וויכוח עם ההורים לגבי מכון כושר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• וויכוח עם ההורים לגבי מכון כושר
    איתי
    22/02/2009

שלום שמי איתי ואני בן 15 וחצי , גובה 181 משקל 64. אני מתאמן במכון כושר כ5 חודשים ומתאמן בתוכנית A-B . A-חזה -יד אחורית-רגליים. B-גב- כתף- יד קידמית . לאחרונה החל וויכוח עם הורי לגבי התרגילים והמשקלים אותם אני מרים במכון הכושר, מצידי אני אומר שהמשקלים כלל לא גבוהים ואין פגיעה לגוף ממה שאני עושה בין התרגילים שאני עושה וההכי שמתריד אותם הוא הסמיט (המקל עם המשקולות ללא שיפוע בשכיבה ) בו אני מרים משקל של כ 38 קילו 12 חזרות 3 סטים. בנוסף אני מבצע תרגילים נוספים לחזה ולכל השרירים האחרים. רציתי לדעת עם המשקל אותו אני מרים מוגזם והעם יש פגיעה בגוף בשל האימון במכון כושר. עם יש פגיעה הייתי מעוניין עם תוכל לפרט בעניין ולהגיד לי מה אוכל לעשות בכדי למנוע זאת. תודה מראש איתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חדר כושר ובני נוער

ברק צור
    23/02/2009

הי איתי,
    התשובה שלי מתחלקת לשתיים. בעיקרון, אם מתאמנים בצמורה זהירה , בהנחיה של מאמן כושר שעבר השתלמות לאימון נוער וילדים ובכל מקרה עובדים על סטים ארוכים ( לכיוון 17-20 חזרות ) לא אמורה להיות בעיה עם אימוני כוח.
    הבעיה האמיתית שלי היא שאתה נכנס בגיל צעיר מדיי לתוכניות אימון טכניות מדיי ובמכשירים מוגבלים מבחינה תנועתית וזה דווקא בגיל שבו אתה צריך לגרות את הגוף שלך להתפתח ולאו דווקא מכיוון הכוח, כי כרגע הוא ( הגוף ) בכלל לא בעניין של לגדול ו"להתנפח".
    הייתי רוצה לראות אותך אם כבר מתאמן במשקולות חופשיות ואז זה אומר לרדת במשקלים עד שהגוף ילמד לייצב את עצמו. למשל אם תשכב על ספת לחיצת חזה ותעבוד עם מוט או משקולות יד, שרירי הכתף יצטרכו לתמוך בשרירי החזה במהלך האימון, זה תרגיל הרבה יותר קשה. אפשר להקשות אותו עוד יותר ולעשות אותו על פיטבול, בתנאי שמישהו משגיח עליך.
    הייתי רוצה לראות אותך בעיקר מחוץ למועדון כושר, רץ ורוכב בפארק ועוצר בדרך לתרגילי מתח , שכיבות שמיכה וכד'.
    אתה נמצא בתקופה בה תקבע את פוטנציאל הקואורדינציה שלך: לך שחק משחקי כדור, לך לגלוש או לטפס על קירות. יש מחקרים שמראים קשר בין קואורדינציה תנועתית ליכולת מאוחרת לפתור בעיות חשיבה ומתמטיקה.
    עזוב את תוכניות ה AB לגיל שבו כולם מגיעים למועדוני הכושר בגלל עצלות.
    תאמין לי שאני רק מאימוני פארק, רכיבה על אופניים, טריאתלון וסנובורד, משאיר אבק לכל מפתחי הגוף שמנסים לבודד עבודה על שרירים.
    לא בטוח שתאהב את התשובה שלי...(-:
    ברק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי איתי

יוני
    23/02/2009

שלום איתי, אם ההורים שלך לא מרשים לך ללכת לחדר כושר אני מכיר תרגילים טובים לכתפיים, ידיים ובטן שתוכל לעשות אימון קשה בבית. שחייה גם מומלצת לחיזוק פלג הגוף העליון (ידיים, כתפיים, גב וחזה). יוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקולות חופשייות

איתי
    23/02/2009

עם העביר את כל האימון לתרגילים של מתח - שכיבות שמיכה -מקבילים משקולות חופשיות וזה ... זה יפגע במשו בגדילה וכו ?...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקוליות לאימוני סיבולת

ברק צור
    24/02/2009

הי בגדול, לא אמורה להיגרם כל בעיה מאימוני משקולות, כל עוד אתה מקפיד על מס'ק חזרות רב, בעבודת סיבולת וגם מקפיד להרים ולהוריד את המשקולת מהסטנד ע"י כפיפת רגליים ושמירה על גב זקוף ובטן מוחזקת פנימה ולא בדרך הרגילה שאנשים מתכופפים ומרימים סל מהמכולת... תבקש מקסימום ממדריך להדגים לך איך עושים זאת נכון בהצלחה ברק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה