מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהשגב04/08/2010
אני בן 15.3, 170 ס:מ 64ק"ג.
האם לעשות שכיבות סמיכה בשיפוע שלילי לחיזוק החזה העליון-ידיים על הקצפה ברוחב הכתפיים ורגליים על המיטה-מסוכן?או שאפשר?
שאלה נוספת - אני עושה 3 אימוני כוח בשבוע על בסיס משקל גוף בלבד לכל קבוצות השרירים.
אני עושה 3 סטים בכל תרגיל(שכיבות סמיכה או מתח למשל) ועושה מקסימום חזרות בכל סט,עד מצב בו איני יכול לעשות חזרה נוספת בסט הנוכחי. שאלתי-אני יודע שבכדי שהשריר יתפתח,או צריך "להתפס"קצת לאחר אימון.מה שלא קורה.מה הבעיה?או שאם אוסיף משקל לעצי,נגיד משקולת בחגורות על הבטן,ולא אעבור את ה15-20 חזרות,משהו ישתפר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
ניסים שרם06/08/2010כן שיפוע שלילי גורם ללחץ על מפרק שורש כף היד וזה מיותר.
בקשר לשאלה השניה אם אתה רואה שכבר קל לך לבצע סטים רק עם משקל גוף כדי להוסיף משקל בכדי שהגוף יקבל גירוי גבוה יותר ותוכל להתפתח ולהתחזק יותר.
אבל כמובן הוספת המשקל צריכה להעשות בצורה בטיחותית ואחראית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ובנוסף
שגב06/08/2010אני יכול להוסיף חגורה כזאת על עצמי.זה משקולות שמוכרים בחנויות ספורט כמשקולות כאלה בשקית נסגרת לקרסוליים ולכפות הידיים. שהגבול יהיה בכמה חזרות בכל זאת?נגיד 15-20?או יותר גבוהה?
ושאלה נוספת:
מתחילה עונת הכדורסל בימים אלה.אימונים יהיו בראשון שלישי וחמישי.
עד עכשיו עשיתי אימוני כוח בימים אלה.אז לעבור לשני רביעי ושישי?
אני לא בטוח,כי אז יהיה יום מנוחה אחד,שבת. האם זה בסדר?
ועשיתי כמו שאמרתי אימון כוח לכל השרירים באימון אחד.אם אחלק ל-
חזה+יד קידמית+בטן, כתפיים + רגלים ובטן, וגב +יד אחורית ובטן.
כל זה על משקל גוף כמובן. מה דעתך על הכל?
לסיכום-
כמה חזרות בכל סט + תוספת משקל?
אימוני כוח בימים שונים + מנוחה.
החלוקה באימוני הכוח
המון המון תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
שגב11/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
ניסים שרם12/08/2010כן אתה אכן יכול להוסיף את המשקולות על הקרסולים.
וכן אתה יכול לעשות בין 15 ל20 חזרות.
לגבי אימון הכוח תוריד אימון אחד כיוון שאני מאמין שבאימון הכדורסל אתם מבצים תרגילי כוח אז מספיק פעמיים בשבוע אימוני כוח.
לגבי חלוקת השרירים באימונים היא נכונה.
אתה יכול לעשות בין 2 ל3 סטים ובין 12 ל15 חזרות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה העניין,
שגב12/08/2010שאני רוצה להוסיף אימוני כוח בגלל שעושים בכדורסל ככה:20 שכיבות סמיכה,20 ג'קסונים ו30 בטן.
ביחס לגוף שלי בגלל שאני מתאמן למעלה משנה באימוני כוח סדירים זה לא כל כך "מזיז" לי,זה כמו חימום לפני אימון הכוח.רציתי לחלק גם ל:
יום שני-חזה יד קידמית ובטן, רביעי-כתפיים רגליים ובטן,חמישי-גב יד אחורית ובטן.
שכל אימון לא יעבור את ה40-50 דקות .מה דעתך?
ושאלה באופן כללי-אם אני עושה נגיד אימון חזה,יד קידמית ובטן יש למתוח את את הרגליים,ולחמם אותם באותה מידה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)