מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בקשר לריצה+מדרגותניר25/02/2009
שלום ברק , אני בן 13 ומתאמן בריצה ואופניים כבר כ-שנתיים וחצי . באופניים 3 פעמים בשבוע כנ"ל בריצה 3 פעמים בשבוע . תמיד הייתי טוב מאוד בריצות ארוכות כדוגמת 2000 ( 7:16 דק' ) אבל אני מעוניין גם להשתפר באופן ניכר בספרינטים למרחקים 250-600 מ', כי אני לא כל כך חזק בזה וזה דורש שיפור ( 250 מ'- 44.0 שנ' ) וגם אני רוצה בריצות הארוכות לתת איזה ספרינט טוב ב-400 מ' האחרונים . 1) איך אני יכול לשפר את הריצות האלה באופן ניכר? 2) האם מדרגות עוזרות לשיפור מרחקים אלה ? התחלתי לשלב באימוני ריצה גם 15-20 דקות עבודה אינטנסיבית על מדרגות. למשל אתמול באימון ריצה עשיתי כך: 5 ק"מ- 2 ק"מ 8:52 , 2 ק"מ 8:27 . בקילומטר החמישי עשיתי תרגילים כמו : ברכיים לחזה, עקבים לישבן מהיר, ריצה אחורה, צעדי רדיפה וכדומה . אחרי זה עשיתי עבודה של 15 דקות על מדרגות באינטנסיביות: 6 דק' על מדרגות קטנות ו6 דק' על מדרגות גדולות מאוד עם מנוחה בין המחזורים . מתיחות ושחרור 10 דק' . 3) האם מדרגות עוזרות גם לאופניים ? בקטע של הכוח ברגלים והעליות . תודה רבה, ניר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימוני ריצה
יוני25/02/2009היי ניר. אני בן 14 וחצי מתאמן בריצות ארוכות ושחייה. אני יכול להגיד לך שאם אתה רוצה להיות חזק תעבוד על ריצות ארוכות למרחקים של 3-6 קילומטר לאימון בקצב של 4 דקות ל800 מ'. אני התאמנתי בשנה וחצי האחרונה שלוש פעמים בשבוע שחייה (שעה כל פעם), 2-4 ריצות בשבוע של 5 קילומטר בממוצע (23 דקות לוקח לי לפי מדידה). בריצת 800 אני יכול להגיד לך השתפרתי מ2.57 ב800 מ' ל2.36. בריצת 300 מ' מ51 ל45 שניות. בריצת 2000 מ8 דקות ו15 שניות ל 7 דקות ו29 שניות. אתה יכול להוסיף אימוני קפיצה בחבל שמחזקים מאוד את הרגליים ויכולים לעזור לך בריצות בינוניות שבהן יש שילוב של סיבולת וספרינט. מקווה שעזרתי. יוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיפור בריצות קצרות
ברק צור26/02/2009אהלן ניר,
קודם כל, כל הכבוד על תוכנית האימון הרצינית.
אני לא מתמחה באתלטיקה ולכן הייתי בודק האם יש גם פורומים שמתמחים בכך.
בגדול, הייתי עובד על אימוני אינטרוואלים, כלומר לוקח פעם אחת מרחק בן 5-6 ק"מ ובתוכו יוצר מקטעים יותר מהירים של 300-400 מ' בקצב גבוה יותר.
הייתי חוזר על זה בריצת 3000 עם מקטעי ספרינט יותר קצרים ויתר מהירים.
חשוב לדעתי לרוץ בקצבים כלאו עם מד דופק, לוודא שיש לך לאורך השבוע אימוני התאוששות ומנוחה מספקת ולוודא מכל להכל שאתה אוכל כמו שצריך, לבדוק בדיקות דם אחת לשנה וכד'.
אתה הכנסת את עצמך ממש למסגרת חצי מקצועית וצריך להתייחס לעצמך ברצינות ולא רק לבקש עיצה בפורומים שבהם התשובות הן כלליות.
בהצלחה,
ברק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)