יש לי שאלה - בעניין ביתי בת ה-11

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש לי שאלה - בעניין ביתי בת ה-11
    דנה
    12/12/2007

ביתי העגלגלה, מתמידה באכילת ממתקים ולא מוכנה לשמוע עם פעילות ספורטיבית. אם אני יוצאת לצעידה עם שכנתי, היא מצטרפת ואחרי 200 מטר, מתחילה להתלונן שתפוס לה הצד. האם כדאי להמשיך לצעוד או לעמוד כמה דקות למנוחה? אני רוצה שהיא תיכנס לכושר אבל שתוכל גם ללמוד להנות מזה. מה עצתכם? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

יניב מימון
    12/12/2007

לצערי הבעיה של בתך היא נפוצה בקרב בני גילה.
    לדעתי צריך למצוא סוג של פעילות ספורטיבית שיענין אותה(ריקוד,אירובי,אומנות לחימה,משחקי כדור ),ברגע שהיא תהנה מהפעילות היא תפחית בממתקים לבד.
    יכול להיות שללכת עם אמא והשכנה מאד משעמם אותה,ולגבי הכאבים בצד צריך ללכת יותר לאט ולהקפיד על נשימות סדירות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך

דנה
    12/12/2007

הקטע של הכאבים בצד, אמרו לי שהטחול מתמלא בדם וקצת גדל, עקב המאמץ. האם זה נכון? או שהכל פינוק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בצד

אורי ישראלי
    14/12/2007

תופעת הכאב בצד נקראת בשפה המקצועית "כאבי בטן ארעיים הקשורים לפעילות גופנית".
    כ 70% מהרצים החובבים סבלו מהתופעה הזו פעם אחת לפחות.
    המחקרים מראים שהכאב מופיע בשכיחות גבוהה יותר בצד ימין.
    התופעה שכיחה יותר בקרב ספורטאים חובבים או מתחילים.
    מה גורם לכאב?
    בעבר הניחו כי הכאב נובע מגודש של דם בטחול בזמן פעילות גופנית,לאחר בדיקות הוכיחו שאין בהכרח קשר בין פעילות גופנית מאומצת לטחול.
    הסברה היא שישנה מתיחהברצועות המחברות את שריר הסרעפתכלפי מעלה בזמן פעילות מאומצת שהיא גורמת לעיוות.
    מה אפשר לעשות?
    נוחו קצת - מנוחה תעלים את הכאב.
    לנשום אוויר - נסו נשימות עמוקות יותר.
    סרגל מאמצים נכון - הקפידו על מאמץ עולה בהדרגה שימנע עומס מידי על הרצועות.

מקווה שעניתי על שאלתך.
    שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה