שבירת מאמץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שבירת מאמץ
    יוני
    03/09/2008

שלום שוב. מלפני כמה חודשים שמעתי על דבר שניקרא אם אני לא טועה "שבירת מאמץ", שזה מצב בו בן אדם מגיע לשיא הכושר ובשלב מסוים בשיא מאמץ הוא נישבר וכל העבודה שהשקיע לוקח המון זמן להחזיר אותה. אני מאוד אוהב להתאמן ויש לי המון אפשרויות להתאמן (2-3 אימוני שחייה כולל כושר שעה, אימון בסופי שבוע עם חברים, אומנות לחימה-טיאקוונדו, מנוי לעוד בריכה בה אני יכול גם להתאמן עוד בשחייה). אני כמובן מפחד להגיע לשלב בו תהיה לי שבירת מאמץ. המאמן שחייה שלי היה מתאמן בגיל שלי 6-9 פעמים בשחייה כושר ושחייה עם אימוני בוקר וערב. הוא כמובן בכושר מעולה עכשיו והוא צעיר יחסית. בקיצור, איך אפשר למנוע שבירת מאמץ? מצטער שכתבתי יותר מדי ותודה מראש. יוני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שבירת מאמץ

הוספת תגובה

• שרירי בטן

יוני
    11/09/2008

שלום שוב. יש לי "ריבועים" ורואים אותם טוב אבל ניראה לי שהם מתחילים ככה.. להעלם. אני עושה המון ספורט (אתה כבר יודע פחות או יותר). אני רוצה שתמליץ לי על תרגילים שמחזקים את כל שרירי הבטן ושהם קשים. אם אתה רוצה לדעת איך אני מתאמן על בטן כדי שתוכל לתת לי תרגילים קשים יותר או שתוכל לעזור לי לבנות תוכנית טובה יותר. מיוני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריבועים - בעיקר גנטיקה

ברק צור
    11/09/2008

הי יוני
    ריבועים בבטן קשורים הרבה פעמים למבנה אנטומי ולגנטיקה.
    יכול להיות שעם הגדילה , ההתחזקות שלך והתעבות הגוף, אולי יראו פחות את שרירי הבטן. יכול להיות שהסיבה הינה שעלית באמת באחוז שומן ואז הגוף פחות חטוב, איני יודע.
    תרגילי בטן קשים אפשר לעשות על כדור פיטבול, צריך לוודא שהוא בגודל שלך.
    יש באינטרנט אתרים ספציפיים לנושא[יש ספר שיצא גם בעברית ונקרא: דיאטת AB שכתב עורך מגזין ספורט אמריקאי ובו יש הדגמה להרבה מאוד תרגילים ברמות קושי שונות
    ברק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון יתר

ברק צור
    11/09/2008

אהלן יוני,
    אם אני מבין למה שאתה מתכוון, אז כנראה שאתה מתכוון לאימון יתר.
    לאחר כל אימון בעיקרון הגוף אמור להתאושש. אם נותנים לגוף מספיק זמן להתאושש, הוא מתחזק ומשתפר. מצד שני, אם לא נותנים לגוף את המנוחה שהוא צריך, בעצם מתחיל תהליך הדרדרות של היכולת. הגוף בבעצם במקום להתחזק, מפרק שריר ונכנס למצב של תשישות.
    סימנים לאימון יתר הם:
    תשישות באימון וגם לפני ואחרי
    חוסר יכולת להירדם
    חוסר תיאבון
    חוסר חשק להתאמן
    הדופק לא עולה באימונים ועוד ועוד
    אני חייב להגיד שהתוכנית אימון שלך נראית מפרכת למדי ומה שמדאיג אותי שגם אם לא יקרה כלום לגוף, בנקודה מסויימת פשוט יימאס לך מהספורט...
    אני שוב מציע לך להיכנס למעקב של 2 אנשי מקצוע:
    דיאטן שיראה מה אתה אוכל, יכול להיות שאתה צריך גם תוספי מזון לכמות הספורט שאתה עושה
    פיזיולוג של המאמץ שישלח אותך להיבדק ולהראות לו מס' נתונים: חומצת חלב במנוחה ומאמץ, דופק מנוחה ומקסימאלי, נתוני גוף ( משקל, גובה, מסת שריר, אחוז שומן וכד'
    בהצלחה
    ברק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לדברים שאמרת

יוני
    12/09/2008

אני מרגיש בדיוק ההפך ממה שאמרת. אני מרגיש צורך עז יותר לעשות ספורט. אני יותר עייף אחרי אימון ואין לי בעיה לישון. יש גם דיאטנית שעוקבת אחרי התזונה שלי. אני כמובן יודע שאימון יתר פוגע ולכן אני בד"כ מתאמן רק פעמיים בשבוע על בטן ולא יותר. וגם רק שריר הבטן ניראה רק קצת יותר חלש ושאר השרירים נראים רק יותר חזקים. גם אתמול רצתי 2000 וראיתי שהצלחתי לעמוד על קצב יחסית גבוה לעומת מה שהיה מלפני מספר חודשים והיה הפרש משמעותי. מבחינת גנטיקה אני לא דואג מכיוון שסבא שלי היה כדורגלן, מתאגרף (לתקופה קצרה) ובמשטרה בפלוגה שלו היה בעל הכושר הגופני הטוב ביותר. בכל מיקרה ספורט זה אחד הדברים שאני חושב עליו ומתרכז כמעט כל הזמן ולכן אני חושב שיהיה מאוד קשה להפריד ביני לבין פעילות גופנית. בנתיים עוד לא הגעתי ל"שבירת מאמץ" ואני מקווה רק להצליח להגביר את הרמה שלי. יש לי שאיפות גבוהות אבל תמיד יש אפשרות לשבירת מאמץ ואני מאוד רוצה למנוע זאת עוד לפני שהגעתי למצב שאפשר להבחין ב"תסמינים" שקשורים לזה. תודה מראש על התשובות. יוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת פיזיולוג

ברק צור
    13/09/2008

הי יוני אני שמח לשמוע שיש דיאטנית בתמונה. כפי שהסברתי פיזיולוג ספורט ישלח אותך לביצוע מס' בדיקות במנוחה ובמאמץ, חלק מהן כמו חומצת החלב מראים את מצב ההתאוששות שלך וזו אחת האינדיקציות הכי מדוייקות להתפתחות אימון יתר או להבנה האם הגוף שלך נמצא בתהליך אנאבולי של בניה והתחזקות או לחילופין בתהליך קטאבולי, של פירוק שריר כתוצאה מאימונים צפופים מדיי. זו המלצתי ברק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיזיולוג

יוני
    14/09/2008

כל שנה עושים לנו בדיקות רפואיות בשחייה ולכן בחודש הקרוב יעשו לנו בדיוק וייראו אם אני יכול להמשיך לעשות ספורט. בעיקרון כמו שאמרתי אני רק מעוניין בתרגילי בטן טובים ומאתגרים. ואני יכול להבטיח לך כמו שכבר אמרתי אני טיפוס שיכול לעשות כל החיים ספורט כי אני אוהב לעשות ספורט כי זה תופס חלק גדול בחיים שלי. תודה רבה ברק!! יוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה