שאלה...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה...
    דור
    05/02/2011

שלום,אני בן 16 גובה 1.80 משקל 58. אני מעוניין לעלות מסת שריר בידיים מכיוון שאני רזה מאוד ולא מפותח. אני מתאמן בבית עם משקולות שכיבות סמיכה ומתח ודי מתמיד בערך תקופה של 3 חודשים,אבל אינני רואה תוצאות כל כך. אומנם אני מצליח לשפר את התוצאה של שכיבות שמיכה כולי ויש לי יותר שרירים בידיים אבל היד לא מקבלת צורה ונשארת דקיקה יחסית,כלומר העצם. הסבר לי בבקשה למה זה כך ומדוע השריר מתפתח אבל היד עצמה נשארת כמו שהיא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה...

הוספת תגובה

• שאלה... - תגובה

ניסים שרם
    06/02/2011

כיוון שאתה עדיין בעיצומה של הגדילה וההתפתחות שלך ואין לך מספיק הורמונים להתנפח גם בידיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה שלי

איתי הר-ניר
    08/02/2011

ראשית יש להבין ששינוי גופני הוא תלוי גנטיקה.

מדברייך עולה שאתה בחור דיי רזה וגם גבוה.
    מאימוני התנגדות קשה ועד בלתי אפשרי לשנות משמעותית את קוטר העצמות ומבנה השלד. האימונים הגופניים משפעים בעיקר על רקמת השריר ושאר רקמות רכות הקשורות למערכת התנועה.

בכדי להעלות מסת שריר יש לאכול באופן כזה המבטיח עליה במסה.
    עלייך להתייעץ עם תזונאי/ת בכדי לשקול שינוי תזונתי התומך בעליה במסת השריר.

אימוני התנגדות היוצרים שינוי במסת השריר מחייבים עומסים מספקים.
    מאחר ואתה בגיל ההתבגרות וניסיון אימוני ההתנגדות שלך מועט, אני ממליץ לך לקבל הדרכה מתאימה על תרגילים נכונים.

באופן ככלי מומלץ לך לבצע תרגילים מורכבים שמערבים מספר מפרקים בו זמנית.
    ראשית עלייך ללמוד טכניקה נכונה ולהעלות את העומס בהדרגה.

לסיכום:
    1. עלייך להקפיד על תזונה מתאימה
    2. לקבל יעוץ לגבי עומסי אימון וטכניקה נכונה בתרגילים מתאימים.
    3. לקבל את מגבלות שינוי הגוף לפי גנטיקה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה