מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יש לי שאלה - בעניין ביתי בת ה-11דנה12/12/2007
ביתי העגלגלה, מתמידה באכילת ממתקים ולא מוכנה לשמוע עם פעילות ספורטיבית. אם אני יוצאת לצעידה עם שכנתי, היא מצטרפת ואחרי 200 מטר, מתחילה להתלונן שתפוס לה הצד. האם כדאי להמשיך לצעוד או לעמוד כמה דקות למנוחה? אני רוצה שהיא תיכנס לכושר אבל שתוכל גם ללמוד להנות מזה. מה עצתכם? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
יניב מימון12/12/2007לצערי הבעיה של בתך היא נפוצה בקרב בני גילה.
לדעתי צריך למצוא סוג של פעילות ספורטיבית שיענין אותה(ריקוד,אירובי,אומנות לחימה,משחקי כדור ),ברגע שהיא תהנה מהפעילות היא תפחית בממתקים לבד.
יכול להיות שללכת עם אמא והשכנה מאד משעמם אותה,ולגבי הכאבים בצד צריך ללכת יותר לאט ולהקפיד על נשימות סדירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
דנה12/12/2007הקטע של הכאבים בצד, אמרו לי שהטחול מתמלא בדם וקצת גדל, עקב המאמץ. האם זה נכון? או שהכל פינוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בצד
אורי ישראלי14/12/2007תופעת הכאב בצד נקראת בשפה המקצועית "כאבי בטן ארעיים הקשורים לפעילות גופנית".
כ 70% מהרצים החובבים סבלו מהתופעה הזו פעם אחת לפחות.
המחקרים מראים שהכאב מופיע בשכיחות גבוהה יותר בצד ימין.
התופעה שכיחה יותר בקרב ספורטאים חובבים או מתחילים.
מה גורם לכאב?
בעבר הניחו כי הכאב נובע מגודש של דם בטחול בזמן פעילות גופנית,לאחר בדיקות הוכיחו שאין בהכרח קשר בין פעילות גופנית מאומצת לטחול.
הסברה היא שישנה מתיחהברצועות המחברות את שריר הסרעפתכלפי מעלה בזמן פעילות מאומצת שהיא גורמת לעיוות.
מה אפשר לעשות?
נוחו קצת - מנוחה תעלים את הכאב.
לנשום אוויר - נסו נשימות עמוקות יותר.
סרגל מאמצים נכון - הקפידו על מאמץ עולה בהדרגה שימנע עומס מידי על הרצועות.
מקווה שעניתי על שאלתך.
שבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)