הרמת משקולות לילדים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרמת משקולות לילדים
    ורד
    11/05/2009

מאיזה גיל ניתן לילדים להתחיל להרים משקולות ?
    בעלי קנה עבור בני משקולות במשקל של 2 ק"ג כל אחת, כדי שיוכל להתאמן קצת בבית. האם בגיל 8 וחצי ניתן להתחיל בהרמת משקולות ? בני קצת מלא והוא בחוג כדורסל פעמיים בשבוע, איזה פעילות גופנית היית ממליץ ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרמת משקולות לילדים

הוספת תגובה

• מגיל 6 - אבל רק בחדר כושר מתאים

ד''ר גל דובנוב-רז
    11/05/2009

לא כל כך מומלץ לילד צעיר להשתמש במשקולות חופשיות - כל שכן בבית ללא השגחת מדריך. המלצת ארגוני רפואת ספורט לילדים היא שניתן להתאמן מגיל 6, אולם בחדר כושר, תחת הנחית מדריך מוסמך לאימון קטינם, ובתנאי שהמכשירים מתאימים למידות הילד. יש גם מגבלות על כמות הילדם בכל אימון. באופן כללי מומלץ מכשירים קודם, ורק אח"כ משקולות חופשיות עקב סכנות פציעה ברורות..
    לגבי פעילות גופנית - לכל הילדים, בלי קשר למשקלם - מומלץ לצבור לפחות 60 דקות של פעילות אירובית ע"פ היממה, שכוללת גם מרכיבי כוח. בגיל זה, אכן חוגים ופעילויות ספוטניות בחוץ עם חברים הן הדבר המתאים לרוב הילדים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון משקולות לילדים

ברק צור
    14/05/2009

ורד שלום רב,
    התשובה נחלקת ל 2 : מה מותר ומה מעניין
    מבחינת שימוש במשקל קל, כפי שענה לך דר' גל דובנוב, בהחלט נניתן להכניס ילדים לאימוני "חדרי כושר" ילדים, מהניסיון שלי, רובם משתעממים די מהר.
    ניתן לשב משקל קל בכל מיני משחקי תנועה, למשל למקם 4-5 משקולות בנות 1-2 קילו ( בקבוקי מים זה מעולה ) ועל זמן להעביר אותם ממקום אחד לשני. זה משלב גם זריזות, גם מהירות, שינויי כיוון.
    המטרה עם ילדים היא לשחק, לייצר כמה שיותר תנועתיות בסביבה משתנה ( דשא, חול, אספלט ) .
    הייתי מאוד רוצה לראו תאת בנך רוכב על אופניים, קורקינט, רולרבליידס וכד'.
    המשקולות פחות ייצרו את אפקט ההוצאה האנרגטית שאנחנו מחפשים
    בהצלחה
    ברק צור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד למניעת גבייה

בר
    16/05/2009

אני בן 13 עוד מעט ואני רוצה להיות כמו האנשים הכי חזקים בעולם ויש לי שרירים אבל השאלה היא עם אני יכול להיות נמוך בגלל שאני מרים משקולת של 11 וחצי קילו ליד אחת והאם זה בסדר להרים משקולות של 3 קילו עד 5

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה