מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סובלת מ- ADDרעות21/06/2011
שלום.
אני בת 27, אני סובלת מאז ומתמיד מ- ADD. בילדותי, הייתי שכחנית\חולמנית\מפוזרת באופן קיצוני, לא ידעתי לשבת על כיסא וכו' מה שהביא אותי לסבול הערות עוקצניות מהמורים ולהפנים את התחושה שאני שונה וטיפשה ולהגיע למסקנה שאני שונאת ללמוד ושאני והלימודים לא הולכים יחד. בשלב כלשהו בבגרות, הבנתי שאני אוהבת ללמוד ואפילו משתוקקת לזה ושבמאמץ קטן אני יכולה להצליח ואף להצטיין, היום יש לי תואר בפסיכולוגיה ולמדתי עוד הרבה דברים אחרים. הבעיה שלי היא שאני לא מגישה עבודות, בקושי מגיעה להספק של קריאה ראשונית של 50% מהחומר לפני מבחנים, מתקשה ביותר להקשיב (אפילו לשיחות בין חברים), להתמיד, לשבת, לקרוא, וכו'. בעבר ניסיתי ריטלין והוא מאד עזר (השפעתו הייתה מדהימה כי הוא העלים את הפרעת הקשב, לכמה שעות כל היסחי הדעת נעלמו וחוויתי שקט) אך הוא יצר תופעות לווא כמו טיקים מוטורים וכאבי ראש ולכן הפסקתי את השימוש בו במהרה. הבעיה שלי היא שאפילו כשאני לא לומדת הציונים שלי סבירים (ממוצע 80 פלוס), כך שאנשים לא מאמינים לי שאני חווה קושי גדול כפי שאני מתארת. בפועל, אני יודעת שאלו "פוקסים" ומיומנות תמרון שלמדתי עם השנים ולא ידע אמיתי. ואני מתסוכלת לראות שאני לא יודעת חומר אבל מקבלת בו ציון נאה וגם שאת מקום הטעויות במבחנים ממלאים אותם נושאים שלא הספקתי לגעת בהם בכלל (אי ידיעה ולא טעות). אני רוצה להצליח ללמוד, באמת. אני צוברת תעודות אבל לא באמת יודעת כלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ADD
שני14/07/2011עד כמה שאני יודעת יש כל מיני סוגים של תרופות ואולי לא כולן יגרמו לתופעות לוואי אבל באמת אם את רוצה להתמודד עם זה אני יודעת שיש בנוסף גם מאמנים ויש מרכזים שונים שעוזרים להבין את הבעיות ולנסות להתמקד בהן ולמצוא להן פתרון, האם חשבת על זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסובלת מ- ADD - תגובה
קארין אור24/07/2011היי רעות.
תודה על השיתוף, נוגע ללב מה שכתבת ואני יכולה להרגיש את התיסכול מאחורי הדברים.
האם את שואלת משהו בנוסף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסובלת מ- ADD - תגובה
קארין אור26/06/2011היי רעות, סיפורך ריגש אותי מאוד.
אני בעצמי התקשתי כילדה ולכן מאוד מבינה את תחושתך ועד כמה היא לא קלה.
ואולי אותה תחושה וקושי במהלך השנים יצרו אצלך אמונות מסויימות שמזינות היום את תחושת הפיספוס והצלחה שהיא פוקס ולא אמונה אמיתית שאת חכמה.
אני יכולה להציע לך לטפל בעצמך בכמה מישורים:
1. זיהוי אמונות מעכבות שנוצרו עקב קשיים בילדות ובהמשך הדרך.
2. תזונה וצמחי מרפא שיכולים לעזור בהפרעת קשב וריכוז ללא תופעות לואי.
אם תירצי את עזרתי אני לשירתך.
בברכה
קארין אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הפרעות קשב ולימודי רפואה
תקיעות וחזרות טיקסיות על פעולות לבן 24
Adhd בגיל מבוגר עם אי ספיקת לב
הפרעת שינה פסיכופיזיולוגית בעקבות סטרס
האם אפשר לאזן חרדה ללא תרופות?
רובד טרשת עורקים בעורק הפמורלי
תסמונת טורט האם תוכל לעזור
קשיים בלמידה ורמת אינטליגנציה
TDCS לטיפול בADHD- בירור
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?