מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ייעוץ בנוגע למערך אימוניםגל20/04/2012
אני בן 16 כמעט(עוד חודשיים),שוקל 76 והגובה שלי הוא מטר 76.
הרצון שלי הוא תכנית FBW וכרגע המטרה היא חיטוב ואני רוצה לדעת מה דעתך עליה/אם יש משהו לשפר בה.
אני מניח שרצוי לציין,אני מתאמן בבית(אחי היה מתאמן והוא ישגיח עליי בהתחלה מבחינת טכניקה וכו') ויש לי:
זוג דאמבלים,ספת כושר,מוט,אופני כושר,שק אגרוף,מכונת סקי ובערך 70 קילו של פלטות.
עוד שאלה היא- מה דעתך על אופניים כאימון אירובי?
התכנית:
חזה:
לחיצת חזה עם מוט בספסל שטוח 8X2
לחיצת חזה עם משקולות בשיפוע תחתון 10X2
גב:
מסור 10X2
מתח עם משקל 6X2
כתפיים:
לחיצת כתפיים עם משקולות 8X2
יד קדמית:
כפיפת מרפקים עם דאמבלים 6X2
יד אחורית:
Kickback 8X2
בטן:
כפיפות בטן עם פלטה על החזה 12X3
רגליים:
סקוואט 12X4
צד ימין זה הסטים צד שמאל החזרות.
תודה רבה על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ בנוגע למערך אימונים - תגובה
יעל דגן21/04/2012היי גל,
האם התחלת כבר באימונים? אם כן כמה זמן אתה מתאמן כבר?
אופניים יכולות להיות אימון אירובי מצויין.
בנוגע לתכנית שלך, בכללי היא נשמעת בסדר גמור אבל אם אתה כרגע רוצה לחטב ולא להעלות מסה כדאי להעלות את מספר החזרות ל15 ואפילו קצת יותר (ולהוריד מעט במשקל כמובן). בעניין תרגילי המתח והבטן עם משקל- אין סיבה כרגע להוסיף משקולות על התרגילים האלה, אם ברצונך תרגילי בטן קשים יותר אתה יכול לשנות מנחים, אל תוסיף משקל. (אתה יכול לבצע את כפיפות הבטן עם ידיים ישרות מאחרוי הראש לדוגמא- דבר המעלה את רמת הקושי של התרגיל) בתרגיל המתח כדאי לבצע יותר חזרות מאשר להוסיף משקל.
כמה פעמים בשבוע אתה מבצע את זה?
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות לשאלות
גל21/04/2012עוד לא התחלתי להתאמן כי אני רוצה דעה על תכנית האימונים ובקרוב ללכת לדיאטנית או להתייעץ עם הדיאטניות בפורום על מנת להתאים גם דיאטה(עם מאזן קלורי שלילי כמובן) לאימונים,עם האופניים אני מתאמן כבר חודש לפחות.
לגבי הוספת המשקל,תודה רבה על הטיפ אני אסיים אותו ברגע שאתחיל.
כמות הפעמים בשבוע,כמו שאמרתי FBW,משמע אני יעשה את זה 3 ימים בשבוע(ככל הנראה ראשון, שלישי וחמישי).
לגבי החזרות-לדעתך צריך להעלות בכל אחד מהתרגילים את מספר החזרות ל15?
אני לא מחפש להיות רזה,אני רוצה להתאמן ואני קראתי שרצוי להגיע לאחוז שומן של
10% בחיטוב ולאחר מכן להתאמן עם דיאטה ניטרלית באותו אופן.
תודה רבה על התשובה המהירה יעל!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות לשאלות - תגובה
יעל דגן23/04/2012היי גל, אם עדיין לא התחלת את התכנית אז בהחלט כדאי להתחיל עם משקלים נמוכים מאוד בשבועיים הראשונים ועם 15 חזרות. אין צורך להשתולל ולהיכנס לדיאטה קשה וקיצונית, שינויים כאלה לא מחזיקים הרבה זמן, התחל להתאמן, שפר את התזונה- כלומר תאכל יותר ממה שאתה רגיל אבל גם כאן לא בהגזמה- תדאג לדברים החשובים בתור התחלה שהם- ארוחות מסודרות, "תדלוק" ( ארוחה קלה/ חטיף אנרגיה/ פרי או כל דבר קטן אחר שאתה אוהב) לפני אימון וארוחה טובה אחרי.
חשוב להתחיל לאט לאט כדי שתוכל להתמיד, תשמור על עצמך ואל תעמיס יותר מדי!!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)