מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלוםפ.זאב09/04/2011
אני בן 16(עוד שבועיים), 170 ס"מ ו 69 ק"ג. משחק כדורסל כבר שנתיים,לכן הוספתי אימוני כוח. נפצעתי בהיותי בן 12 וחצי כשהייתי בג'ודו-לכן פרשתי. החלק הספורטיבי נשאר בי,לכן רציתי להמשיך לעשות פעילות. אחי הגדול שהיה בחדר כושר,נתן לי משקולות קטנות של 3-5-8 ק"ג בהדרגה,עמדתי עם גב צמוד לקיר והתאמנתי על חיזוק הדו ראשי וקצת כפיפות בטן. שגדלתי,התעניינתי יותר ולקראת גיל 14 העלתי את עצימות אימוני הכוח עם מכשיר מולטי טריינר ביתי,ומשקולות יד וכו'.בגיל 14 וחצי(תחילת כתה ט')התאמנתי באופן חזק עוד יותר כאשר קניתי מתח,משקולות יד לביצוע בעמידה(לדו ראשי,כתפיים וכו'),מולטי טריינר ועוד תרגילים נוספים,וכל זה בבית. בגיל 15 וקצת,למדתי עוד על הנושא בזמן שהייתי כבר בתוך משחק הכדורסל.חיפשתי והבנתי כי עליי לבצע אימוני כוח בכדי לשפר את כישוריי.ביצעתי אותם לכל שרירי הגוף הגדולים-החל ממשקולות יד,מכשיר מולטי טריינר מתח שכיבות סמיכה ,בטן ועוד. לקראת יולי 2010 ולאחר מדידת גובהי נזכרתי בטיפול אצל רופא ילדים מומחה לגדילה וכו'.(הייתי אצלו שנה קודם לכן כשאמר לי שאהיה גבוה מאוד וגדול),שמתי לב שגבהתי 3 ס"מ בלבד-בשנה שלמה בעודי בגיל ההתבגרות.החלטתי לבצע מאותו יום אימוני כוח (3 בשבוע)על משקל הגוף בלבד -למקרה שזה פוגע ואולי זה כבר פגע...כיום במהלך עונת כדורסל אני מבצע 3-4 אימוני כדורסל בשבוע ו1-2 אימוני כוח בבית-בהתאם למהלך השבוע,לימודים של ביה"ס,מצב גופני וכו':
חימום,
מתיחות קלות,
2-3 סטים של מתח
,2-3 סטים של כריש לגב התחתון (על הרצפה)
,2-3 סטים שכיבות סמיכה,
לרגליים:על מדרגה-לתאומים כל רגל 2 סטים 15 חזרות,לשוק הקדמי 2 רגליים 2סטים ו15 חזרות+כרית יציבות כחולה לחיזוק מפרק הקרסול(2 סטים לכל רגל :עמידה במשך דקה בערך)
סופר סט יד קידמית אחורית-2 סטים של 10-12 חזרות של עליות מתח אחיזה רגילה לדו ראשי ומיד אח"כ 10-12 חזרות של שכיבות סמיכה יהלום או ג'קסונים.
כפיפות בטן-המון סוגים ודרכים(עושה בין 80-120 חזרות בתרגילים שונים)
מתיחות לסוף
שאלתי,האם יש סיכוי שאימוני הכוח שביצעתי עם משקולות פגעו בגדילתי?
והאם אימון הכוח שאני מצבע כיום טוב והאם יש מקום לשנות?
אודה לך המון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו?
פ.זאב12/04/2011?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום - תגובה
ניסים שרם14/04/2011לפי מה שקראתי לא נראה שישנה פגיעה מה שאני לא יודע זה אך אתה מבצע את התרגילים האם תנוחת הגוף נכונה האם אתה מבצע מתיחות כמו שצריך האם אתה אוכל כמו שצריך האם אתה ישן כמו שצריך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פ.זאב17/04/2011קודם כל תודה על התשובה .
התרגילים מתבצעים רגיל..שכיבות סמיכה ידיים רוחב כתפיים ראש ישר קדימה,מתח כרגיל..כל השאר איזה תרגיל יכול להתבצע שלא כשורה?ולמדתי מאח שבחדר כושר כיצד לבצעם. מתיחות:מבצע מתיחות קלות בהתחלה,ובסוף יותר ארוכות.. שורה של מתיחות שלמדתי בכדורסל. לגבי תזונה,אני מאוד שומר ומקפיד.לא אוכל ג'אנק פוד-מידי פעם פיצה,כמעט ולא אוכל מטוגן גם אם מכינים אני לא אוכל..רק אם יש דברים שלא ידעתי שטיגנו אז אני אוכל. אוכל פחממות לפני אימון ולאחריו חלבונים(טונה בשמן) בבוקר באופן קבוע אוכל דגנים בבית ובביה"ס סנדוויצ'ים רגילים כל 3 שעות בערך,כך גם בהמשך היום. . קולה אני לא שותה,בעיקר מים ואולי מיצים כמו מנגו תפוזים וכו'. שינה- בזמן לימודים- 6 שעות,אולי 6 וחצי לפעמים יותר. בחופש-קצת יותר,למרות שאני משתדל לנצל את החופש לקום מוקדם יותר בכדי לנצל את הזמן לאימון נוסף או לימודים נוספים שצריך לעשות בבית.. מה דעתך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמישהו ? וחג שמח כמובן!
פ.זאב18/04/2011?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
יעל קוריצקי20/04/2011קודם כל כל הכבוד על הרוח הספורטיבית אכן לא מובן מאליו וזה יפה מאד לראות נער בגילך ששומר על הרגלי תזונה טובים ובריאים ועל כושר טוב. כמו שניסים כבר כתב לא ניתן לבחון את אופן ביצוע התרגילים דרך המחשב ולכן קשה להעריך אם אופי האימון, עומס האימון ואופן ביצוע התרגילים הואבאופן המתאים לגילך ולנתוניך הפיזים. אני אישית לא חושבת שהגדילה שלך נפדעה כתוצאה מהאימונים אך ממליצה לך כמובן להתייעץ עם רופא המתמחה בתחום הזה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
פ.זאב21/04/2011אז השאלה שלי היא כזו. האם יש סיכוי שלאור ביצוע לא נכון של תרגילים של חיזוק שרירים תהא פגיעה בגובה?
התרגילים המתבצעים הם: מתח [שני סוגים-גב יד לכיוון הפנים וכף יד לכיוון הפנים],שכיבות סמיכה רוחב כתפיים או רוחב החזה,זוקפי גו[לגב התחתון],על מדרגה לחיזוק שרירי הרגליים[על העקב או על קצות האצבעות לחיזוק השוק הקדמי או התאומים], סופר סט-מתח לחיזוק הדו ראשי ושכיבות סמיכה יהלום או ג'קסונים,כרית יציבות לחיזוק הקרסוליים וכפיפות בטן[יש המון סוגים,אני מגוון].
כמובן שבהתחלה חימום ומתיחות ובסוף שוב מתיחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום - תגובה
יעל קוריצקי23/04/2011לא מאמינה שיש קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)