. חתירה כנגד משקוליות יד
    ג. בישיבה משיכת כתף כנגד סמיתמשין
    ד. בשכיבה על הבן על ספסל משופע חתירה כנגד משקוליות יד

4. באימון עם משקל קל והרבה חזרות אנו עובדים בעיקר על סבולת השריר, וחיטובו.
    באימון עם משקל גבוה יותר ופחות חזרות (8-12) אנו עובדים בעיקר על היפרטרופיה (גדילת נפח השריר) של השריר
    באימון עם מעט חזרות ומשקל כבד מאוד אנו עובדים על מרכיב הכוח (חוזק) של השריר

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

אור
    27/09/2011

תודה על התרגילים ועל הפירוט

הפסים כל הזמן לפעמים רואים פחות לפעמים יותר לפעמים זה אדום לפעמים ורוד אבל זה באזורים שהצטבר שומן (כמו מתחת לצלעות בצדי הגוף / השריר הדו ראשי )
    מה זה ואיך נפתרים מזה או לפחות גורמים לזה להיחלש ?

אז אם אני רוצה לנפח את השרירים (שיראו שיש שרירים) ללכת למכון כושר ולעשות 4-5 סטים של כ5-6 חזרות על משקל גבוה מאוד על כל השרירים (או רק על אלו שאני רוצה לנפח...) ככה מתנפחים ובונים שרירים ענקיים בלי סטרואידים? (מי שעובד על זה המון) (אני רוצה גדולים לא ענקיים המבנה גוף שלי רחב ככה שאני נראה שמן או שרירי אין לי אופציות אחרות)

אם אני רוצה להיראות שרירי ורחב אז אני מנפח קצת --> מחטב קצת -->מנפח קצת --> מחטב קצת או שאני מנפח לכמות שאני רוצה ורק אז מתחיל לעבוד על חיטוב?
    באיזו דרך לעבוד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי - תגובה

יעל דגן
    27/09/2011

היי אור, בעניין הפסים זה יכול להיות מספר דברים ואין לי כל דרך לדעת מה זה. אם זה מציק או מגרד עליך לבדוק את העניין אצל רופא. האם ירדת ירידה דרסטית במשקל? הפסים יכולים להיות "סימני מתיחה" עקב ירידה במשקל, פריחה או סתם עניין גנטי, אין לי דרך לענות לך בדיוק מה הם.
    כמה פעמים אתה מתאמן בשבוע?
    הדרך המוכרת ביותר ל"ניפוח השרירים", היא עבודה במספר חזרות בין 8-10. 3-4 תרגילים. תלוי במספר הפעמים בשבוע שאתה מתאמן.
    כשאנו עובדים על מספר חזרות נמוך אנו מפתחים בעיקר חוזק ולא "ניפוח".
    אם אתה בעל משקל עודף יש להוריד קודם אחוזי שומן, ורק אז "לנפח" ולאחר מכן ניתן גם לחטב.
    אני חוזרת ואומרת- אלו הן ההמלצות הכלליות שלרוב עובדות, אבל תמיד יש יוצאים מן הכלל!
    תתחיל כך, תן לגוף זמן להגיב אל תחליף כל שבוע תכנית.

בהצלחה, ושנה טובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה