מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום :)דניאל10/02/2010
שלום!
אני בת 16 (כמעט) ומשקלי כ 56 וגובה 163 ככה. באופן כללי אני נתפסת כילדה רזה,רגילה ובכלל לא שמנה, אבל מפריע לי המשקל שלי, החלק התחתון במיוחד (ישבן וירכיים). אצלנו במשפחה כל הבנות נחשבות רזות, אבל הבעייה הגדולה: גוף אגסי- לכולנו יש ישבן גדול וירכיים.
הייתי תמיד ילדה רזה, ולקראת גיל ההתבגרות (לפני כ- 4 שנים) התחלתי דיי להשמין, ולגדול. אבל בתקופה האחרונה אני ממש השמנתי(אפילו אמא שלי ואחיותיי העירו לי על כך), לעומת זאת תמיד חברות שלי מעודדות אותי שאני לא שמנה בכלל, ושיש לי רק תחת .
אני יודעת שאי אפשר להרזות נקודתית, לכן בכל זאת מה אני יכולה לעשות על מנת לרזות כ- 5קילו לפחות? איך ניתן להוריד במיוחד בישבן ובירכיים? וקורה לי המון שאני רק טיפה זזה- רצה או הולכת מהר פעימות הלב שלי ממש מתעצמות, זאת אומרת אני לא בכושר בכלל (למרות שאני הכי אוהבת את שיעורי הספורט,ופעם הייתי בכושר דיי טוב שרקדתי וכו').
אתן לך דוגמא, אחת האחיות שלי עושה ממש כושר,הולכת ממש נוכן ובכל זאת היא מאוד שמנה בחלק התחתון של הגוף, לעומת החלק העליון שהיא שטוחה בבטן וידיים רזות. אז איך זה למרות מה שהיא עושה??!
ומה אני יכולה לאכול ביומיום על מנת שזה יעזור -תזונה נכונה ובריאה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה להרזות במקומות הנכונים
לוטם דובינסקי13/02/2010שלום דניאל
נכון מאוד - אין אפשרות להוריד אחוזי שומן ממקומות ספציפיים בגוף. ניתן להוריד את אחוז השומן הכולל בגוף ולקוות שהוא יירד במקום שאת רוצה (לא קורה).
ניתן ע"י שילוב של אימון מתאים ותזונה נכונה להוריד את אחוזי השומן הכללי בגוף ולחטב את שרירי הרגליים וע"י כך לצמצם את היקף הירכיים ולעצב אותן כך שיראו שריריות.
לגנטיקה באמת השפעה רבה ובעייתי לנצח את הגנטיקה, אם עלית לאחרונה 5 ק"ג את בהחלט יכולה להוריד אותם חזרה... היעד שהצבת לעמך מצויין ובר ביצוע, לאחר שתצליחי להשיג אותו הציבי לעצמך יעד חדש. אני ממליץ לך לקבוע יעד נוסף בו בזמן - למדוד את אחוז השומן בגוף (בחדר כושר, ע"י מדריך מוסמך) ולהוריד 3% מאחוזי השומן הקיימים, כך תהיי בטוחה שהירידה במשקל בעיקרה משומן ולא מחלבון (שריר) אינך רוצה לצמצם את מסת השריר בגוף...
התזונה שלך צריכה להיות דלה בשומן ובשומן רווי, השתדלי לעקוב אחר תזונתך ולוודא שאינך מכניסה לפיך מאכלים עתירי אנרגיה וכמובן שומן. התייעצי עם תזונאית/ חברותייך/ מתאמנים בחדר כושר/ אנשים... בידקי על המוצרים שאת אוכלת את כמות השומן והשומן הרווי ... התאמני...התאמני...התאמני... אימוני כוח לרגליים מעלים את קצב חילוף החומרים בגוף ובכך תורמים להוצאה קלורית יומית גבוהה, באימונים אירוביים (ריצה, רולר ,אופניים, ספינינג, הליכה וכו') ההוצאה הקלורית גבוהה בהרבה במהלך האימון ואחריו.
השתדלי להנות ממה שה' נתן (-:
בהצלחה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה:)
דניאל15/02/2010תודה על התשובות.
רציתי לשאול עוד מספר שאלות-
משהו הכי קטן שאני עושה פתאום פעימות הלב שלי מתעצמות,ואני מתעייפת מהר,היום אני מתעייפת מהר בשיעורי ספורט לעומת פעם שהייתי מס' 1! איך לעלות את הכושר שלי שיתאים לגילי ולא יתן עומס לגוף?
אשמח אם תפרט טיפה יותר על תזונה נכונה ובריאה?
וכמו שאמרתי יש לי גוף אגסי (אני רזה למטה ומלאה למטה), ויש לי באזור הישבן והירכיים טיפה קמטים כאלו (חברה שלי אמרה לי שדבר כזה נקרא צלוליסט. ??), האם זה נכון (ושמעתי שרק נשים מבוגרות סובלות מצלוליסט-אז למה יש לי את זה?!), אז לכן מה ניתן לעשות בשביל להעלימןן(אם זה אפשרי בכלל,כיוון ושוב כמו שאמרתי שמתי לב שיש לאחותי את זה והיא בכושר מעולה,ותזונה נכונה!? אז הייתכן בכלל? ) , האם שאגדל אני יכולה לעשות שאיבת שומן באזור ההוא??
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה:)
דניאל13/03/2010תודה רבה על תשובתך.
אשמח מאוד לקבל יעוץ טיפה יותר מפורט על:
1. תזונה- ממה להימנע ולא להימנע ?
2. כושר-איזה תרגילי חיטוב לעשות-תרגילים מסויימים/סטים/מס' פעמיים...??
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבנה גוף אגסי
לוטם דובינסקי31/03/2010שלום רב,
נכון כתבת...לא ניתן להרזות נקודתית, אך כתבת גם שלאחרונה הפחתת בתנועה ומשום כך עלית במשקל...מכאן משתמע - תהיי פעילה, תפחיתי את התזונה עתירת הקלוריות ותורידי חזרה ממשקלך...נשמע קל ? אני בטוח שזה קשה מאוד, דורש אורח רוח ומשמעת אך אפשרי...
הקפידי בעיקר על פעילות אירובית עצימה...השתדלי לחזק את שרירי הירכיים והטוסיק.
-קבלי הכוונה-
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)