מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עדשותחנה28/01/2012
אני כל יום שמה עדשות יומיות. וזה מאוד יקר
רציתי להתעניין על דו עדשות שבועיות (אשר נועדו להרכבה והסרה מדי יום, ולהחלפה מדי שבועיים) .
- האם מרגישים בעין אותו דבר?
-האם זה עשוי מאותו חומר?
-מה ההבדל בין "עדשות יומיות" לבין עדשות דן שבועיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות - תגובה
נתנאל סילם28/01/2012זה אמור להרגיש בעין אותו דבר אבל לא בטוח שאצלך זה יהיה באמת כך , הייתי ממליץ לך לגשת לאופטומטריסט שלך ולבקש ממנו להתאים לך זוג לניסיון כך תוכלי לדעת הכי טוב אם מתאים לך או לא.מנסיוני אלו עדשות (הדו שבועיות) מעולות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלות חשובותגלית27/01/2012
1) במשקפיים אני מספר מינוס -3.50 עם 0.25 צילינדר בעין ימין - ובעדשות היומיות בעין ימין אני שמה מינוס -3
מדוע יש כזה הפרש בין המשקפיים לבין העדשות?
האם ההפרש תקין?
3) מה זה צילינדר?
האם מינוס -3.50 עם 0.25 צילינדר = זה כמו מספר מינוס -4?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי שאלות חשובות - תגובה
נתנאל סילם28/01/2012אני הייתי מתאים לך מספר קצת יותר גבוה בעדשות המגע(בין -3.25 ל -3.50) אבל לאופטומטריסט שלך בטח יש את השיקולים שלו. לשאלתך השניה זה לא כמו -4 אלא פחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות חשובות לאיציק שבחשירי26/01/2012
1) מה זאת אומרת ש- 6/6 זה סטנדרט? מה זה "סטנדרט"?
2) במשקפיים אני מספר מינוס -3.50 עם 0.25 צילינדר בעין ימין - ובעדשות היומיות בעין ימין אני שמה מינוס -3
מדוע יש כזה הפרש בין המשקפיים לבין העדשות?
האם ההפרש תקין?
3) מה זה צילינדר?
האם מינוס -3.50 עם 0.25 צילינדר = זה כמו מספר מינוס -4?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות חשובות לאיציק שבח - תגובה
איציק שבח26/01/2012
1.סטנדרט= ממצאים נורמליים.
2.צריך לבדוק שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטת בייטס?רוני25/01/2012
מה אתה ממליץ ניתוח לייזר או לנסות את שיטת בייטס?
זה באמת אמיתי?
אם המספר שלי הם:
-3.00
-2.50
וצילינדר 1.25.
עד כמה ירד לי המספר בערך?
והצילינדר גם ישתנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטת בייטס? - תגובה
נתנאל סילם25/01/2012שיטת בייטס מעולם לא הוכחה כשיטה שעובדת . ישנם אנשים שזה קצת שיפר להם את הראיה אבל אין מה להשוות עם הניתוחים שהם מוכחים בכל קנה מידה, לכן אם אתה צריך לבחור אז בוודאי שניתוח .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה...
רוני26/01/2012שהייה בלי משקפיים מעלה או מוריד את המספר?כאילו משפיע?
יש משהו שפוגע בעיניים?
כגון:מחשב,טלווזיה,ספרים..
שאני אומר פוגע אני מתכוון מבחינת מספר המשקפיים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה... - תגובה
נתנאל סילם28/01/2012זו שאלה לגיטימית אבל אני לא חושב שיש תשובה חד משמעית. אני הייתי אומר שמספר לא ישתנה מזה שתרכיב או לא תרכיב את המשקפיים אלא יותר בגלל מרכיבים גנטיים או תנאי עבודה. מחשב וטלויזיה אם לא נצמדים אליהם בצורה קיצונית לדעתי לא משפיעים על עלייה במספר,לגבי קריאה אני סבור שקריאה מרובה או כל עבודה מרובה מקרוב (במיוחד בתנאי חשכה) כן יכולה לגרום לשינויים בראיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
חנה28/01/2012באמת יש אנשים ששיטת בייטס שיפרה להם את הראייה?
כיצד?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מולטיפוקלדוד24/01/2012
אני בן 50 וזקוק למשקפי מולטיפוקל כדי למנוע החלפת משקפים לפי הצורך
באופטיקה הלפרין יצאו במבצע לעדשות של IQ קלסיק כיצד אני יכול לבדוק את איכותן והאם הם מתאימות לי
אגב נעשתה בדיקה בחנות לצורך התאמה
ניסיתי לבדוק באינטרנט ולא הצלחתי לקבל אינפורמציה לגבי טיב המוצר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מולטיפוקל - תגובה
דודו ראובן25/01/2012היי
משקפי מולטיפוקל הינם מוצר מורכב יותר מעדשות חד מוקדיות.
ישנה חשיבות מוגברת למדידה מקצועית . ישנה גם חשיבות עליונה לחיתוך מדויק של העדשות עם התאמה מושלמת למוקדי הראיה.
חמישה יצרנים מובילים הם: HOYA, RODENSTOCK , ZEISS , ESSILOR, שמיר
לכל אחת מהחברות דגמים ישנים וחדשים עם הפרשי מחיר של אלפי שקלים עבור עדשות בטכנולוגיות שונות , בעוביים שונים ועם תכונות שונות.
עשה חקר שוק בעיקר על יכולת המכון בו תרכוש , האחריות שהוא נותן וחוות הדעת על הבדיקה.
לעצם העניין אינני מכיר את סוג העדשה שהזכרת
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתגלות לעדשות קשותאסתי21/01/2012
קניתי עדשות קשות לפני כשבוע המספר שלי הוא -4.75 בשני העיניים. חשבתי שעדשות קשות יהיו יותר "בטוחות" מבחינה בריאותית ולכן החלטתי עליהם.
כבר אחריי שבוע אני לא מצליחה להתרגל לעדשות, הן זזות לי בעין וגורמות לאדימות.
בנוסף, אני לא רואה בהן טוב, מרגיש לי כאילו אני לא בפוקוס ממש כמו לבישת משקפיים עם מספר נמוך יותר. זו בעיה עם העיניים שלי? או עם העדשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות לעדשות קשות - תגובה
דודו ראובן22/01/2012היי
עדשות קשות הינו מוצר מורכב . ההתאמה היא ספציפית ללקוח לאחר מדידה מדויקת של צורת הקרנית והמספר.
ההסתגלות קשה יותר , הדרגתית ועלולה להמשך בין שבוע לחודש.
במהלך ההסתגלות רצוי להיות במעקב במכון האופטיקה בו הותאמו העדשות.
לא תמיד ההתאמה מוצלחת בפעם הראשונה ולעיתים יש להזמין פעם נוספת (רוב היצרנים מגבים אותנו בהחלפה כזו במקרה הצורך ).
ממליץ לגשת בחזרה לביקורת
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבחירת עדשות משקפייםמתלבטת21/01/2012
שלום,
הלכתי לבחור משקפיים חדשים והמוכר בחנות בלבל אותי ...הוא הסביר שיש עדשות במספר איכויות ובמספר רמות מחיר כאשר העדשה הפשוטה עולה כ 250 ש"ח ועדשה מומלצת יותר של צייס עולה 1400 ש"ח והיא איכותית יותר ובעלת ליטוש אחורי. הוא גם ביצע בדגמות שבצייס שדה הראייה רחב יותר וכן היא כוללת מרכיב סינון שמש(פולרואיד?).
האם כדאי להשקיע בעדשה יקרה כ"כ והאם ההפרש שווה את איכות הראייה הטובה הרבה יותר לפי ההסברים של המוכר?
כמו כן על איזה פרמטרים של העדשות צריך להקפיד?
המספרים הם: -2.75, -2.25 צילינדר.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - חוות דעת על עדשות מגע פרפקשן ביו!מור .א.18/01/2012
היי,
ביצעתי בדיקת ראיה היום ועלה לי המספר בעין ימין מ-6 ורבע ל-6 וחצי
ובעין שמאל עלה המספר מ- 6 ל-6 ורבע. (בשני העניים יש בנוסף צלינדר)
האופטימטריס אמר לי שבמידה ואני יהיה מעוניינת הוא יזמין לי עדשות מגע של פרפקשן ביו,
ובשבע עניים המליצו לי על עדשות מגע של שני חברות אחרות (ג'ונסון, ארופטיקס)
אני מעוניין לקבל חוות דעת מקצועית, על מנת לקבל קצת רקע על עדשות ממולצות וחברות איכותיות והכסף הוא לא קנה מידה עבורי אני גם התעניינתי אצל האופטימטריס לגבי הסרת משקפיים בלייזר והוא לא ממליץ לי לעשות מכל מיני בעיות!
אם אפשר לקבל חוות דעת מקצועית בעניין הזה כי זה מאוד חשוב לי!
בתודה ממני
מור!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת על עדשות מגע פרפקשן ביו! - תגובה
דודו ראובן19/01/2012בוקר טוב..
לגבי עדשות המגע.
באופן כללי חל שינוי מהותי בשנים האחרונות עם כניסת חומרים חדשים לייצור.
החומרים החדשים מתאפיינים ביתרון ברור בהעברת חמצן לו הקרנית זקוקה.
בנוסף שולבו בייצור איכות הרטבה והרגשת לחות משופרת.
העדשות שהזכרת כאן: גונסון - גונסון הוא שם כולל לחברה ולא לדגם העדשה . חברת גונסון עדיין ממשיכה לייצר עדשות מהדור היישן אך רוב הייצור מופנה לעדשות סיליקון היידרוגל מהדור החדש. הדגמים החדשים הם "אואזיס" לשימוש לשבועיים או "טרו איי" לשמוש יומי.
הזכרת את "אייר אופטיק" שהוא דגם המיוצר עם החומרים המתקדמים של חברת "סיבה וויגן".
לגבי פרפקשן, לא שמעתי על המותג.
חברות נוספות שמייצרות דגמים עם טכנולוגיית סיליקון היידרוגל הן "בוש אנד לומב" ו"סופלקס".
לגבי ניתוח עיניים -
כאשר התיקון מצליח הוא מאפס את המספר ואתה אמור לראות טוב.
אולם- אם המספר שלך אמור לעלות בשנים הקרובות הוא ימשיך לעלות גם אחרי ניתוח. הניתוח מאפס לנקודת הזמן בו נעשה ואינו מונע שינויים בעתיד.
ישנן בעיות אחרות של יובש מוגבר אצל חלק מהאנשים , ראיית הילה של אור בלילה אצל חלק מהאנשים אך אין מחקר מבוסס על אחוזים מכלל המנותחים.
באופן כללי הניתוח קוסמטי וכך אמורה להיות ההתיחסות בקבלת ההחלטה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוות דעת על עדשות מגע פרפקשן ביו
מור .א.19/01/2012ערב טוב דודו,
שמחתי לראות שהגבת לשאלה שלי, מאחר ואתה בתגובה שלך התייחסת לנקודות רגישות, אני מעוניינת לשאול אותך שאלה נוספת.
אני עובדת בחנות בגדים ורוב הזמן יש קרנית האבק באוויר שהוא בנוסף ליובש שמתרחש אצלי בעין יתרה מכך, האופטמטריסט אמר לי שהיובש שקיים אצלי בעין לא מלבדו אלה גם בנוסף אני משתמשת בגלולות האם זה מגדיל את הסיכון או בכלל מה אני אמורה לעשות במצב שלי מנסיונך האישי, עד מוצאים איזה שהוא רופא מנוסה כמוך שנותן תשובות ברורות בלי אינטרס זה רחוק כי אני מבאר שבע ואתה בת"א.
יש איזה שהיא דגם או חברה שאתה ממליץ עליה במיוחד שאתה מנסיונך האישי שלקוחות שלך רכשו אותם הסתדרו איתם גם מבחינת הראיה וגם מבחינת מידת הרגישות וההיכות בשביל העין?
ושוב תודה רבה על העזרה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוות דעת על עדשות מגע פרפקשן ביו - תגובה
דודו ראובן22/01/2012היי מור
מה שחשוב זה התאמת עדשות מלאה עם זוג לנסיון. אין טעם לקנות קופסא.
החברות המובילות נותנות לנו אפשרות לתת ללקוח עדשות נסיוניות ולעקוב אם זה תקין.
בסופו של דבר צריך להתאים בין הצפיות של הלקוח לתוצאה.
לדוגמא - אם את רוצה להרכיב עדשות 12 שעות ביום אבל אחרי 3 שעות זה מציק אז אין התאמה.
אם את רוצה להרכיב רק למכון כושר שלוש שעות בשבוע אז זה קל יותר.
יש הבדל ניכר בין אדם לאדם ביכולת ההרכבה וסוג העדשה שמתאים ולכן צריך סבלנות. אחרי שמגיעים לדגם הנכון אז הכל נפתר..
אינני מכיר את באר שבע כך שאין לי המלצה ספציפית על מקום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לאיציק שבח......שירן18/01/2012
שאלת- על הלוח ראית עם שתי עינייך פקוחות או רק עין אחת?
תשובה- רק עין אחת
ראיתי את המספרים בלוח בבדיקה כשהייתי עם עדשות -3
ובמשקפיים המספר שלי -3.75 ו-0.25 צילינדר בעין ימין
מה לעשות??? אני פוחדת שהמספר שלי יגדל!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לאיציק שבח...... - תגובה
איציק שבח22/01/2012יתכנו מספר אפשרויות,
את צריכה להבין ש-6/6 זה סטנדרט, ולכן יתכן שאת מסוגלת לראות יותר טוב מ-6/6 ע"י תוספת במספר,
יתכן ג"כ שהמספר שמשקפיים גבוה מדי, ויתכן כמובן, שתי הסיבות יחד (גם מספר גבוה מדי במשקפיים וגם ש-3.00 לא מספק ראייה מקסימלית), בדיקה מדוייקת תאפשר פתירת התעלומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבישת משקפיםרוני14/01/2012
שלום,
אני בת 21 ויש לי מינוס 3 בערך בשתי העיניים.
אני לא לובשת את המשקפים באופן קבוע אלא לפי הצורך.
האם זה יכול להחמיר את הראיה?
חייבת לציין שאני לא מרגישה שהעינים "מתאמצות" כאשר אני לא לובשת משקפים.
האם צריך ללבוש אותם גם כאשר אני קוראת מקרוב?
האם לבישת המשקפים כל הזמן יכול להקטין את המספר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבישת משקפים - תגובה
דודו ראובן15/01/2012היי
כאשר את לא לובשת משקפיים ואת מנסה לראות משהו מרחוק בד"כ ישנה תופעה של צמצום העפעפיים וזה מחדד מעט את הראיה. לאורך זמן זה מעייף..ועלול לגרום לעייפות וכאב ראש.
לגופו של עניין ה"סבל" באי הרכבת המשקפיים לא משפר או מחריף את המצב. לכן אין לכך משמעות מתקנת או מקלקלת. סתם ירידה באיכות החיים..
מומלץ להרכיב רוב היום. ניתן להסיר בראיה לקרוב אם את רוצה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
רוני15/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לאיציק שבחשירן14/01/2012
כתבת "לא. 3.00- הוא נמוך מדי,"
כפי שכתבתי:
R-3.75
L-3.25
אם את רוצה להרכיב 3.00- שבשתי עינייך את תיראי פחות טוב.
אך עשו לי בדיקת ראייה עם העדשות של מינוס -3.00 וקראתי את המספרים בלוח.
מה זה אומר על המספר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לאיציק שבח - תגובה
איציק שבח15/01/2012צריך לבדוק. על הלוח ראית עם שתי עינייך פקוחות או רק עין אחת?
תתכן אפשרות שראית בסדר אבל יש אופציה יותר טובה.
צריך בדיקה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תמיסת השריה לקשות ונושמותקרטקונוס12/01/2012
שלום רב. אני סובל מקרטוקונוס ומרכיב עדשות מיני סקלאריות קשות ונושמות. בדרך כלל אני משתמש במוצרי BOSTON. מכיוון שאלה אזלו רכשתי תמיסה חדשה מבית המרקחת בשם ESO RGP המיועדת לקשות ונושמות. אולם, בהוראות היצרן מתואר תהליך השרייה של 8 עד 10 דקות. האם זה אומר שאסור להשרות את העדשות ללילה בתמיסה זו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי תמיסת השריה לקשות ונושמות - תגובה
דודו ראובן15/01/2012היי
ההוראה מתייחסת בד"כ למינימום הזמן כך שהשרייה לזמן ארוך יותר לא מהווה בעיה.
יש לראות אם החומר מיועד רק להשרייה או גם להרכבה ושטיפה. במידה ולא יש לרכוש חומר שטיפה לפני הרכבה בעיין.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי מחסנית של עדשות מגערותם11/01/2012
התחדשתי והתעדשתי היום בעדשות מגע לראשונה בחיי, והבנתי שאת המחסנית של עדשות המגע אין לנקות במי ברז, אז שאלתי היא כיצד מנקים את המחסנית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי מחסנית של עדשות מגע - תגובה
איציק שבח12/01/2012ע"י התמיסה שבא את משתמשת, ככלל, תיאורטית, אין סיבה לנקות את המחסנית, פשוט היא מוחלפת כל בקבוק תמיסה חדש.
ובהצלחה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישונים בולטים - בעיית סגירת העיןגל11/01/2012
אני בת 25, ומאז ומעולם מאז שנולדתי ועד היום לא הצלחתי אף פעם לעצום עיניים עד הסוף. יש לי אישונים בולטים ורציתי לדעת אם זאת הסיבה למה אני לא מצליחה לעצום את העיניים עד הסוף, ואם בגלל זה כשאני נרדמתי העיניים שלי תמיד חצי פתוחות.
אשמח מאוד לתשובה,
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישונים בולטים - בעיית סגירת העין - תגובה
איציק שבח12/01/2012סגירה הרמטית של העפעפיים היא ביחס נכון בין בולטות גלגל העין ואורך העפעף, יתכן שבבולטות יתירה יחסית לסגר העפעפיים, העין תישאר פתוחה חלקית.
אולי לרופאי עיניים בפורום הסמוך יש מה לחדש לך יותר ממני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לאיציק שבח....שירה10/01/2012
במשקפי הראייה:
בעין ימין המספר שלי מינוס -3.50 עם 0.75 צילינדר.
ובעין שמאל המספר שלי -3.25 עם 0.25 צילינדר
ובעדשות מגע אני מספר מינוס -3 בשתי העיניים...
האם להישאר עם המספר -3 בעדשות מגע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לאיציק שבח.... - תגובה
איציק שבח11/01/2012לא. 3.00- הוא נמוך מדי,
כפי שכתבתי:
R-3.75
L-3.25
אם את רוצה להרכיב 3.00- שבשתי עינייך את תיראי פחות טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)