מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עודף משקל לילדה בת 3עלמה10/12/2008
שלום רב! ישלי ילדה בת 3 וקצת. בבדיקה שגרתית אצל הרופאה נבדקו המשקל והגובה שהראו על עודף משקל. הילדה בריאה, פעילה מאוד (מעט מאוד טלןיזיה...) ובבית אנחנו מקפידים על אוכל בריא. היא אוהבת לאכול, אבל אוכלת בצורה בריאה(לא ג'אנק, ממתקים בהגבלה) ולדעתי גםלא בכמויות חריגות. וחשוב לי שהיא תמשיך להינות מהאוכל!!!. ולפי מה שנראה לי, הגנטיקה משחקת פה תפקיד עיקרי.... לכן, אני רוצה ללכת בכיוון של פעילות גופנית והייתי רוצה לקבל הדרכה לגבי סוג הפעילות המתאימה והמינון. הכיוון שלי הוא פעילות בבית בשיתוף עם ההורה, שיהיה כייף וחוויתי כדי שנוכל להתמיד. (אולי יש די.וי.די עם אירובי לילדים, או משהו בסגנון??? )תודה ויום טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עודף משקל וילדים
ד''ר גל דובנוב-רז11/12/2008כן, הגנטיקה משחקת תפקיד חשוב (את רומזת משהו על עצמך?...) - אולם בלתי רלוונטי לחלוטין. עודף המשקל נובע מהתנהגות ומשווי המשקל בין הכנסת אנרגיה לגוף (אכילה..) והוצאתה (פעילות גופנית - ולא רק הספורט הפורמלי אלא ההתנהלות על פני כל היממה).
בגיל זה חשוב לחשוף אותה למזונות עם טעמים "שטוחים" יותר כגון ירקות - ולצמצם כמובן מאלו בעלי הטעמים הדומיננטיים - המתוק והמלוח, קרי החטיפים. הגבירו ירקות ופירות, שתשתה מים בלבד כמובן, צמצו את נשנושי ביניים, וכדאי שיהיו פירות ומעדני חלב. הפחיתו מהכריך המיותר של אחה"צ בגן..
לגבי פ"ג - בגיל זה ילדים הם מאוד מוטוריים, ולכן משחק חופשי בגן השעשועים ועם אביזרי כגון כדורים ודלגיות - הכי טוב. שחקו ביחד- אמא ובת ! הקדישו לפחות שעה מדי יום (!!), ואף יותר מכך, לפעילות גופנית. הכי נוח ישר מהגן ללכת לגן השעשועים עד החושך.
אכן, יש משחקי מחשב שמפעילים את הילד, כגון שטיחי הריקוד - אך אולי היא קטנה קצת לקצב המהיר שלהם. זהירות מהטלביזיה - זה מדבק..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)