מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריטלין לא משפיע.LAA21/11/2011
שלום לכם ,עוד לפני שאני רושם את הפוסט,אני בטוח ב90% שתגידו לי להיוועץ עם רופא ואי אפשר לקבל תשובה במסגרת הפורום ,אבל בכל זאת..
מאז שפניתי לטיפול בבעיות הריכוז שלי,עדיין לא מצאתי פיתרון לבעיה.
התבקשתי לקחת קונצרטה במינון נמוך בהתחלה,18 מ"ג,לא השפיע בכלל,עשה לי קשיים בלמידה,בעיות רציניות לישון ,הרופאה אמרה לקחת מינון גבוה יותר,27 מ"ג,ניסיתי ,לא עוזר..בנוסף לתופעות שציינתי עם ה18 מ"ג ,ברבע האחרון של השפעת התרופה,הייתי מקבל תחושות דיכאוניות ,זה פשוט לא היה עושה לי טוב.
אח"כ קיבלתי רטלין LA 20 מ"ג ,שוב,לא עוזר,עושה לי תחושות אפטיה,קשיים רציניים לישון.
אח"כ אמרו לי תנסה לקחת 36 קונצרטה ,לא עוזר..אח"כ לנסות רטלין LA 30 מ"ג ..שוב לא עוזר..אח"כ 40 מ"ג ..שוב לא עוזר !
לא רק שלא עוזר,אני מרגיש עוד יותר קושי להתרכז,והבעיות שינה הם פשוט חמורות.
התור הבא שלי לרופאה פסיכיאטרית רק בעוד חודש וחצי..ואי אפשר להקדים את זה!
ניסיתי במהלך כל התקופה הזאת להחליף רופאים ,פעם ללכת לניורלוג ופעם לפסיכאטרית,כדי לקבל חוות דעת נוספת,אבל כולם היו באותה גישה שהמינון נמוך לי.
הדבר המוזר אצלי,היא שאני ההפך מילד היפראקטיבי,אני כל הזמן מרגיש עייף,עייפות מנטלית,עייפות מחשבתית,אני מרגיש כל יום עד כמה המוח שלי חושב לאט יותר מיום ליום .בביה"ס היסודי המורים חשבו שאני ילד מחונן.אני זוכר שבבית ספר היסודי הייתי תמיד מצליח להקשיב למורים ותמיד משתתף .מאז כיתה ח' בערך חלה ירידה ביכולות הקשב שלי.ובמקביל באו גם הירידה ביכולות החברתיות והלימודיות.
השאיפה שלי בטיפול התרופתי ..היא להיות קצת יותר היפארקטיבי..עם קצת יותר אנרגיות בבית ספר ..קצת יותר יכולת ליצור שיחה ולהפסיק להיות אדיש..
בעבר הייתי ילד עם ביטחון עצמי גבוה,יכולות לימודיות..היו לי כל כך הרבה ידידות וחברים .ובאופן עובדתי,היום אין לי כלום .
אני כן יודע שזה קשור לשינויים שחלו בי.כי כן הגעתי להשגים גבוהים בכל התחומים,
שאני אומר שחלה ירידה רצינית ביכולת המחשבתית שלי אני מתכוון לכך ש-כל דבר אני צריך לחשב ולהבין בראש.לפעמים זה מגיע למצב שאני עומד לפני דלת ורשום דחוף ,אז אני מנסה להבין ,מה זה דחוף ושואל את עצמי מה זה דחוף?ואז מנסה לתת לעצמי דוגמא בראש שדוחפים משהו,(כי אני כאילו באותו רגע לא זוכר מה זה לדחוף ,עם זה למשוך..או לדחוף את הדלת.)
ובעצם ככל שהזמן עובר הפרמטרים של הריכוז שלי יורדים.
ככל שהריכוז שלי יורד כך גם היכולת שלי ליזרום בשיחה..להצחיק..וכו' יורדות.
בבקשה אל תגידו לי תיוועץ עם רופא ותתנו פה חוות דעת כל שהיא !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין לא משפיע. - תגובה
ד``ר אליהו סמואל22/11/2011אדם נכבד שלום
הפעם אפתיע אותך.
אני חושש שכמו הרבה אחרים אתה מחפש את המטבע מתחת לפנס וחבל.
בעיית ריכוז אינה קשורה בהכרח לבעית קשב וריכוז למשל וסביר להניח שיש לך קורטוב של דיכאון. והטיפול בדיכאון הוא אחר.
אתה כותב באריכות ובצדק, אתה גם נתון בעומס רגשי לא קל, ולכן שיחה טיפולית עם איש מקצוע תיטיב איתך.
הכוונה לפסיכוטרפיה כמובן.
בברכה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה..
LAA22/11/2011האם זה עדיין הגיוני שיש לי דיכאון ,אפילו שאני נוטה לעיטים קרובות לשמוח ולצחוק?
לפני חצי שנה בערך היה לי סוג של דיכאון קליני עם כל המאפיינים של דיכאון .
למה בעצם אתה מתכוון שיש לי קורטוב של דיכאון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצהרה ובצידה השערה
ד``ר אליהו סמואל22/11/2011דיכאון זאת חוויה ולא רק תגובה לכימיקאלים במוח.
אדם חי עם משמעויות תשוקות ויצרים. כימיקלים מגיבים במבחנה במעבדה בצורה צפויה לפי עקרונות קבועים.
כדי להתרפא מדיכאון לא מספיק לקחת תרופה ולחכות שהמוח יגיב כמו הכימיקאלים במבחנה אלא יש לדבר עם אדם משמעותי שיש לו תשוקות פחדים ויצרים והוא יכול להדהד את תחושותיך להקשיב להם ולהחזיר לך את תחושותיך בצורה יותר ניתנת לעיבוד ואף להקנות לך משמעות לחווית הדיכאון.
לא עליך איוב עבר תהליך של עיבוד אבל ודיכאון- הוא לא קיבל תרופות....
וכיום אני משער ששרידים של הדיכאון ההוא עדין רובצים עליך, ואינך יודע כיצד להתיחם -או להתבונן בהם - ובשפה אחרת למצוא משמעות לחוויות האחרות. אפשר להבין ריכוז לא רק כהפרעת קשב וריכוז אלא כאי פניות של המבט התבוני במצבים המחייבים הסתכלות ממוקדת , כי יתכן ואתה סגור לקליטת חוויות נוספות-הרי זה גם דרך להתמודד עם דיכאון.
בצלח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)