בן 16, האם הרמת משקולות עוצר גדילה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 16, האם הרמת משקולות עוצר גדילה?
    מתאמן
    31/05/2012

שלום, אני בן 16 ואני מתאמן בחדר כושר כבר חודש וחצי. המאמן שלי בנה לי תוכנית אימונים שמתוכה המון תרגילים הם עם משקל חופשי ובעמידה.
    חבר שלי שהוא סטודנט לרפואה אמר לי שאסור לי להרים משקולות בעמידה בשום אופן בגלל שזה יפגע בגדילה שלי.
    השאלה שלי היא האם זה נכון, כי אני יודע שיש מחקרים שאומרים שזה עוצר גדילה ויש כאלה שסותרים את זה.. אבל האם יש תשובה מובטחת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בן 16, האם הרמת משקולות עוצר גדילה? - תגובה

יעל דגן
    04/06/2012

היי, אימון כוח (משקולות) בשום פנים ואופן לא פוגע בגדילה.
    אני לא יודעת אילו תרגילים בעמידה קבלת וכיצד אתה מבצע אותם ויכול להיות שהם עלולים לגרום לבעיות אחרות (גב/ ברכיים וכו') ולכן החבר שלך אמר לך לא להרים משקולות בעמידה. אין לי דרך לדעת בדיוק בלי לראות אותך מבצע אותם אבל חשוב מאוד לבצע אותם נכון!! לכן אם אתה לא מבין משהו או אם מתעורר אצלך הכאב הכי קטן או תחושה לא נוחה, גש למדריך ושאל אותו שוב ושוב עד שתבין כדי שלא תגרום לעצמך נזק משמעותי.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה