מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרופה בשם זוםרות08/04/2012
שלום לכם,
האם התרופה בשם זום עוזרת הנכד שלי מטופל ברטלין הרבה זמן רציתי לדעת עם אפשר להוסיף את הזום והאם זה בכלל עוזר.
תודה רות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה בשם זום - תגובה
ד``ר אליהו סמואל08/04/2012לרות שלום
יש הבדל בין זום וריטלין וחשוב לעמוד על ההבדלים....
הזום מוצב בקטגוריה של תוסף מזון . אין הוא בגדר תרופה וההבדל עמוק.
מדובר בתוספי מזון שחברת טבע יצרה, וזה החלק הטוב, שכן גם אם זה לא עובד לפחות מדובר בתוצרת הארץ. ....הפטנט היה בשילוב שני תוספי מזון המוצגים כיעילים לתכשיר אחד. מההגיון שטובים השנים מן האחד. לחברת טבע יש את הפטנט על ההצמדה הכימית של המולקולות.
הרפואה הקלסית אינה ממליצה או מונעת תוספי מזון. המלצות שכאלה מחייבות מחקרים מבוקרים בטכניקה מאוד יקרה ובשלבים מרובים. כדי להכיר ביעילות התכשיר זום יש צורך במחקרי ענק. התכשיר המצוי בזום לא הוכח באופן מובהק כעוזר. כידוע אין מחקרים ענקיים ומבוססים ביחס לתכשירים ומאידך אין הם מזיקים, מדובר בחומרים המצויים במאכלים. ולכן לרפואה הקלסית אין תגובה בעד או נגד. מאידך החומר המרכיב את התרופה הוא חומר שאינו מחייב מחקרים פרמקולוגים מהסוג שדובר והוא מסווג כתוסף מזון.
למיטב ידיעתי שום תוסף מזון לא הוכח כיעיל וכנראה שאינו מזיק.
ובאם זה עובד הרי זה מבורך -יש לדעת שניתן להוסיפו לריטלין אולם אין הוא תחליף לריטלין.
ומנסיוני האישי אנשים הזקוקים לריטלין באופן מובהק אינם יכולים לוותר על התכשיר.
הוספת הזום כאמור יכולה להועיל בקטן או שלא תעלה ולא תוריד בכלל....
חשוב לדעת שמדובר במאמרים המוגשים על ידי החברה שהיא בעלת אינטרס כלכלי לשיווקה.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לד"ר סמואל על התשובה
רות08/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם כל אחד יכול לקבל את הזום ?
מירבת04/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם כל אחד יכול לקבל את הזום ? - תגובה
ד``ר אבי שפירא04/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופת ZOOM
אלינור12/05/2016לדוקטור שלום, אני קיבלתי את התרופה לבני בן ה-8 ,מראפה נוירולוג. הרופה אינו בדק את הילד כלל ,באתי עם מכתבים מהמורה והיועצת בית הספר ,הרופא לא הציץ בהם ואמר שאין צורך. טענתי שאני נגד רטלין ורוצה לעזור לבן שלי ,הוא ישר יביא לי מרשם ל 4 חודשים תרופת ZOOM על המרשם רשום תרופה נרקוטית. איני מעוניינת לסמם את בני . האם התרופה עשויה רק מחומרים טביעים? בבקשה תעזור לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופת ZOOM - תגובה
ד``ר אליהו סמואל14/05/2016לאלינור שלום.
לגבי תגובת הנורולוג איני רשאי להגיב. יש לקבל את תגובתו או של הממונה עליו.
לא ידוע לי שזו תרופה המצריכה מרשם נרקוטיקה.
אין רשות ליועצת להביע דעה לגבי תרופה .
בהצלחה
דר סמואה אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזום היא לא תרופה וניתן להשיגה בקלות
יעל24/05/2016החיסרון של הזום זה שהוא לא עוזר בכלל, לא להיפראקטיביות ולא לקשב וריכוז.
אם העיקרון של אי לקיחת תרופות יותר חשוב מלעזור לילד - פשוט תחיו עם ה ADHD.
אם הילד חשוב יותר - ותרו על העיקרון המטופש הזה ותנו לו את התרופה שהוא זקוק לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזום היא לא תרופה וניתן להשיגה בקלות - תגובה
ד``ר אליהו סמואל24/05/2016מסכים מאוד.
אבל כבר חכמים מאיתנו מצאו ששיקולי בני אדם אינם רציונאליים תמיד.
דר סמואל אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)