פורום אופטיקה, משקפיים, עדשות מגע - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עדשות קשות ורכות
    דנית
    08/05/2012

שלום,

אני בת 36 מרכיבה עדשות מגע קשות במשך 20 שנה. ב- 3.5 שנים האחרונות, בניגוד לעבר, אני לא מרכיבה על בסיס יום יומי.
    כשנה ++ העדשות מציקות לי לאחר זמן מועט וקשה לי להמנע מלשפשף את העיניים כשהעדשה בתוכן. (בעבר הייתי מרכיבה עדשות במשך 8-10 שעות ואיך שמגיעה הביתה ישר מורידה את העדשות)
    חשבתי לרכוש עדשות חדשות (העדשות בנות 5 שנים ואחת ישנה יותר), כי מציק לי בשל בלות החומר.
    הייתי אצל אופטיקאי שטען שעדשות קשות תמיד היה דבר לא נוח (עובדה שתמיד מיד הסרתי עדשות שהגעתי הביתה) וככל שמתבגרים יותר קשה להרכיב עדשות קשות. לדעתו נראה לו יותר שמציק לי בגלל הגיל ולא בלות החומר.
    עוד טען כי כיום שאין הבדל מבחינה בריאותית בין קשות לרכות. בעבר הייתה העדפה לקשות בגלל חדירות החמצן אך כיום גם הרכות חדירות לחמצן ולמעשה העדשה המומלצת ביותר היא רכה יומית. ההבדל הוא שעדשות רכות יותר נוחות.

האם נכונה טענת הגיל? והטענה הבריאותית?
    האם מומלץ לי לעבור לעדשות רכות חודשיות?
    איך ניתן לדעת אם מציק לי בשל בלות החומר או הגיל?
    נתון נוסף, לאורך כל השנים לא השתנה לי המספר בעדשות וכרגע ירד לי המספר במשקפיים ב- 3/4 מספר לעומת לפני פחות משנתיים.
    בעדשות יש לי -3 ו- -2.75.

תודה רבה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עדשות קשות ורכות

הוספת תגובה

• עדשות קשות ורכות - תגובה

איציק שבח
    08/05/2012

לגבי הנוחות- עם הגיל העדשות הקשות פחות נוחות בעין בגלל הרכב הדמעות, ומתח העפעפיים, עדשות רכות יותר נוחות מאז ומתמיד.
    לגבי הבריאות- אין ספק שהעדשות הרכות (המתקדמות), מהוות תחליף מצויין כיום, לא רק מבחינת הנוחות אלא גם מבחינה בריאותית. אגב, גם לעדשה קשה יש את הבעיות שלה...
    לגבי סוג העדשה- אם את לא מרכיבה כל יום עדיף לרכוש יומיות. אם את תרכיבי כל יום ,עדיפה החודשית.
    לגבי המרשם- תעדכני בדיוק לפי המשקפיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדשות מגע בהזמנה
    אסף
    07/05/2012

שלום, רציתי לשאול לגבי עזרה במרשם לעדשות. אבא שלי קיבל מרשם לעדשות מולטי פוקל עם צילינדר ונאמר שאין את המספר שהוא צריך בארץ (-11.5) ורק בהזמנה מיוחדת מחו"ל. פניתי לאתר שאנחנו בדרך כלל מזמינים ממנו בחו"ל אבל כשרמשתי את הנתונים החדשים שלו הוא שאל לדבי מספר המולטיפוקל אם זה N או D כשביררתי בחברה נאמר לי שזה הפירוש ל Dominante or Non dominate ששאלתי את רופא העיניים הוא לא ידע לענות לי. האם תוכל לעזור בהבדל? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    עדשות מגע בהזמנה

הוספת תגובה

• עדשות מגע בהזמנה - תגובה

איציק שבח
    09/05/2012

לדעתי זה הבדל בין רחוק (D) לקרוב (N).
    בכל מולטיפוקל יש מרשם לרחוק ומרשם לקרוב, זהו תפקיד המולטיפוקל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מידע על עדשות ZEIZZ
    בתא-ל
    05/05/2012

שלום, אני עשיתי הפסקה מעדשות למשך 3 שבועות בשל אי נוחות. הופעו לי ורידים ואם שמתי את העדשות זה צרב, עם המשקפיים הכל בסדר למעט הורידים שנשארו. הזמנתי בפעם הראשונה את העדשות ZEIZZ SILICON HYDROJEL ברגע ששמתי את העדשות , נהיה לי כאב ראש ממושך לאורך כל היום, נימים(ורידים בעיניים) ומין נקודות צמודות לעיגול בעין כמו שקע אדמדם.. זהנ מלחיץ אותי נורא.. כרגע אני שוב עם משקפיים, המס' שלי עלה ואני מחכה למשקפיים החדשות... הסרתי את העדשות והעיניים נהיו עוד יותר אדומות.. מה לעשות? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מידע על עדשות ZEIZZ

הוספת תגובה

• מידע על עדשות ZEIZZ - תגובה

איציק שבח
    06/05/2012

צריך לבדוק.
    המעבר בין עדשות "רגילות" לעדשות סיליקון הידרוג'ל יכול לגרום, בתקופה הראשונה של ההסתגלות לעדשות החדשות, לאי נוחות, וזה זמני.
    לעומת זאת, יכול להיות שהעדשות הללו כלל לא מתאימות לך, או שאופן השימוש שלך בעדשות (סוג תמיסה, שעות הרכבה וכדומה)יכול לגרום לאדמימות .

צריך לבדוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיהוי יצרן עדשה
    מתי
    02/05/2012

אשתי רכשה משקפיים חדשים עם עדשות יפניות באינדקס 1.74.
    היא קבלה עם המשקפיים מעטפת עדשה (רק אחת...) עם השם boxer silk ללא שום זיהוי יצרן.

חשדי עולה מאחר וההעדשות השניות שהיו אמורות להיות תוצרת צרפת הפכו להיות תוצרת קוריאה. והמוכר ניסה לשכנע שמדובר בתוצרת יפן ("תסתכל על הכתב") לא משנה שרשום מתחת made in korea...

כרגע אנו שוקלים ביטול עסקה, עקב תחושת הונאה.

מצ"ב תצלום המעטפה. מישהו מזהה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    זיהוי יצרן עדשה

הוספת תגובה

• זיהוי יצרן עדשה - תגובה

איציק שבח
    03/05/2012

אם כתוב קוריאה, זה מקוריאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העדשה ששמתי תמונה שלה אינה זו

מתי
    03/05/2012

שציינתי כתוצרת קוריאה... (אלו היו העדשות הגיבוי השניות DAGAS)
    על עדשה זו אין כאמור פירוט יצרן או ארץ יצור פרט לכיתוב boxer silk 1.74

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העדשה ששמתי תמונה שלה אינה זו - תגובה

איציק שבח
    06/05/2012

נראה לי שלא הבנתי כראוי את הסיפור, רכשת 2 זוגות משקפיים? ובאחת אמרו לך שהן מתוצרת צרפת? ומהו תצלום המעטפה שהעלית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נרכשו שתי זוגות עדשות.

מתי
    06/05/2012

זוג אחד עבור מסגרת ישנה (משקפי גיבוי) - עדשות צרפתיות 1.67
    זוג אחד עבור מסגרת חדשה - עדשות יפניות 1.74

בפועל, במקום היפניות קיבלנו את העדשות העלומות Boxer silk שהעלתי תמונה שלהן, ואין לי מושג מי היצרן וארץ המוצא.
    במקום הצרפתיות קיבלנו עדשות Dagas שרשום עליהן made in Korea. אז ברור לנו שזה לא מה שהוזמן...

מקוה שעכשיו ברור יותר :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נרכשו שתי זוגות עדשות. - תגובה

איציק שבח
    08/05/2012

אין לי מושג לגבי מותג ספיציפי, אבל לדעתי אתה צריך לבדוק אם יש על העדשה אישור הFDA שהוא הארגון המוסמך ביותר למוצרי בריאות בארה"ב ומתווה תקנים בינלאומיים. אם האישור ניתן אז זה ממש לא משנה מהו מקור העדשה.
    (תוכל לראות את האישור בצד שני של כל מעטפת עדשות.)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצרת קוריאה. חומר גלם תוצרת יפן.

אלי גל
    21/06/2012

עדשות יפניות.

את חומר הגלם מייבאים מיפן לקוריאה שם מלטשים את העדשה למספר שאתה צריך ומשם מייבאים את העדשות המוכנות לארץ. רוב המקומות משתמשים בגימיק שיווקי ואומרים לפי ארץ המוצא של חומר הגלם. וחלק מהאופטיקות מציינים את ארץ הליטוש. שני הדברים בסדר גמור וחוקיים.

העדשות שקיבלת הם יפניות לפי חומר הגלם וקוריאניות לפי היצור. העדשות של ה-1.67 ככל הנראה חומר הגלם מגיע מקוריאה והליטוש נעשה בצרפת.

הספק ככל הנראה ס.ג.ם. או בדולח. (אני מתבלבל ביניהם).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדשות יפנות

משה-אופטומטרס
    21/09/2014

שלום
    אלה עדשות של חברת hoya היפניות המשווקות על ידי ס.ג.מ עדשות אכתיות עם מנסן uv 400. הדרופובי וגם קלות לניקוי. עדשות באישור הFDA האמרקאי. עדשות אכותיות

משה
    אופטומטריסט מורשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדשות
    עומר
    27/04/2012

יקרה לעיניים שלי משו אם אני ישים עדשות שהם לא במספר שלי? יענו עדשות שהם לא שלי.

לקביעת תור
    סגירה
    עדשות

הוספת תגובה

• עדשות - תגובה

רימון בן ישי
    28/04/2012

עומר שלום,

אם בריאות העיניים שלך חשובה לך - אל תרכיב עדשות מגע שאינן הותאמו לך באופן אישי.
    הדבר הכי פחות גרוע הוא שלא תראה טוב. במידה ומדובר בעדשות המיועדות למספר הרכבות אתה עלול לחטוף זיהום, דלקת או וירוס.
    במידה ואתה מעוניין בעדשות מגע, אנא דאג לעשות זאת בצורה הנכונה והבריאה עבורך וגש לאופטומטריסט המוסמך הקרוב למקום מגוריך ועבור בדיקת התאמה מקיפה לעדשות מגע.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקפי שמש זולות גם מגינות?
    אורי
    26/04/2012

מכיוון שההבדל במחיר בין משקפי שמש הנמכרות אצל אופטמטריסט לבין לכאלה הנמכרות בחנויות אחרות הוא משמעותי מאוד לפעמים למעלה מפי 10
    רציתי לשאול האם משקפיים הנמכרים בחנות רגילה שיש עליהן מדבקה של UV-400
    מגינות מספיק כנגד הקרינה כמו אלו הנמכרות אצל אופטמטריסיט והאם המחיר היקר מוצדק מסיבות בריאות או רק בשל המיתוג?

תודה מראש!

הוספת תגובה

• משקפי שמש זולות גם מגינות? - תגובה

רימון בן ישי
    28/04/2012

אורי שלום רב,

במידה והמדבקה הצמודה למשקפי השמש תואמת את סינון העדשות בפועל, הרי יש לך משקפי שמש בעלי עדשות שמסננות קרינת UV 400 ועומדות בתקן העולמי.
    הדבר החשוב במשקפי שמש הינו העדשות ולא באם המשקפיים יוצרו ע"י אייקון אופנה כזה או אחר. עם זאת, קיימות חברות יקרות יותר, הידועות באיכות העדשות הגבוהה שלהן הכוללת הגנה מפני קרינת UVB, UVA ו- UVC.
    מומלץ לקנות משקפי שמש במקום מוכר וידוע שמשקפי השמש שלו עומדים בתו התקן העולמי.
    קניית משקפי שמש בעלי עדשות שאינן מסננות את קרינת ה- uv הינה מסוכנת ביותר כיוון שבשל כהות עדשות משקפי השמש האישון מתרחב, וע"י כך האיזור אשר עלול להינזק הינו רחב הרבה יותר.
    בברכת שבוע טוב וקנייה מוצלחת ובריאה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שדה ראיה במולטיפוקל
    עמי
    23/04/2012

עשיתי משקפי מולטיפוקל פעם ראשונה. רכשתי עדשות עם ליטוש אחורי. מרחוק יש לי שדה ראיה חד מימין ומשמאל בלי להזיז את הראש.מקרוב יש לי כ כ20 מעלות בלבד מימין. ו20 מעלות משמאל. מעבר לכך רואה מטושטש. האם זה תקין?

לקביעת תור
    סגירה
    שדה ראיה במולטיפוקל

הוספת תגובה

• שדה ראיה במולטיפוקל - תגובה

איציק שבח
    24/04/2012

יתכן שזה תקין, במקרה כזה תתכן בעיה ויתכן מצד שני, שהציפיות שלך היו גבוהות מדי,
    לדעתי, עליך לבדוק שוב באופטיקה שרכשת.
    חשוב להבין ששדה ראייה (גם בליטוש אחורי) לקריאה מוגבל בכל מולטיפוקל שתרכוש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדשה בעין אחת או זוג מולטיפוקל
    לאה
    19/04/2012

אני רואה 6:6 לרחוק (לייזר לפני 10 שנים) ומקרוב אני זקוקה למשקפיים מספר -2.00
    האם יש אפשרות לשים עדשה בעין אחת וליצור סוג של איזון לראיה מרחוק וקרוב או אולי עדשות מולטיפוקל שלרחוק יהיה 0 ולקרוב יהיה -2.00 ? או שיש קומבינציה אחרת? מה דעתך? מה האפשרויות שיש על מנת להסיר את משקפי הקריאה?
    האם יש היום ניתוח לייזר לקריאה ,מקרוב? אודה על תגובתך.

הוספת תגובה

• עדשה בעין אחת או זוג מולטיפוקל - תגובה

איציק שבח
    19/04/2012

ישנם כמה אופציות מבחינתך, לכל אופציה יש את היתרונות / החסרונות שלה,
    האופציה הנפוצה והשכיחה היא משקפי קריאה לקרוב בעת קריאה מקרוב, זו האופציה הזולה ביותר והנפוצה ביותר.
    יש אופציה, להתאים מולטיפוקל לרחוק במרשם אפס, ותוספת לקריאה כפי שציינת, זוהי אופציה המקובלת ביותר אם את לא רוצה משקפי קריאה,.
    יש אופציה פחות נפוצה והיא ללכת עם עדשות מגע מולטיפוקליות, אופציה, שלדעתי כדאי לך לנסות.
    אופציה נוספת היא כפי שציינת עדשה בעין אחת, הפתרון הזה בעל חיסרון גדול שאת מאבדת את הראייה הדו עינית גם לרחוק וגם לקרוב, אם כי האופציה הזו מצויה.
    ישנם עוד וראיציות של הנ"ל, אבל הכי טוב לנסות ולהרגיש מה הכי טוב בשבילך.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לעדשות
    אדי
    16/04/2012

שלום,

ניסיתי לאחרונה לרכוש בכמה וכמה מקומות עדשות מגע צבעוניות (ללא מספר\צילינדר) אך משום מה בכל חנות\אופטיקה שהלכתי אליה נתקלתי בזלזול רב ואפילו בנסיון מהמוכרים לשדל אותי לוותר על הקנייה כי "זה לא יפה וזה לא בריא". ומחירי התאמת עדשות שעולים מאות שקלים!!
    אשמח לקבל המלצה על אופטיקאי מוסמך באזור חיפה\קריות שנותן שירות אדיב ומחיר הוגן.
    (וכמובן שמוכר עדשות מגע צבעוניות).

תודה! :)

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה לעדשות

הוספת תגובה

• המלצה לעדשות - תגובה

איציק שבח
    16/04/2012

לא נוכל לתת לך המלצה,
    אבל את צריכה להבין 2 דברים,
    לתת עדשות מגע שמחירם עד 200 ש"ח כאשר יחד עם זאת כרוכה אחריות רפואית והדרכה טכנית איך להרכיב/ להסיר עדשות מגע והדרכה מעשית איך לטפל בעדשה,
    תוסיפי לעניין את הקושי בבחירת צבע ואת האפשרות שההתאמה לא תהיה כמו שרצית,
    הסיכון של האופטומטריסטים גדול בתהליך כזה ולא משתלם הרבה פעמים,
    לכן, מי שיהיה מוכן לתת לך את השירות ידרוש כסף שהוא "זמן כיסא" יחסית גדול.
    אבל אני מאמין שתוכלי למצוא מישהו מוסמך ויותר זול מ"כמה מאות שקלים".
    בהצלחה:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיפור ראייה
    רון לביא
    10/04/2012

בס"ד
    שלום, יש לי שאלה
    יש לי ראייה בשתי העיניים 2-
    אם אני אלך יום אחד עם עדשת מגע רק בעין ימין ויום אחרי זה רק בעין שמאל ככה במשך תקופה כל יום להחליף עין, האם הראייה שלי תשתפר? האם יכול להיות שהעין בלי העדשה משתפרת ביחס לעין עם העדשה?

לקביעת תור
    סגירה
    שיפור ראייה

הוספת תגובה

• שיפור ראייה - תגובה

דודו ראובן
    11/04/2012

היי

לדעתי זה פשוט יגרום לכאבי ראש
    אין הגיון בטשטוש עין אחת

בבדיקת ראיה תקינה מנסים להגיע לאיזון ככל הניתן בין העיניים

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

רון לביא
    11/04/2012

אז איך זה שפעם היה לי 2- בשתי העיניים, ונפלה לי כמה פעמים העדשה בעין שמאל אז הסתובבתי עם עדשה רק בעין ימין ועכשיו יש לי בשמאל ראייה 1.75- ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

דודו ראובן
    15/04/2012

היי
    מיקרי
    גם אם לא היתה נופלת כנראה שזה היה קורה
    כמובן שאי אפשר לעשות ביסוס על מקרה יחיד

יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בעין
    זחאלקה
    08/04/2012

שלום אני בן 30 וסובל ראיה ירודה בעין שמאל עשיתי משקפיים וזה לא התאים לי הכל
    משתבש לי כשאני לובש משקפיים גם משקפי שמש מפריעים לי ומתחיל אחרי פרק זמן
    קצר להרגיש כאבים במרכז מעל האף מין סחרחורת שמכאיבה ומשבשת את הראיה
    בשתי העיניים מאז אני לא לובש אותם אני גם יש לי כתמים שחורים מתחת לעיניים ששורפים לי מתי שאני מפעיל
    מאמץ בנוסף יש לי צניחת עפעף בעין שמאל הייתי בבירורים ועד עכשיו אין תשובה
    למה משקפיים לא מתאימים לי האם זה קשור למערכת עצבים או משהו אחר
    זה מאוד מפריע לי לקיים חיי יום יום לא מצליח להתרכז או לקרוא או לשבת מול מחשב
    הכאבים תוקפים אותי מה אני יכול לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בעין

הוספת תגובה

• בעיה בעין - תגובה

איציק שבח
    09/04/2012

למיטב הבנתי, עין ימין תקינה ועין שמאל לא רואה טוב,
    אם יורשה להבין את הסיבה שבה אינך חש בנח עם משקפיים, מכיוון שעין ימין רואה טוב, ועין שמאל מטושטשת וכאשר מתקנים את עין שמאל עם תיקון אופטי, העין המטושטשת באה לידי ביטוי ו"מפריעה" לראייה התקינה של עין ימין,
    במצב כזה עליך לשנות את המרשם ולתת תיקון חלקי או תיקון נח אחר לעין שמאל ע"י בחינה של המרשם החדש עם שתי עיניים פקוחות.
    לצורך כך עליך לגשת לאופטומטריסט ולערוך בדיקה מחודשת.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקה
    ארי
    08/04/2012

שלום רב,

בבדיקות עיניים שעשיתי לפני כחודש התקבלו תוצאות V/A עין
    ימין 6/7.5 עין שמאל 6/6 ו- FVA עין ימין 6/20 עין שמאל
    6/12 . לא ברור לי מה ההבדל בין V/A ל- FVA ? כמו כן נאמר לי שאני חייב להתאים משקפיים לצרכי נהיגה, מאידך אני שם לב שגם לצרכי קריאה אני צריך, האם התוצאות משקפות זאת? האם יהיה צורך בשני משקפיים או יספיק זוג אחד.
    כמו כן האם הבדיקה הנ"ל שהייתה של אופטומטריסט מספיקה להתאמת משקפיים.
    אשמח לשמוע דעתך.

תודה רבה
    ארי

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקה - תגובה

איציק שבח
    09/04/2012

התוצאות הנ"ל מביעות את חדות הראייה שלך (VA) ללא משקפיים (FVA) ועם משקפיים (VA).
    מעבר לכך, לא ניתן לדעת מה המרשם שלך לפי התוצאות הנ"ל, וכ"כ לא ניתן לנחש האם אתה צריך משקפיים לקרוב (לרחוק אתה צריך!).
    עליך לדעת שהתוצאות משקפות אך ורק האם אתה צריך משקפיים לרחוק או לא (לפי קריטריונים של משרד הרישוי) ואינן מספיקות לצורך התאמת משקפיים.
    חג שמח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיניים תותבות
    יעל
    31/03/2012

היי,
    מישהו מכיר את איי-טק, חברה המכינהעיניים תותבות?
    אם כן, אשמח לשמוע חוות דעת
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עיניים תותבות

הוספת תגובה

• עיניים תותבות - תגובה

איציק שבח
    01/04/2012

לדעתי כדאי לשאול בפורום סרטן העין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אני צריכה משקפיים
    רונית
    28/03/2012

שלום, יש לי צילינדר במספר קרוב ל-2 בעין אחת ובשניה צילינדר אף נמוך יותר. האם אני צריכה ללכת עם משקפיים או שלא ? בעבודה אני עובדת מול מחשב. תודה !

לקביעת תור
    סגירה
    האם אני צריכה משקפיים

הוספת תגובה

• האם אני צריכה משקפיים - תגובה

איציק שבח
    29/03/2012

חשוב מאוד להרכיב משקפיים בעלי תיקון צילינדרי, אפילו באופן חלקי ביותר ואפילו אם את לא מרגישה צורך (כנראה שעין אחת נותנת לך להרגיש ש"הכל בסדר"),
    מעבר לכך שזה מעניק נוחות והרגשה טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אני צריכה משקפיים ?
    רונית
    28/03/2012

שלום,
    יש לי צילינדר במספר קרוב ל-2 בעין אחת ובשניה צילינדר אף נמוך יותר.
    האם אני צריכה ללכת עם משקפיים או שלא ?
    בעבודה אני עובדת מול מחשב.

תודה !

לקביעת תור
    סגירה
    האם אני צריכה משקפיים ?

הוספת תגובה

• האם אני צריכה משקפיים ? - תגובה

רימון בן ישי
    29/03/2012

רונית שלום רב,

אי תיקון ליקוי אופטי יהא אשר יהא, פוגם באיכות וחדות הראייה. לעיתים רבות מלבד הפגיעה באיכות הראייה מתווספים אלמנטים שליליים נוספים כגון עייפות, כאבי ראש, כאבי עיניים וכדומה.
    ייתכן כי מצבך הראייתי הקיים מספיק טוב בעבורך על אף שראייתך אינה "מושלמת". כמו כן, ייתכן גם כי ברגע שתדעי מה את "מפסידה", המצב הנוכחי לא יספק אותך כלל וכלל.
    את מוזמנת לגשת לאופטומטריסט מוסמך על מנת לעבור בדיקה מקיפה ולחוש בהבדלים, כמו גם לבדוק האם הינך עומדת בקריטריונים הראייתיים של משרד הרישוי ולא מהווה סכנה בעבורך ובעבור סובבייך בנהיגה ללא אותו התיקון האופטי הנדרש (במידה והינך בעלת רישיון נהיגה).

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה