מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מודאגתמודאת06/01/2012
בני בן 6 שנים. לפני שבוע כשצחצח שיניים הוא בלע את המשחה מבלי לשטוף את הפה ואמרתי שאסור לעשות דבר כזה כי אחרת כואבת הבטן. באותו הלילה הוא החל לומר לי שכואבת לו הבטן ושהוא הולך להקיא אז הסברתי לו שזה לא נורא שבולעים משחת שיניים ולא קורה כלום.
הענין הוא שכמה ימים לאחר המקרה הוא מתעורר בסביבות 4 לפנות בוקר ומצחצח שינים. כשאני אומרת לו שלא מצחצחים בלילה ושילך לישון אז הוא עונה "אני רק מצחצח כי שכחתי לצחצח בערב".
אני לא חושבת שהוא קם כל לילה אך באותו שבוע תפסתי אותו מצחצח 3 פעמים ואחר כך הוא חוזר לישון.
נ.ב. כששוחחתי איתו למה הוא עושה זאת הוא אמר שהוא לא יודע, או מפני שהוא שכח בערב לצחצח.
האם יש לי מה לדאוג? איך אני אמורה לנהוג איתו כשאני תופסת אותו מצחצח בלילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת - תגובה
ד``ר אליהו סמואל09/01/2012אמא המודאגת שלום
קשה להמליץ כי התאור שאת מתארת חלקי מאוד.
אולם יש לנסות להפחית את הדאגות שלך ובמידה וההתנהגות תגבר או שתעבור לתחומים נוספים אז ראוי לפנות לאיש מקצוע.
בשלב זה הייתי מציע לנהוג בסלחנות ולהמתין.
בברכה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)