מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הדרדרות ראיה בעין אחת בגיל 50תמר28/09/2013
שלום,
אני בת 50, עם קוצר ראיה מגיל ילדות (מינוס 11 בערך בשתי העיניים).
לאחרונה שמתי לב שהראיה בעין ימין הדרדרה, ובדיקת אופטומטריסט העלתה שהמספר עלה למינוס 13.5. במקביל התפתחה דלקת בעין.
בבדיקת רופא עיניים לא נמצאה סיבה רפואית (הבדיקה היתה תקינה, אין קרע ברשתית או משהו אחר והרפא ציינה שלמרות קוצר הראיה אין ממצא רפואי). כך גם בבדיקת עיניים של רופא עיניים אחר לפני שנה בערך.
אציין שלא נבדקתי אצל אופטומטריסט כבר יותר מ 5 שנים, ובכל זאת ההתדרדרות נראית לי שקרתה רק לאחרונה.
אודה לכל עצה או רעיון מה עלי לעשות ומה הסיבה (האם גיל יכול להשפיע, כפי שהציע האופטומטריסט??).
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדרדרות ראיה בעין אחת בגיל 50 - תגובה
דודו ראובן28/09/2013היי
אנסה לעזור אך קודם יש משהו לא מובן
מתי נבדקת ומי קבע שיש לך 13.5 -?
כתבת שלא נבדקת חמש שנים ? או שהבדיקה הקודמת היתה לפני חמש שנים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשאתך - תגובה
דודו ראובן29/09/2013היי
יש להפריד בין המרשם לבין בריאות העין בתשובתי
לגבי המרשם- יש שינויים גם בגילך (מיופיה פרוגרסיבית לדוגמא )
למרות שיש שינויים -כמובן שהייתי מחפש סיבה פתולוגית ושולח לרופא.
לגבי חדות הראיה- במידה ויש רישום לפני חמש שנים של חדות הראיה עם התיקון ובמידה ואז כן ראית חד אז העין לא עצלה. ויש -שוב- לחפש סיבה לירידה בחדות.
לגבי עדשות המגע- תיקון מלא בשתי העינים עלול לגרום להרגשה שאין ראיה טובה לקרוב
ובחלק מהמקרים יש העדפה לתת בעין אחת מספר פחות כדי לתת לפציאנט ראיה סבירה לקרוב
האופטומטריסט שלך אמור להתחשב בזה ולמצוא פתרון.
מכל מה שכתבתי מה שהכי חשוב זה כמובן לשלול בעיה בריאותית בעין - ולפי הבנתי זה מה שהרופא כבר עשה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפיים לא סימטריותאבי24/09/2013
שלום
קניתי משקפיים לא בפעם הראשונה, וכשאני מרכיב אותם שמתי לב שהחלק העליון של העדשה השמאלית יותר גבוהה ביחס לגבה מאשר העדשה הימנית ביחס לגבה. הPD שלי שונה לפי ההזמנה האחרונה, צד ימין 35 וצד שמאל 33. האם הPD השונה גורם לזה?
אני לא בטוח לגבי המשקפיים הקודמים שלי כי הם ממילא התעקמו\נשברו ולא בטוח איך זה היה שם, בהזמנות הקודמות עשו לי PD סימטרי של 67 ולא שמתי לב אז לזה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפיים לא סימטריות - תגובה
סטפני ישראלי24/09/2013אבי שלום,
קודם כל, אין קשר בין PD לבין ישיבת המסגרת על הפנים.
יכול להיות שהמסגרת עקומה ויש צורך ליישר אותה.
בנוסף, גוף האדם אינו בהכרח סימטרי, ולכן אין להשוות ישיבת המסגרת ביחס לגבות.
יכול להיות שהמסגרת ישרה, אך הגבות אינן שוות, מה שנותן הרגשה של חוסר סימטריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אבי24/09/2013PD שונה לא משנה את המסגרת עצמה?
כי אם הוא משנה אז אולי הדבר גורם ל"רגל" אחת של המסגרת לא לשבת באותו מקום כמו השנייה
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה למסגרת ללא העדשות
אבי24/09/2013האם למשל זוג משפקיים עם PD של 68 סימטרי וזוג משקיים עם PD של 35\33, תהיה להם מסגרת (ללא עדשות) זהה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
PD הינו המרחק בין האישונים.
המרכז האופטי של העדשה צריך להיות מול האישונים, על מנת שלא תהיה השפעה פריזמתית.
לכן, חשוב המדידה של ה PD
הנתון הזה אינו נראה לעין, ואינו משפיע על ישיבת המסגרת, הוא פשוט מאפשר לאופטיקאי לדעת איך למקם את העדשות בזמן החיתוך.
בקשר לשאלה השנייה שלך, התשובה היא כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
PD הינו המרחק בין האישונים.
המרכז האופטי של העדשה צריך להיות מול האישונים, על מנת שלא תהיה השפעה פריזמתית.
לכן, חשוב המדידה של ה PD
הנתון הזה אינו נראה לעין, ואינו משפיע על ישיבת המסגרת, הוא פשוט מאפשר לאופטיקאי לדעת איך למקם את העדשות בזמן החיתוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגי עדשותשמעון17/09/2013
שלום!
אני בן 26, מרכיב משקפיים בערך מגיל 10. כיום בעל קוצר ראייה של בסביבות -6 על חצי בשתי העיניים.
בשנים האחרונות, עדשות המשקפיים שקניתי התחילו להצהיב לאחר כשנה-שנתיים. בנוסף, זה נראה כאילו העדשות שרוטות שריטות פנימיות בצורת עיגולים רבים סביב כל נקודה. הדבר בא לידי ביטוי בראייה לקויה. בעיקר כלפי אורות או כלפי השמש - אם לדוגמא אדם הולך מולי ומאחוריו דלת זכוכית, אני לעיתים רואה את האדם כצללית שחורה.
שאלתי - האם הדבר תקין ונחשב לבלאי רגיל של עדשות? או שגם בעדשות, כמו בכל דבר יש סוגים וכנראה שקיבלתי עדשות זולות?
האם יש סוג של עדשות שכדאי לבקש מהאופטומטריסט?
שאלה לסיום - באיזה גיל המספר אמור להתייצב? האם עבודה משרדית הכוללת שעות רבות מול מחשב מונעת התייצבות המספר?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוגי עדשות - תגובה
איציק שבח19/09/2013א. כמו בכל דבר יש איכויות של עדשות . העדשות שיש לך כיום פגומות. יש חברות שנחשבות יותר טובות ויש שפחות. לפעמים זה עניין של פס ייצור פחות איכותי, דבר שיכול להתגלות אחרי הרבה זמן.
ב. שאל לגבי המלצת האופטומטריסט וברר על סוגי ציפויים ( יש כמה סוגי ציפויים), בנוסף ברר על משך זמן האחריות.
ג. קוצר ראייה יכול להתקדם גם בגיל שלך. אם כי בצורה הרבה יותר מתונה. סביר להניח שלא יעלה לך יותר מחצי מספר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראיית עומקסלעית16/09/2013
מאיזה מרחק העין צריכה להימצא במרחק מן החפץ בכדי שיתחיל להיטשטש העומק בין דברים?( לדוגמא: באיזה מרחק צריך לעמוד בשביל לומר בוודאות אם חפיסת סיגריות עמדה בכיסא או כיסא מאחוריו - בהנחה ואין משענת שמסתירה)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראיית עומק - תגובה
איציק שבח16/09/2013היכולת לתפוס עומק היא עד 6 מטרים.
מעבר לזה תפיסת העומק מתקבלת ע"י רמזים סביבתיים כגון חציצה , הסתרה וכדומה כפי שציינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות לרוחק ראייהיוסי16/09/2013
שלום,
יש לי רוחק ראייה של +7 עם צילינדר.
האם ניתן היום ליצור עדשות משקפיים שלא מגדילות את העין יותר מידי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות לרוחק ראייה - תגובה
איציק שבח16/09/2013כל עדשה במרשם הזה מגדילה את העיניים כתופעה בלתי נמנעת.
הקטנת העיניים תתקבל ע"י עדשה דקה באינדקס גבוה. ככל שהעדשות תהיינה עם אינדקס גבוה כך תקבל תוצאה יותר אסתטית.
חוץ מזה, על עדשות מגע חשבת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי איציק, תודה על התשובה
יוסי16/09/2013יש לי גם עדשות מגע קשות אבל ככל שמתבגרים (גיל 30+) ונוספים ילדים, אני מתחיל להתעייף וקשה לי להיות עם עדשות הרבה שעות לפעמים. זה גם מתחיל להעיק בבוקר שהעניים עוד דבוקות וזה מציק.
בשישי שבת אני הולך עם משקפיים וזה תענוג אבל בעבודה עוד לא התרגלתי והעובדה שהעדשות מגדילות קצת מציקה.
בגלל זה תהיתי אם יש בכלל אפשרות טכנית לעדשות שפחות יגדילו את העין למרשם שלי (כאמור: רוחק ראייה עם מספר של +7 וצילינדר) או שזה בלתי אפשרי.
אני מבין שבעיקרון יש מצב להתאים עדשות. מה הכוונה באינדקס יותר גבוה? על מה זה משפיע?
אגב, אני מנחש שאלו עדשות שצריכות להיקנות עם משכנתא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי איציק, תודה על התשובה - תגובה
איציק שבח16/09/2013עובי העדשות מתקבל כתלות באינדקס. האינדקס זה מה שמכונה בחנויות עדשות דקות. ישנם סוגים של עדשות דקות כאשר אינדקס גבוה של עדשות יוצר עדשה דקה יותר , וכן, יקרה יותר. אבל היא יותר קלה, אסתטית ופחות מגדילה את העין במקרה שלך.
אגב, תוכל לשקול לעבור לעדשות רכות. הן נחשבות יותר נוחות בדרך כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת ראייה - הסבריותם10/09/2013
שלום רב ,
עשיתי בדיקת ראייה ולצערי שכחתי לשאול את האופטיקאי מה זה אומר.
אשמח מאוד להסבר על המספרים/תוצאות :
L 0.00-1.00x15
R 0.00-0.50x10
PD 58
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת ראייה - הסבר - תגובה
סטפני ישראלי10/09/2013יותם שלום,
ה PD הוא המרחק בין האישונים ונמדד ב מ"מ.
בשתי העיניים אין לך מספר אלא רק צילינדר, כאשר בעין שמאל יש לך צילינדר 1.00 בזווית 15 מעלות ובעין ימין יש לך 0.50 צילינדר בזווית 10 מעלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עין מציקה לאחר הסרת עדשהעידן08/09/2013
שלום,
אני בן 29, משתמש בעדשות מגע רכות כ-15 שנים, כמעט ומעולם לא נתקלתי בבעיות. לאחרונה התחילה תופעה מטרידה בעין שמאל, כשזמן מה לאחר הרכבת העדשות אני מתחיל להרגיש שבכל מצמוץ העדשה זזה ממקומה ולא מונחת בעין היטב. כשזה קורה בדר"כ אני מסיר את העדשה, ומיד לאחר חש בתחושת הצקה חזקה מאוד בעין, דווקא לאחר הסרת העדשה. בזמן שהעדשה בעין אין תחושת הצקה חוץ מתזוזה של העדשה בכל מצמוץ. לפני שאני ניגש לרופא עיניים / אופטומטריסט, הייתי בבקשה רוצה לדעת מה יכול לגרום לתופעה המוזרה הזו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין מציקה לאחר הסרת עדשה - תגובה
סטפני ישראלי09/09/2013עידן שלום,
הסימפטומים שאתה מתאר מתאימים לדלקת לחמית אלרגית שהגורם העיקרי הוא משימוש ממושך בעדשות מגע כתוצאה מהחיכוך הממושך של העפעף על עדשה לא נקייה.
הלחמית של העפעף העליון מפתח תגובה אוטואימונית ומפתח פפילות.
הפפילות האלה מושכות את העדשה בכל מצמוץ, לכן אתה מרגיש שהעדשה זזה הרבה ואינה יושבת במקום.
כאשר העדשה מורכבת בעין היא משמשת כעין תחבושת שמפרידה בין הפפילות האלו לעין. ברגע שאתה מסיר את העדשות, החיכוך המכאני של הפפילות האלה עם העין גורמת לכאב.
קודם כל, הייתי ממליצה לעשות הפסקה עם הרכבת עדשות מגע, ושנית לגשת לאופטומטריסט לאבחון ובמידת הצורך יפנה אותך לרופא עיניים אם עוצמת הדלקת ידרוש טיפול תרופתי.
הטיפול הוא בהתאם לדרגת הדלקת. יכול להיות שמספיק לעבור לתמיסה שמנקה יותר טוב את העדשות , או לעבור לעדשות עם תדירות החלפה גבוהה יותר או עדשות בעלת חומרים שונים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך!
עידן09/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפי שמש פולרואידמאור07/09/2013
שלום ,
לפני מספר ימים רכשתי עדשות ראייה פולרואיד למשקפי שמש וישנה בעיה.
ישנם עיוותים של האור המפריעים לראיה התקינה והחדה , למשל כאשר אני בתוך מבנה ויש הישתקפויות או בחוץ כאשר אני מסתכל על רכבים שגם יוצרים השתקפויות.
כלומר לעיתים אני רואה יותר תקין (למשל בנסיעה) אך בהליכה יומיומית ישנם עיוותים מוזרים וחוסר חדות של העדשה.
האם זה תקין? האם ככה אמורה להיות עדשת פולרואיד ופשוט צריך להתרגל לחוסר חדות מדי פעם , או שיש בעיה בעדשה הספציפית ואני אמור לראות תקין וחד כל הזמן??
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפי שמש פולרואיד - תגובה
איציק שבח08/09/2013עדשות פלרואיד מייצרות מצבים אופטיים שמתגלים כמוזרים בהרכבתם. ייצור חיסום השמשות של הרכבים למשל, משקף גלים צבעוניים וזו אחת מתופעות הלוואי שצריך להתעלם מהן בהרכבת עדשות פלרואיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי עדשות מגע רכותיעקב חייט07/09/2013
יש סוגים וחברות רבות של תמיסות לעדשות מגע איך אני יכול לדעת מהי התמיסה להשריה וניקיון הטובה עבורי ? או מה ההבדל בין תמיסה לדוגמה של opti free replenish שאני משתמש בה היום ל - opti free expresst
אני מרכיב עדשות מגע מולטיפוקל רכות של air optic* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי עדשות מגע רכות - תגובה
איציק שבח08/09/2013בחירת התמיסה הנכונה תלויה בסוג העדשה וגם בהרכב הדמעות הספיציפי של המרכיב.
ישנם אנשים שמשתמשים בתמיסה מסוימת שאחרים לא יכולים לסבול אותה. ישנם תמיסות שמרגישים אם הן מתאימות או לא רק אחרי מספר שבועות של שימוש.
רוב היצרנים מנסים לשפר באמצעות הפחתת חומר משמר ובניית נוסחה שתנקה את העדשות בצורה יסודית אבל בסופו של דבר מה שקובע הוא הרגישות של עין המרכיב לפורמולת התמיסה. לכן בשואה התחתונה, רק אחרי ניסיון האופטומטריסט שלל יוכל לבחור עבורךנאת התמיסה הנכונה ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראיה מטושטשת בעדשות חדשותבני29/08/2013
שלום,
אני משתמש בעדשות מגע חודשיות. קיימת אצלי תופעה שברגע שאני מחליף לאחר חודש ימים לזוג עדשות חדשות, אני מתחיל לראות מטושטש (ב 90% מהמקרים) ואף יובש חזק בזוג העדשות החדשות. האופטימטריסט שלי לא מכיר את התופעה והוא לא יודע מה לעשות עם זה. כשהלכתי לאופטימטריסט אחר, אמר לי את אותו הדבר והוסיף גם שזה לא הגיוני שדרך אותה עדשה אראה שונה.
ניסיתי גם לשתוף ולהשרות למשך לילה את זוג העדשות לפני ההרכבה הראשונה (כי אולי החומר ההתחלתי של העדשה לא מתאים לי) וזה לא עוזר, ניסיתי עדשות אחרות וגם תמיסות שונות וזה לא עוזר לי גם.
האם אני יכול "לקלקל" את העדשה בהרכבה הראשונה לעין?
האם מומלץ להרכיב לראשונה את העדשה אחרי/לפני שינה (אם זה משנה בכלל)?
מה יכולה להיות הבעיה?
הרכבתי בעבר עדשות של softView55 וכרגע מרכיב frequency55, המרשמים הם: -8.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראיה מטושטשת בעדשות חדשות - תגובה
איציק שבח30/08/2013זו תופעה נדירה. תיתכן רגישות לחומר ההשרייה של היצרן.
נסה לחטא במי חמצן לפני שימוש ראשוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מולטי פוקלאריה26/08/2013
האופטיקאי המליץ לי על עדשות מולטי פוקל תוצרת שמיר.
האם אלו עדשות טובותואמינות או כדאי לדרוש עדשות אחרות?
אריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מולטי פוקל - תגובה
דודו ראובן26/08/2013הי אריה
מי שביצע את הבדיקה והתאים לך עדשות אחראי בד"כ על התקינות + ההסתגלות לעדשות.
שמיר היא חברה וותיקה .
כמו לכל חברה יש להם ליין מוצרים גדול . ממוצרים ישנים ועד מוצרי פרימיום חדשים וטובים יותר.
כמו כן סוג הצפוי , עובי העדשה (בהתאמה למספר שלך ) מהווים גורם שמשפיע על האיכות והמחיר.
חשוב שתדע איזה דגם אתה רוכש. לכל דגם מחיר אחר ותמורה אחרת.
אבל באופן כללי הטכנולוגיה של שמיר מישרת קו עם כל ארבעת החברות הגדולות האחרות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה עם מיקרוסקופגיל24/08/2013
שלום.
אבקש לשאול האם יתכן שעבודה עם מיקרוספקופ מגדיל מאוד מספר שנים יכול לגרום לירידה בראיה כך שהיום אני צריך להרכיב משקפים כאשר לפני העבודה עם המיקרוסקופ הראיה שלי יתה 6:6 ולא נזקקתי למשקפים .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה עם מיקרוסקופ - תגובה
דודו ראובן25/08/2013היי גדי
אם אפשר לשאול בן כמה אתה?
מה המספר שאתה זקוק לו כדי לראות לקרוב ?
האם זה מינוס או פלוס?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 בדיקות עיניים - 2תוצאות שונותרמה ויצמן20/08/2013
יש לי משקפיים משרדיות. לשם הזמנת משקפיים חדשים, ביצעתי בדיקת עיניים אצל שני אופטומטריסטים. התוצאות היו שונות בבדיקת צילינדר.
אצל האחד היו התוצאות: ימין - מינוס 1על 165 שמאל - מינוס 0.75 על 165
אצל השני היו התוצאות: ימין - מינוס 0.50 על 155 שמאל מינוס 0.50 על 180
האם ההבדל בין השניים הוא משמעותי?
תודה,
רמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 בדיקות עיניים - 2תוצאות שונות - תגובה
דודו ראובן20/08/2013היי
ההבדלים קטנים אך מורגשים. כמות הצילינדר לא גבוהה אך ההפרש בזווית במידה ולא מדויק יורגש.
בסופו של דבר אני מוצא שרצוי להכין משקפיים ולבדוק מרשם באותו מקום
זה מקל על התהליך, על האחריות וחוסך התרוצצות מיותרת ופרשנות של מי צודק/אשם/טועה וכו...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשה שנקרעה בתוך העיןלילך17/08/2013
שלום,
השתמשתי בעדשה יומית חדשה והרגשתי חוסר נוחות מהרגע שהכנסתי אותה. אחרי כמה דקות הוצאתי אותה מהעין בגלל החוסר נוחות. בדקתי, והיא היתה קרועה. בן הזוג שלי בדק אם נשאר לי עוד משהו בעין ומצא שם חתיכה קטנה ומעבר לזה כלום. לא נראה לי שנשאר משהו כי הקרע היה קטן אבל בכול זאת רציתי לשאול- עבר שבוע מאז , אני לא מרגישה שיש לי משהוא בעין ולא כואב ולי ואין שום אדמומיות (אני עם משקפיים מאז) . אם במקרה נשאר עוד חלקיק קטן, האם העין יודעת להפריש את זה החוצה? האם אחרי שבוע שהכול תקין , בכול זאת צריך ללכת לרופא עיניים לבדוק את העין? אני מרגישה בסדר גמור- אני לא רוצה ללכת סתם. אבל אם נזק יכול להופיע אחרי הרבה זמן בעקבות חלק שנקרע בעין אני אלך.
אשמח לשמוע את המלצתכם בנושא,
תודה,
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשה שנקרעה בתוך העין - תגובה
סטפני ישראלי17/08/2013לילך שלום,
אם היה נשאר חלק מן העדשה בעין, היית מרגישה חוסר נוחות, והייתה אדמומיות בעין וכו'...
גוף זר הנמצא בעין זמן רב עלול לגרום לזיהומים כאלו ואחרים.
הנני ממליצה לך לגשת לרופא עיניים או אופטומטריסט למען הסר כל ספק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות צבעוניות freshlookמאיה14/08/2013
שלום,
לפני שבוע שמתי לראשונה עדשות מגע צבעוניות ללא מספר של חברת freshlook (עדשות חודשיות).
אני מקפידה על ניקיון כמובן.
אני רואה איתן קצת מעורפל לפעמים, והיום שמתי לב כי עין ימין נראית קטנה יותר מעין שמאל.
האם זו תופעה טבעית של התרגלות העין לעדשה?
או שעלי להפסיק לשים אותן?
תודה רבה,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות צבעוניות freshlook - תגובה
סטפני ישראלי17/08/2013מאיה שלום,
ראייה מטושטשת בהרכבת עדשות מגע צבעוניות הוא דבר נפוץ שנגרם מהחלק הצבעוני שמסתיר את הקשתית. כאשר האישון מתרחב בתנאי תאורה נמוכה או במידה ויש לך אישונים גדולים, החלק הצבעוני של העדשה חוסם חלק מהאישון, דבר שגורם לחסימה בשדה הראיה ההיקפי מה שמתפרש כטשטוש.
בדרך כלל, מתרגלים לזה תוך כמה ימים.
ישנם הסברים נוספים לטשטוש כגון: יובש בעיניים, קימור עדשה שאינו מתאים לעין שלך וכו'...
בקשר להבדלים בגודל העין, יתכן ויש פגם באחד העדשות (החלק הצבעוני בשני העדשות אינו שווה).
בכל מקרה רצוי שתיגשי לאופטומטריסט לבדיקה נוספת עם העדשות מורכבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)