עבודה על בטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עבודה על בטן
    יוני
    07/02/2009

היי ברק. יש לי תוכנית בטן די עמוסה אך ראשית אני לא רוצה להעמיס על עצמי ולהוסיף עוד לתוכנית שבניתי לעצמי עם הזמן. התוכנית הולכת ככה: רגליים מתחת לישבן ולשכב על הגב: זיגזג 20 פעמים (כל פעם שרגל ימין למעלה זה אחד).10 כפיפות בטן. עוד סט זיגזג.10 כפיפות בטן. 20 רגליים חתירה (כל פעם שרגל ימין למעלה).10 כפיפות בטן. עוד סט רגליים חתירה.10 כפיפות בטן. 20 עליות של שתי רגליים ביחד.10 כפיפות בטן. עוד סט עליות.10 כפיפות בטן. עם הרגליים 10 סיבובים החוצה 10 סיבובים פנימה. 10 כפיפות בטן. עוד סט סיבובים החוצה ופנימה. 10 כפיפות בטן. שתי רגליים ביחד 10 סיבובים שמאלה 10 סיבובים ימינה. 10 כפיפות בטן. עוד סט רגליים ביחד ימינה ושמאלה. 10 כפיפות בטן. שתי רגליים ביחד בצורה של קשת 10 פעמים (לצד שמאל ובחזרה זה אחד). 10 כפיפות בטן. עוד סט קשת. 10 כפיפות בטן. להחזיק את הרגליים באוויר 30 שניות באוויר. 10 כפיפות בטן. עוד סט של החזקה לרגליים. 10 כפיפות בטן. בין כל סט ו10 כפיפות בטן יש 5-10 שניות מנוחה. ה10 כפיפות אני עושה ממש ממש לאט. אחרי זה: 60 כפיפות בטן רגיל 60 כפיפות בטן אלכסונים צד אחד ועוד 60 צד שני עם חמש שניות מנוחה בין כל סט. בסוף שכיבה סטטית (על קצות האצבעות והאמות) שלושה סטים של 30 שניות 40 שניות ו50 שניות עם חמש שניות מנוחה בין כל סט. זאת כל התוכנית זה לוקח לי בין 20-30 דקות לעשות את כל זה. אני מאוד מעוניין להגדיל את ההתנגדות לתרגילים ולאחרונה אני מתחיל להרגיש בתרגילים האלה יותר את הרגליים מאשר את הבטן ואני לא יודע מה לעשות... תודה רבה על הסבלנות לקרוא את כל זה שבת שלום:) יוני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עבודה על בטן

הוספת תגובה

• כמה בטן נכון לעשות

ברק צור
    07/02/2009

הי יוני,
    אולי כבר תעשה קורס מאמנים ותבוא לעבוד איתי...מאיפה המשמעת הזו לכאלה אימונים ???
    אנסה לענות לך בלי לשעשית קורס א וב' באנטומיה.
    בגדול שרירי הבטן הם שרירים שמייצבים אותנו ביומיום ולכן הגיוני לעבוד עליהם קצת יותר חזרות מלמשל על שרירי הידיים. כשאני עובד הרבה חזרות, אני מתרגל סיבולת ובהחלט שרירי הבטן צריכים לעבוד לאורך זמן.
    מאידך, האימון צריך להיות קצר ותכליתי. תנסה לעשות בטן על כדור גדול או בשמו פיטבול, אין מצב שתעשה לאט יותר מ 20-30 חזרות. הרעיון לייצר מנחים שייקשו על העבודה וימנעו צורך בהמון חזרות.
    בעבודת רגליים , האמת היא שהבטן רק מייצבת את התנועה ומה שעובדים הם שרירי הרגליים בדגש על קבוצת שרירים באזור הירך מותן שנקראים מותן כסל וגם אחת מהראשים של ה 4 ראשי. אני ממש לא רוצה לחזק אותם.
    תתרכז בתרגילי שיווי משקל שזו דרך מעולה לחזק את הבטן כשאתה בכלל עובד על חצי כדור או ":פטריה" . אתה יכול לנסות בטן עם משקולת, אך לא כבדה ושים לב לגב.
    מקווה שעניתי
    ברק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ברק ו..

יוני
    08/02/2009

יש לי משמעת גופנית גבוהה כי אני אוהב לעשות ספורט. איך אני יכול לעבוד עם משקולות על מנת להגדיל התנגדות בתרגילי בטן? כמו שכבר הבנת אני גם רץ, שוחה בקרוב אני מתחיל אופניים, אני קופץ בחבל כי זה מחזק גם כתפיים ורגליים, אני עושה מתח ועוד אימוני כוח, ואני קורא כתבות רבות באינטרנט כיצד לבצע את התרגילים נכון. סה"כ ענית לי ועזרת לי מאוד בנושא הזה. מקווה לראות אותך בטריאתלונים בשנה הקרובה. יוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעיונות לתרגילי בטן

ברק צור
    08/02/2009

הי יוני, יש ספר שנקרא דיאטת ה ABS שזה בקיצור באנגלית שרירי בטן. יש בו המון תרגילים ורעיונות לחיזוק הבטן. מה שחשוב רק לקחת את הספר בפרופורציה כי הוא גם מאוד נסחף עם ההתייחסות לשריר הבטן ובכל מקרה הייתי גם מתייעץ עם מאמן שיכול ממש להדגים לך שימוש במשקולת ברק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה