מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עובי עדשות מולטיפוקלעמי30/08/2012
קניתי עדשות מולטיפוקל מתוצרת קיבוץ שמיר שצריכות להיות דקות. מה העובי בצד החיצוני הקרוב לציר הידית בעדשה דקה מול עדשה רגילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובי עדשות מולטיפוקל - תגובה
איציק שבח30/08/2012חישוב עובי סופי תלוי במרחק בין אישונים, גודל וצורת המסגרת ומרשם משקפיים, מלבד "עובי העדשה". לכן, ללא נתונים אלו אי אפשר לדעת איזה עובי יצא. חברת שמיר מפעילה מחשבון עובי כשירות באופטיקות שלהן היא נותנת שירות, לכן, תוכל לברר במקום הקנייה מה ההפרש הסופי בעוביים, שלהם יש את כל הנתונים שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי מחסנית של עדשות מגע רכותסיוון28/08/2012
היי , רציתי לדעת :
לגבי מחסנית של עדשות מגע רכות (חודשיות) - איך מומלץ לנקות מידי פעם את המחסנית ? האם זה בסדר לנקות אותה עם מים ?
ואם לא , איך עליי לנקות את המחסנית ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי מחסנית של עדשות מגע רכות - תגובה
דודו ראובן28/08/2012היי
ברוב התמיסות החדשות יש מחסנית בכל קופסא
כך תוכלו לקבל מחסנית חדשה בתכיפות גבוהה
ניתן להשרות מחסנית במים רותחים לשתי דקות , לשטוף וליבש .
לדאוג לנקות גם את אזור ההברגה.
לשים לב שהסגירה טובה כדי למנוע התייבשות העדשה כאשר היא מושרת עם התמיסה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות קשות ללא סיליקוןמשה27/08/2012
שלום,
השתמשתי כמה שנים בעדשות קשות, אם כי פעם בשבוע הייתי צריך לנקות הצטברות חלבונים - תחילה עם טבליות, לאחר עם חומר שדומה לאקונומיקה ואחר כך עם אקונומיקה. לאחרונה החלפתי את העדשות וכתוצאה משינוי טכנולוגי - הרופא המטפל אמר שכנראה הוסיפו סיליקון בכדי לשפר את עבירות החמצן - שינוי שכנראה מיטיב עם משתמשים אחרים, אבל גרם לי להצטברות מהירה של משקעים, לעכירות ולחוסר יכולת שימוש בעדשות. הרופא החליף לעדשות ללא סיליקון בכלל- שמבחינת הצטברות משקעים הן בסדר אבל לאחר כמה ימי שימוש גרמו לצריבה חזקה שמנעה המשך שימוש. כעת ברצוני לשאול האם ישנן עדשות קשות, שמצד אחד אינן מכילות סיליקון, אבל מצד שני יש להן עבירות חמצן - שמעתי על עדשות שמעבירות חמצן כתוצאה מחשמל שנוצר עקב העפעוף?! אשמח לקבל מידע ועזרה בנושא!
בברכה,
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות קשות ללא סיליקון - תגובה
איציק שבח27/08/2012לא שמעתי על עדשות עם אפקט העפעוף והחשמל, ועדשות קשות נושמות הן כאלו בזכות הסיליקון, שהוא מעביר חמצן מעולה,
תנסי מינון נמוך של סיליקון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת עיניים לילדיםמון27/08/2012
רציתי לדעת מאיזה גיל מותר לאופטומטריסט לבדוק עיניים לילדים. הילד שלי בן 8 והאופטומטריסט אמר שאסור לו לבדוק בגיל הזה רק מגיל 10 אודה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת עיניים לילדים - תגובה
דודו ראובן28/08/2012היי
החוק קובע שילד יטופל אצל רופא
אין הגדרה לגיל הילד . המוסכמה בד״ כ היא עד גיל 7 עד 8 .
גם אחרי גיל 8 אם אני שם לב בבדיקה שהילד מפעיל אקומודציה , ללא יכולת לדכאה( הפעלת ראיה לקרוב שמונעת אבחון תקין) אשלח לרופא שיבצע בדיקה עם מתן טיפות לשיתוק מנגנון האקומודציה. שילוב נכון של שתי הבדיקות, אוביקטיבית אצל הרופא וסובייקטיבית אצל האופטומטריסט יתן תוצאה טובה בסופו של דבר.
לכן אין מניעה לגשת לאופטומטריסט , וגם לרופא.
במידה ויש בעית פזילה יש לגשת קודם לרופא.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינדקסמתי26/08/2012
שלום
האם עדשות דחוסות עם אינדקס גבוה פוגמות בפוקוס התמונה הנראית באיזושהי דרך?
לעדשות העבות יש עדיפות באיכות הראייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינדקס - תגובה
דודו ראובן26/08/2012היי
לגבי עדשות דקות מודרניות - התשובה חיובית- רובן אספריות וישנה ירידה קלה בחדות בצדדים
בהנחה שרב המשקפיים שנעשים קטנים יותר מאשר לפני 15 שנה אין זה בעייתי בד"כ
עדשות ספריות מדויקות יותר בחדות אולם לעיתים יוצרות בעיה אחרת של אלכסוניות קוים אנכיים ואופקיים בקצוות.
מנסיון שלי רובם ככולם מרכיבים עדשות דקות אספריות ללא תלונה.
במקרים ספציפיים מאוד יש צורך בהזמנה מיוחדת ובעיקר עם אנשים שהסתגלו לכך וקשה להם לעבור לעדשות אספריות דקות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקון עדשות מגעדניאל.25/08/2012
היי יש לי עדשות מגע סופר סופר סופר יקרות
אחת העדות נקרעה ממש מעט בקצה (אני עדיין יכולה להרכיב אותה)
האם ניתן לתקן? יש מעבדות מיוחדות?
לא אכפת לי לשלם כל מחיר.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון עדשות מגע - תגובה
דודו ראובן26/08/2012היי
עדשת מגע קרועה - או עם "ביס" בקצה
לא ניתנת לתיקון או שיפוץ
חייב לעשות חדשה לצערי..
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות בייצור מיוחדרועי23/08/2012
תודה על תשובתך,
תוכל לפרט יותר על העדשות הדקות שהחוזק של המרשם המקורי נשמר לכל אורכן (כיצד זה עובד, שם היצרן, שם העדשה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות בייצור מיוחד - תגובה
איציק שבח24/08/2012אתה צריך עדשות סְפריות. (SPHERIC), לא משנה מאיזה סוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שדה ראייה איכותירועי22/08/2012
שלום,
המספר שלי בשתי העיניים הוא 7- עם חצי צילינדר. כשאני משתמש במשקפיים הראייה חדה מספיק רק כשהעיניים מביטות ישר דרך מרכז העדשה, אך כאשר העיניים נעות הצידה ממרכז העדשה החדות יורדת משמעותית.
רציתי לדעת האם זה נובע מעוביה של העדשה?
האם ניתן לשפר את שדה הראייה מהבחינה הזאת ע"י מסגרת יותר מקומרת, ספורטיבית (עד כמה שזה אפשרי במספרים האלה)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שדה ראייה איכותי - תגובה
איציק שבח22/08/2012הסיבה לכך הוא מבנה העדשות הדקות במיוחד, עדשות אלו בנויה בצורה כזאת שכשמתרחקים מהמרכז האופטי המירשם יורד מעט לעיתים פחות חצי דיאופטר ("חצי מספר"), עדשות ספורטיביות לא יעזרו, אולם עדשות עבות יותר או עדשות בייצור מיוחד (גם דקות) יכולות לעזור לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילינדראלי20/08/2012
היי
מה אם בעין אחת יש צילינדר נמוך, האם אפשר לבחור משקפים רגילים
לפי העין השנייה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילינדר - תגובה
רימון בן ישי02/09/2012אלי שלום רב,
בהתייחס לשאלתך האם אפשר לבחור משקפיים "רגילים" ללא צילינדר, התשובה היא שהכל אפשרי. הדבר החשוב בעבורך לדעת הוא איזו איכות ראייה אתה "מפסיד" ללא אותו התיקון הצילינדרי. ייתכן שמדובר בהבדלים מינוריים ביותר ולא תחוש בהבדל מהותי בחדות ראייתך, ומצד שני, ייתכן כי למרות שמדובר בצילינדר קטן, אתה "מפסיד" רבות מאיכות ראייתך. אתה מוזמן לנסות ולהיווכח בהבדלים בעצמך אצל האופטומטריסט שלך ולהחליט בעצמך.
בברכת ראייה טובה ושבוע טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגע יומיותאור19/08/2012
שלום,
רציתי לשאול האם אפשר להשתמש בעדשות חצי יום, לאחסן אותם בתמיסה ואז ביום שלמחרת להשתמש בהם עוד חצי יום .
ואם כן, האם אפשר לעשות זאת באופן קבוע ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע יומיות - תגובה
דודו ראובן19/08/2012היי
עדשות יומיות דקות מאוד ובעלות מבנה קל .
הוצאה והרכבה יותר מפעם אחת מחלישות את המבנה והעדשה עלולה להתעוות קלות.
הן לא בנויות למאמץ כזה ..
הוראות כייצרן בנושא ברורות. שמוש והרכבה פעם אחת בלבד.
אחר כך לזרוק ..
בכל מקרה , אם יש צורך להוציא את העדשה על מנת לשטוף ( במקרה שמפריעה) יש לעשות זאת בזהירות ועדינות ועדיף פשוט להחליפה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדשות
אור19/08/2012המוכרת בחנות של העדשות אמרה לי שכשאני נכנס להתקלח צריך להוריד את העדשות ואפשר לאחסן אותם בכלי מיוחד עם תמיסת מלח כדי שישארו טובות . מה שאני צריך זה פשוט להשרות אותם יותר זמן . אין אפשרות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדשות
אור19/08/2012מבחינה היגיינית זה בעייתי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדשות - תגובה
דודו ראובן20/08/2012אור שלום
למקרה שציינת אין חשיבות היגיינית. זה תקין
כמו שציינתי בהודעה הקודמת הבעיה נובעת ממבנה עדשה דק ורגיש למתיחות .
העדשה בנויה למאמץ קטן מאוד ובחלק מהמקרים ״משחק״ יתר עם הוצאה והרכבה מעוות אותה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגדילותמיכלי18/08/2012
שלום,
אחרי תקופה ארוכה של הרכבת עדשות מגע, אני מעוניינת לחזור להרכיב משקפיים.
המספר שלי הוא +6 וכל המשקפיים שהיו לי עד כה יצרו אשליית הגדלה של העיניים. העיניים נראו כבזכוכית מגדלת. האם יש איזושהי דרך, או סוג של עדשות שלא יגרמו להגדלה?
תודה רבה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגדילות - תגובה
איציק שבח19/08/2012ככל שאינדקס העדשה (עובי) יותר גבוה העין תיראה יותר קטנה.
אבל...במרשם כשלך העין תמיד תראה יותר גדולה.
{טיפ: תנסי עדשות מגע}* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינדקס
שמואל19/08/2012אינדקס העדשה ,אינה עובי העדשה ,ככל שהעדשה דחוסה יותר אינדקס השבירה שלה גבוהה יותר והעדשה דקה יותר,אך זה לא משנה את ההגדלה של העדשה,כל עדשה+6.00תגדיל באותה מידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד לוודא ציפוי הגנה ל-UVשמיל16/08/2012
לעדשות אופטיות ציפויים שונים בינהם הגנה בפני קרינת UV. האם יש תוית או סימון תקני על עדשות המעיד לצרכן כי הציפוי להגנת UV בוצע ואמין. האם יש אמצעי לבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד לוודא ציפוי הגנה ל-UV - תגובה
איציק שבח19/08/2012השאלה שלך מתחלקת ל-2:
איך אפשר לדעת שהעדשות אכן בעלות ציפוי נגד UV? על מעטפת העדשות שרכשת קיימת האינפורמציה הזו.
איך אפשר לבדוק שהעדשה אכן מכילה את ציפוי הנגד UV? יש מכשירים במירב האופטיקות שבהם אפשר לבדוק עבירות קרני UV דרך עדשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מעדשות מגע יומיות לחודשיותאלמה14/08/2012
שלום.מזה כחודש אני משתמשת בעדשות מגע יומיות שהותאמו לי עי אופטמטריסט. אני מעוניית לעבור לעדשות מגע חודשיות בעקבות הבדלי המחירים המשמעותיים. המידה שלי הוא בעין ימין מינוס 1.75 ושמאל מינוס 1.5. השאלה שלי היא האם אני יכולה לרכוש עדשות מגע באינטרנט למשל באופן עצמאי או שמא עליי ללכת לאופטמטריסט בשנית לצורך התאמת עדשות מגע חודשיות. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר מעדשות מגע יומיות לחודשיות - תגובה
איציק שבח15/08/2012ברור שאת חייבת התאמה, לא רק של סוג העדשה גם של התמיסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשה מקטבתרועי14/08/2012
שלום
יש לי רגישות לאור שממש מעיקה עליי להסתובב בחוץ, ורציתי לשאול לגבי עדשות מקטבות שקיימות במשקפי שמש. יש לי מספר 7- , האם זה אפשרי לשלב מספר כזה לעדשה מקטבת במצב השקוף שלה (שלא כמו במשקפי שמש) כך שאפשר להשתמש במשקפיים בבית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשה מקטבת - תגובה
איציק שבח15/08/2012אין אפשרות לייצר עדשה מקטבת ללא צבע, ואפילו לא עם צבע בהיר יותר מהסטנדרט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיסה לעדשותסיוון11/08/2012
עברתי לעדשות חודשיות וקניתי תמיסת מי מלח , ורק כשחזרתי הביתה ראיתי שכתוב שזה רק לשטיפה חיטוי והשרייה ..
האם אני יכולה לאחסן בתוך התמיסה את העדשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיסה לעדשות - תגובה
איציק שבח12/08/2012התמיסה הזו לא מנקה את העדשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)