מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יעוץ לחברה דחוףרוייה09/11/2010
בוקר טוב
לחברה שלי יש ילד בן 8 שנים הסובל מבעיות קשב וריכוז עם אימפולסיביות. הוא לומד שנה שנייה בבית ספר מיוחד לילדים עם בעיות דומות כשלו. (אני פונה בשמה של האם לקבלת יעוץ)
מזה שנתיים היא אומרת שהילד אוסף בארון שלו הרבה מנעולים, ומפתחות (שחלקם הוא מקבל מסבא וסבתא שלו וחלקם מוצא).
חוץ מזה הוא לוקח קופסאות אוכל (10 קופסאות) ומאחסן אותן גם בארון שלו בחדר (באותו מקום של המנעולים). לאחרונה הוא לקח גם את הקישוט של הקיר (ברכת הבית) אצלו לארון. היא גם סיפרה לי הוא לקח פעם סכין גדולה של לחם והסתיר אותה אצלו.
ביקשתי אותה לשאול את הבן שלה מדוע הוא לקח סכין (שזה דבר מסוכן) הוא אמר שזה לא הוא אלא אחיו הקטן.
זה היה ברור לאמא שהוא משקר ופוחד להודות באמת. כלומר הוא מודע לדברים שהוא אוסף ולפעמים אף מחזיר אותם לאחר שכועסים עליו.
המלצתי לה להחביא חלק מהקופסאות מבלי שידע כדי לבדוק אם הוא סופר אותן ומרגיש בחסרונן. רק לאחר בערך כשבוע הוא השלים את הקופסאות שהיו חסרות לו ואף הוסיף עוד שתיים.
האם זה מצב מוכר שילדים עם הפרעות קשב וריכוז ואימפולסיביות אוספים דברים?
האם יש לזה השלכות רחוקות טווח. (אולי זה קשור בתחום האובססיה)?
נ.ב. אני יודעת שהמצב הכלכלי שלהם לא כל כך טוב. (האם זאת מצוקה של הילד להרגיש שיש לו דברים?)
אשמח אם תסבירו לי על מה מדובר כדי שאוכל לעזור לאמו המודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ לחברה דחוף - תגובה
קארין אור09/11/2010בוקר טוב.
לפי התיאור שלך יכולות להיות סיבות רבות לתופעה, זה לאו דווקא קשור בהיפראקטיביות,יכול להיות שזה משהו שהוא קלט בבית, או רצון לאוסף פרטי שלו או באמת תחושה של חוסר לאור המצב הכלכלי, או באמת איזשהי אובססיה. כלומר הכל אפשרי.
עוד יותר עמוק מזה -לעיתים ילדים מביאים איתם איזשהי תכונה או הרגל מגלגול קודם, משהו שהנשמה זוכרת ואותו ילד אולי לא יודע להסביר ברציונאל למה הוא עושה את זה ולכן נבוך.
הייתי מציאה כמה דברים, אך לפני כן אקדים ואומר שאני נטורופתית והצעתי אינטואיטיבית ולאו דווקא מיידע לימודי בנושא הספציפי הזה:
1. איבחון הומאופתי שהוא אחד ההאיבחונים והטיפולים היותר עמוקים וגרעיניים שאני מכירה.
2. איבחון פסיכולוגי, מקום שיוביל אותו לשיחה על תחושת החוסר והצורך לאגור.
ובכלל חשוב לתת לו תשומת לב והרבה מגע שירגיש שיש גב מאחוריו ומישהו מקשיב לו.
לעיתים תופעות כאלה נעלמות כלעומת שבאו.
בהצלחה
קארין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הפרעות קשב ולימודי רפואה
תקיעות וחזרות טיקסיות על פעולות לבן 24
Adhd בגיל מבוגר עם אי ספיקת לב
הפרעת שינה פסיכופיזיולוגית בעקבות סטרס
האם אפשר לאזן חרדה ללא תרופות?
רובד טרשת עורקים בעורק הפמורלי
תסמונת טורט האם תוכל לעזור
קשיים בלמידה ורמת אינטליגנציה
TDCS לטיפול בADHD- בירור
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?