שאלה בקשר לכוח פיזי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בקשר לכוח פיזי
    ניר
    13/11/2009

שלום,

אני עוד מעט בן 14 בכיתה ח', אני מתאמן בשכיבות שמיכה,כפיפות בטן ומתח כבר 2.5 שנים ופעיל שנתיים בחוג קראטה. בכל תרגילים אלו אני פועל לפי 3-4 סטים של 80% בערך ונח 60-90 שניות בין סט לסט. יחסית לגובה ,למשקל ולגיל שלי יש לי מסת שרירים מפותחת. הבעיה היא שיש אצלנו בבית ספר מדידות של זריקת כדור ברזל- 3 ק"ג ומצטיין אצלנו זה 9 מטר, ודווקא במקצוע זה ילדים שיש להם הרבה פחות שרירים ממני, עושים הרבה פחות שכיבות שמיכה ומתח ממני זורקים יותר רחוק ממני. סתם לנתונים אני יכול לבצע 45 שכיבות שמיכה תקניות בלי בעיה, ומתח אני עושה 18
    מישהו אמר לי שהכוח הפיזי של הבנאדם נמדד ע"פ הכוח המתפרץ שלו וזריקת כדור כוח זה בהחלט כוח מתפרץ, ושתרגילים כמו מתח שמיכה בטן מבוססים על סיבולת שריר ולא מתבטאים בכוח.
    רציתי לשאול אם זו אמירה נכונה והאם זה הגיוני שהילדים האלה שציינתי יותר חזקים ממני פיזית?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר לכוח פיזי

הוספת תגובה

• כוח מתפרץ וסבולת שריר

לוטם דובינסקי
    15/11/2009

שלום ניר,
    לכוח מגוון רחב של ביטויים.
    זריקת כדור ברזל בהחלט מבוססת על כוח מתפרץ ותלוי רבות ביכולות גנטיים.
    שכיבות שמיכה ומתח מבטאים סבולת שרירית ותלויים רבות באימוני כוח.
    כמובן שניתן לשפר כוח מתפרץ בעקבות אימון, בעיקר ע"י אימון פליאומטרי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה