מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריצה למרחקים ארוכים לילדיםאלון12/05/2009
בני (בן 12) ואני רצים למרחק 10KM כבר שנה (מתאמנים ביחד 2-3 פעמים בשבוע)
חלק מחווית הריצה של שנינו זה זמן איכות של תחום העניין המשותף לשנינו וה-להיות ביחד
שנינו השתתפנו בכמה מרוצים ומסיימים עם תוצאה של בסביבות השעה
לאחרונה החלטתי להגדיל את המרחק ולהתכוונן לכיוון חצי מרתון ובעתיד להגיע למרתון
ברור לי שילד בגיל 12 לא אמור לרוץ מרתון
אבל
לגבי האימונים, עד כמה קילומטרים באימון ניתן להגיע איתו ביחד ?
למרחקים ארוכים כמובן שארוץ לבד !
עם כל הרצון שלי לדרבן אותו לפתח תחום שהוא טוב בו ,אין לי כל כוונה לגרום לו נזק
אשמח לתשובה מאיש מקצוע
אני כבר מעלה את המרחק ל 16KM ומתלבט מאוד האם למשוך אותו (את הבן שלי)לרוץ איתי או להשאיר לו רק את האימונים הרגועים יותר של עד 10KM
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורטאי העילית הצעיר
ד''ר גל דובנוב-רז12/05/2009לאחרונה פורסמו המלצות הן מטעם הועד האולימפי הבינלאומי, והן מטעם והאקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים, לגבי ספורטאי עילית צעירים. ברור כי קריירות רבות מתחילות בגילאים צעירים, אך חשוב מאוד לוודא כי הדבר מתרחש באירה טובה וללא פגיעה לטווח הארוך. כמה עקרונות הם:
- יש למזער את הסטרס סביב האימונים והתחרויות, ולודא כי הספורט נעשה בצורה מהנה וללא לחצים חיצוניים מצד הורים ומאמנים
- כל כאב ממושך, חד או עמום, עייפות או ירידה בתפקוד/מצב-רוח/ציונים - עלולה להיות תוצאה של אימון יתר ומצריכה בירור מקצועי
- בכל שבוע צריכים להיות 1-2 ימים ללא פעילות
- ע"פ השנה, כדאי שיהיהו 2-3 חודשים של עיסוק בתחום אחר, לגיוון גופני ונפשי כאחד
- יש להגביל את קצב עליית נפח האימונים ל-10%+ בשבוע.
יש אפילו התיחסות ספציפית למרתון, בה סוכם כי אין מניעה שילדים ונוער ישתפו בריצות כאלו, כל עוד נפח האימונים עלה בהדרגה והילד נהנה מכך.
בקיצור - בהדרגה ובהנאה, תוך שינה מספקת (9 שעות בלילה!) ותזונה מאוזנת. בהצלחה לשניכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריצה למרחקים לילדים
ברק צור14/05/2009אהלן אלון,
בהמשך לתשובתו של דר' דובנוב. בנך יכול להצטרף אליך על אופניים ובכך לא לפגוע לכם בזמן האיכות ואולי הוא יהווה גם פייסר עבורך...
מבחינת יכולתו לעמוד במרחקים גדלים, יש מקום להיוועץ גם עם פיזיולוג של המאמץ שמנוסה בעבודה עם נוער. לבחון באלו דפקים הוא מתאמן, מה זמן ההתאוששות שלו בין כל יח' אימון ובעיקר גם לבחון את תזונתו עם דיאטן קליני שמתמחה בספורט.
בנך נמצא סביב גיל ההתבגרות וגם כך התזונה בגיל זה היא ממש חשובה.
המון בהצלחה
ברק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)