מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אימון כוח לבן 14נ.12/11/2008
רופא אמר לי שאסור להתאמן אסור אימון כוח לילדים אני בן 14 וחצי הוא אמר לי שזה פוגע בעצמות הגדילה וגם בעצמות הגוף. האם זה באמת פוגע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון כוח לילדים ונוער
ברק צור12/11/2008בעיקרון בשנים האחרונות דווקא כן מעודדים ילדים ובני נוער לשלב גם אימוני כוח במכלול פעילותם, כל עוד האימונים הם אימוני סיבולת שריר, כלומר הרבה חזרות במשקל יחסית קל.
בכל מקרה ילדים וגם נוער לא יכולים למצות את פוטנציאל הכוח בשלב זה של חייהם כי הוא מגיע לשיאו רק בתום ההתבגרות. עדיף בגיל זה לרכב, לרוץ ולעבוד על קואורדינציה( משחקי כדור, רולרבליידס וכד' )
ברק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאימון כוח
יוני14/11/2008אימון כוח אבל עם משקל גוף (בלי משקולות בכלל) זה אימון בסדר לבני נוער? (גילאי 13-17) יוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבגדול כן
ד''ר גל דובנוב-רז15/11/2008גם עם משקולת ומכשירים זה לרוב בסדר - אבל כמובן בהנחיית המדריך בחדר הכושר, אשר סביר כי עבר גם הכשרה לאימון קטינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיצה ליוני
ברק צור16/11/2008אהלן יוני
2 תרגילי הכוח המשמעותיים ביותר עם משקל הגוף הם עליות מתח ומקבילים. איתי נמנע היום בגילך מעבודה על מקבילים בגלל העומס האדיר על מפרק הכתף.
מבחינת עליות מתח, אם אתה מצליח, נהדר. אם לא, אתה יכול להתחיל ותרגל בעזרת גומיה עבה שאפשר לקנות בחנויות לציוד ספורט. היא תפחית חלק ממשקל גופך ותסייע לך לעלות
בהצלחה
ברק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר למתח ולמקבילים
יוני16/11/2008השיא שלי זה 8 מקבילים אבל להפסיק להתאמן על זה? בקשר למתח השיא שלי 21 מתח ורגיל בין 17 ל19. מחר אני מיתחרה במחוז חיפה לריצות שדה 3 קילומטר. אז אני רוצה להודות לך על העזרה שנתת לי בחודשים האחרונים. יוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך אימונים ליוני
ברק צור16/11/2008הי יוני שאלה קשה אתה שואל אותי...לא תמיד יש לנו תשובות חד משמעיות. מכמה פיזיותראפיסטים הבנתי לאחרונה שכפיפות על גבי המקבילים מעמיסות מאוד על מפרק הכתף. הייתי שמח אם היית עובד על היד האחורית בצורה אחרת בחלק מחדרי הכושר יש מכשיר שנקרא גרויטון מלשון גרויטציה / כוח הכובד והוא מקל מאוד על המקבילים ועל המתח. אם אתה מנוי לחדר כושר ויש שם מכשיר כזה, זה הפיתרון האידאלי לגבי העזרה, בכייפ גדול ובאהבה רבה. זה מדהים לשמוע איזה תוצאות אתה עושה כבר בגיל כזה... ברק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשריר אחורי
יוני16/11/2008אני לא מתאמן בחדר כושר (לעומת הרבה ילדים בגילי). בגלל שאני גם שוחה אז שחייה מפתחת גם שריר אחורי לא? ואני מכיר שכיבות שמיכה שאם שמים את הידיים קצת אחורה שכפות הידיים מונחות די קרוב לאזור הבטן אז זה עובד על שריר אחורי, זה נכון? יוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיזוק השריר האחורי בזרוע
ברק צור19/11/2008הי יוני
בעיקרון כן, כפיפות מרפקים עם ידיים ברוחב שקטן מרוחב הכתפיים תפעלנה משמעותית את התלת ראשי זרועי, אותו שריר אחורי.
עוד אלטרנטיבה היא להמשיך עם המקבילים רק להיעזר בגומיה עבה. אפשר למצוא אותן בחנויות לציוד ספורט או התעמלות. מעין רצועת גומי עבה וסגורה שפשוט שמים מצד אחד על המתח ובצד השני דורכים עליה וכך עולים בהרבה יותר קלות, מורידים עומס ממפרק הכתף ומבצעים הרבה יותר חזרות שזו סיבולת שריר וצורת האימון הכי אפקטיבית לנוער.
אם לא תמצא, עדכן אותי, אני גם מחפש כאלה בעצמי לקבוצות שלי ובקרוב בטח אעלה תמונות לאתר שלי איך להשתמש בהן
ברק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)