מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אימוני כוח כבדים וגובהאוריאל08/03/2012
שלום אני מתאמן כבר חצי שנה בחדר כושר בחודשים האחרונים אני מתאמן מאוד חזק לפני חודשיים שברתי את היד ולפני שבועיים חזרתי להתאמן שוב אימונים חזקים ומסיבים האם זה פוגע לי בגדילה ?
עכשיו אני גם אצל רופא גדילה והוא אמר לי שהתפתחתי מוקדם מידי אני בן 15 עוד שבועיים והגובה שלי הוא 1.68 עשיתי צילום לגיל העצמות ויצא לי של גיל 15 ההורים שלי אבא 1.72 ואמא 1.65 אני אוכל מאוד בריא האם אני יוכל להגיע לגובה של אבא שלי למרות האימונים וההתפתחות המוקדמת ?
[זה ממש חשוב לי הקטע של הגובה]
תודה מראש אוריאל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימוני כוח כבדים וגובה - תגובה
יעל דגן12/03/2012היי אוריאל,
האם חזרת בהדרגה אחרי השבר ביד? חשוב מאוד לא לחזור בבת אחת אל אותה דרגת עומס בה היית לפני הפציעה.
כל עוד אתה מקפיד על תזונה נכונה, אימונים מתאימים ושינה כמו שצריך אין כל סיבה שהאימונים יפגעו לך בגדילה. אתה כרגע באמצע גיל ההתבגרות, זהו לא בהכרח הגובה הסופי שלך,אתה עשוי עוד לגבוה ואף לעבור את ההורים שלך.
האם מלווה אותך מדריך בחדר הכושר?
למה אתה מתכוון כשאתה אומר אימונים חזקים?
בלי קשר לגדילה וההתפתחות שלך, אימונים קשים מדי עלולים לגרום לפציעות שונות. חשוב מאוד שמדריך חדר כושר מקצועי ילווה אותך, גם אם לא באימון אישי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מוטי13/03/2012אני חזרתי בהדרגה והתאמנתי בFBW שבועיים וביום ראשון חזרתי לAB.
יש עלי השגחה של מדריך חדר כושר [לא אישי] שמתקן את התרגילים שאני לא מבצע טוב.
אני מתכוון באימונים חזקים לאימונים כבדים עם הרבה משקל ביחס לגופי [טכניקת הביצוע טובה] אני שוקל 55 ק''ג ואני עושה סקוואט של 60 ק''ג לחיצת חזה של 5 ומשהו ק''ג משקלים כבדים.
עכשיו הייתי אצל הרופא גדילה שלי והוא אמר לי להפסיק להתאמן ושזה הורס לי את הגדילה הוא אמר "כל מה שעם דחיקה הורס את הגדילה" ולא מרשים לי להתאמן ): הוא אמר לי שאני יכול מתח וכפיפות בטן...
אני בינתיים הפסקתי להתאמן האם הוא צודק אני מאוד מבולבל [כי אני שומע המון דעות לכן ולכן] והאימונים זה הדבר שאני הכי אוהב לעשות ואני די מבואס כרגע בגלל זה...
אני מאוד מאוד אשמח אם תעני לי תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
יעל דגן14/03/2012היי אוריאל, ללא כל ספק אימוני כוח לא פוגעים בגדילה. יכול להיות שיש לך בעיות רפואיות אחרות שמשפיעות על כל התהליך או שיש לרופא שלך שיקולים אחרים אני לא רופאה ולכן קודם כל כדאי שתקשיב לו. המשקלים שאתה מרים (לפחות בסקוואט) באמת כבדים ואולי כבדים מדי, מאחר ולא ראיתי אותך אין לי דרך לדעת האם המשקל מוגזם או לא. יכול להיות שהגזמת גם בכמות ועומס האימונים. אם אתה יכול והעניין באמת חשוב לך בקש חוות דעת נוספת ולך לרופא המתמחה גם בספורטאים ומתבגרים, סביר להניח שהוא לא יגיד לך להפסיק להתאמן אלא לשנות מספר דברים. הדבר הכי חשוב כרגע הוא הבריאות שלך, אם הרופא שלך אמר לך להפסיק - קודם כל תקשיב לו ומעבר לזה נסה למצוא עוד חוות דעת מקצועית מרופא אחר. מה גם שאתה יכול בינתיים להתחיל לעשות קצת אימוני אירובי- ריצה/הליכה/כדורגל וכו', יכול להיות שזה זמן טוב לתת לגוף גיוון בתכנית האימונים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)