מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקף פסיכוטי?אלקס31/07/2011
שלום,
במשך כמה חודשים שמרתי על ילד בן 9, והבחנתי בהתנהגות מאוד מוזרה אצלו (זאת הסיבה שהפסקתי לשמור עליו), לילד יש קשיים חברתיים בבית הספר, הוא אלים ומתפרץ הרבה, כפי שהוא תיאר לי, לרוב זה נשמע כמו אשמת האחרים- אבל זה לא מה שמספרים המורים. מדי פעם ראיתי אצלו התנהגות שנועדה להכעיס, פעם הוא מצא מקל וניסה להרביץ לי איתו- כשלקחתי לו את המקל הוא התפרץ עלי בזעם, קילל והרביץ ולקח זמן מה להרגיע אותו, מזלי שהיה איתי עוד מישהו כי לא היינו מצליחים להשתלט עליו.
שלשום היינו עם המשפחה שלו בברכה, הוא התרחק בשחייה ועבר ליד שתי בנות בגילאי 13 בערך, אחת מהן אמרה לו משהו ולפתע הוא פשוט התפרץ בזעם, הוא תקף אותה וקילל, כשניסינו להרגיע אותו הוא יצא מהבריכה והתחיל לזרוק אבנים על אנשים, יצא לו קצף מהפה והייתה לי ההרגשה שהוא אפילו לא מודע למה שקורה מסביבו, כשאיכשהו הצלחנו לפתח איתו שיחה הוא אמר דברים כמו "אני שונא את כולם! הלוואי שימותו, אם הייתה לי סכין הייתי דוקר כל אחד מכם בלב!" הוא שמע אותנו והגיב לדברינו ובכל זאת נראה מרוחק איכשהו מהמציאות.
אני חייבת להודות שאמא שלו אלכוהוליסטית שמאז ומתמיד עד היום סבלה מבעיית השכרות, היא משתכרת לעיתים תכופות ומתפרצת בזעם וקללות, עושה בעיות. ייתכן והוא למד את הקללות וההתנהגות הזאת ממנה ובכל זאת משהו כאן נראה לי לא בדיוק כמו זעם "רגיל" אם אתם מבינים למה כוונתי.
אביו מתנגד בתוקף לטיפול פסיכולוגי/פסיכיאטרי ואפילו כועס כשמדברים על זה, ואני שואלת רק מתוך עניין, האם הייתי עדה להתקף פסיכוטי? מה קורה לילד? איך אפשר לשכנע את האב לקבל טיפול?
התחלתי ללמוד פסיכולוגיה לאחרונה ואני יודעת מזה ומהנסיון האישי שלי שאם לא לטפל בזה כרגע אז הבעיה רק תחמיר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף פסיכוטי? - תגובה
ד``ר אבי שפירא31/07/2011לא בטוח כלל שמדובר בהתקף פסיכוטי. הפרעות מהסוג שתיארת יכולות להיגרם מבעיות רבות ברוב המקרים לא מפסיכוזה. חשוב מאד לעודד את ההורים להגיע לפסכיאטר להערכה כדי להתאים לו טיפול ובהקדם. כי הזמן לא משחק כמובן לטובתו וככל שהבעיה נמשכת ללא טיפול עלולה להיות החמרה במצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)