טיפול ממוקד לתקופה קצרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול ממוקד לתקופה קצרה
    הדס
    14/08/2018

אני לא מאובחנת עם בעיות קשב וריכוז אבל אני כן מרגישה שיש לי את זה במידה מסוימת, לא יודעת אם הוכחה לכך אבל כשאני לוקחת קונצרטה המצב משתפר פלאים. אני יודעת שאני לא צריכה ליום יום, גם ללימודים, אבל עכשיו אני נכנסת לתקופה לחוצה של כתיבת עבודות לאוניברסיטה ואני כל יום צריכה לשבת בספריה 12 שעות ולכתוב. בגלל שזה לא מיועד לי אני לא יכולה וגם לא רוצה לקחת קונצרטה מאנשים אחרים בכל יום, אז השאלה שלי היא אם יש טיפול שיכול לעזור לי לתקופה הזו של תקופת כתיבת העבודות, נגיד לשלושה ארבעה חודשים? אם כן אז כמה טיפולים כאלה צריך לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול ממוקד לתקופה קצרה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דורון תודר
    15/08/2018

שלום רב
    הסוגיה של השפעת ריטלין על האוכלוסיה היא סוגיה שיש מאחוריה וויכוחים רבים. לא לגמרי ברור אם אדם ללא הפרעת קשב אכן מגיב טוב לטיפול או שיש תפקודים שמשתפרים ויש תפקודים שנפגעים.
    בכל אופן איני רואה סיבה שלא תפני לרופא המשפחה ותבקשי את הטיפול. אבחנה של הפרעת קשב היא אבחנה קלינית ולא מעבדתית. אם הרופא יתרשם שאכן את סובלת מכך הוא יוכל לרשום לך תרופה זו ללא בעיה.
    דרך אחרת שיכולה לתת לך עזרה היא גרייה ברזולוציה גבוהה שמשפרת תפקודי קשב במהירות רבה (מחקרים מראים שאפילו אחרי טיפול אחד יש שיפור). מכאן שזה אותה מהירות כמו ריטלין...
    הטיפול עוזר הן לאנשים עם הפרעת קשב והן לאנשים ללא הפרעה. בוצעו מחקרים רבים בעולם בשתי האוכלוסיות. חלק מהשימושים שנעשו במכשיר זה היו לשפר את קצב הלימוד של חיילים בצבא ארצות הברית (חיילים בריאים...).
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו