מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אהלן, חשש בנוגע לקרע בשרירב21/09/2009
אני בן 16 וחצי בערך, וכל השבוע חוץ משבת אני מתאמן אימונים מסודרים בבית, על כל סוגי השרירים. אני עושה את זה כבר כמעט שנתיים, והתוצאות מעולות.
יש לי שני סוגי אימונים, שאני עושה לסירוגין במשך השבוע - זאת אומרת ביום ראשון ידיים-חזה, יום שני גב-בטן, יום שלישי שוב ידיים-חזה וככה הלאה.
עכשיו, הבנתי שאם עושים מתיחה לשריר "קר" זה עלול לעשות בו קרע. אז מה שקרה זה שהיום (יום שני), אחרי אימון בטן-גב, עשיתי בטעות מתיחה ששייכת לאימון השני (חזה). אני אוסיף שזה היה אחרי שלא התאמנתי יום קודם לכן. בקיצור - יכול להיות שיש קרעים בשרירי החזה שלי, כי מתחתי אותם כשהם "קרים" ולא אחרי פעילות בהם? אם כן, האם צריך לתת להם לנוח או פשוט להוריד הילוך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתיחה לשריר קר
לוטם דובינסקי23/09/2009מתיחה לשריר "קר" אינה גורמת לקרעים בסיבי השריר אלה אם היא נעשית באופן אגרסיבי מאוד.
כאשר אתה מותח שריר מומלץ באמת לעשות זאת לאחר חימום מתאים.
אין צורך להגיע לרמת כאב בעת ביצוע המתיחה. כאשר אתה מותח, תגיע למצב של חוסר נעימות קלה והשאר שם כ-15 - 20 שניות.
לדעתי על אף התוצאות המעולות שאתה חווה,אתה לא משאיר לעצמך מספיק זמן מנוחה בתוכנית האימונים ואולי כתוצאה מכך מגיע הכאב.יכול מאוד להיות שמתחת את השריר בצורה מוגזמת.
כידוע, השריר מתחזק בעת מנוחה שבאה לאחר מאמץ ולא בעת המאמץ עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנרגעתי. עוד משהו
ב04/10/2009איך בדיוק מרגישה קריעה? כי עשיתי אימון קשה במיוחד, ובשעת המתיחה ליד אחורית בסיום האימון הרגשתי כאב בשריר, מעין "בתיקה". האם מדובר בתפיסה, או קרע? זה לא היה כאב ממושך, בערך חצי דקה. ובמידה והשריר תפוס או קרוע, האם זה משפיע על ה"תוצרת" של האימון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרע בשריר
לוטם דובינסקי06/10/2009שריר קרוע לא יכול להמשיך ולעבוד כנגד התנגדות.
יכול להיות גם קרע חלקי של סיבים בודדים בשריר.
כך או כך, במידה ואתה מעלה את דרגת המאמץ בצורה מבוקרת ולא משתולל במשקלים, השריר לא יקרע ולא יגרם לו נזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)