תרופה בשם זום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרופה בשם זום
    רות
    08/04/2012

שלום לכם,
    האם התרופה בשם זום עוזרת הנכד שלי מטופל ברטלין הרבה זמן רציתי לדעת עם אפשר להוסיף את הזום והאם זה בכלל עוזר.
    תודה רות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תרופה בשם זום

הוספת תגובה

• תרופה בשם זום - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    08/04/2012

לרות שלום

יש הבדל בין זום וריטלין וחשוב לעמוד על ההבדלים....

הזום מוצב בקטגוריה של תוסף מזון . אין הוא בגדר תרופה וההבדל עמוק.

מדובר בתוספי מזון שחברת טבע יצרה, וזה החלק הטוב, שכן גם אם זה לא עובד לפחות מדובר בתוצרת הארץ. ....הפטנט היה בשילוב שני תוספי מזון המוצגים כיעילים לתכשיר אחד. מההגיון שטובים השנים מן האחד. לחברת טבע יש את הפטנט על ההצמדה הכימית של המולקולות.

הרפואה הקלסית אינה ממליצה או מונעת תוספי מזון. המלצות שכאלה מחייבות מחקרים מבוקרים בטכניקה מאוד יקרה ובשלבים מרובים. כדי להכיר ביעילות התכשיר זום יש צורך במחקרי ענק. התכשיר המצוי בזום לא הוכח באופן מובהק כעוזר. כידוע אין מחקרים ענקיים ומבוססים ביחס לתכשירים ומאידך אין הם מזיקים, מדובר בחומרים המצויים במאכלים. ולכן לרפואה הקלסית אין תגובה בעד או נגד. מאידך החומר המרכיב את התרופה הוא חומר שאינו מחייב מחקרים פרמקולוגים מהסוג שדובר והוא מסווג כתוסף מזון.
    למיטב ידיעתי שום תוסף מזון לא הוכח כיעיל וכנראה שאינו מזיק.
    ובאם זה עובד הרי זה מבורך -יש לדעת שניתן להוסיפו לריטלין אולם אין הוא תחליף לריטלין.

ומנסיוני האישי אנשים הזקוקים לריטלין באופן מובהק אינם יכולים לוותר על התכשיר.
    הוספת הזום כאמור יכולה להועיל בקטן או שלא תעלה ולא תוריד בכלל....

חשוב לדעת שמדובר במאמרים המוגשים על ידי החברה שהיא בעלת אינטרס כלכלי לשיווקה.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לד"ר סמואל על התשובה

רות
    08/04/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם כל אחד יכול לקבל את הזום ?

מירבת
    04/02/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם כל אחד יכול לקבל את הזום ? - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    04/02/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופת ZOOM

אלינור
    12/05/2016

לדוקטור שלום, אני קיבלתי את התרופה לבני בן ה-8 ,מראפה נוירולוג. הרופה אינו בדק את הילד כלל ,באתי עם מכתבים מהמורה והיועצת בית הספר ,הרופא לא הציץ בהם ואמר שאין צורך. טענתי שאני נגד רטלין ורוצה לעזור לבן שלי ,הוא ישר יביא לי מרשם ל 4 חודשים תרופת ZOOM על המרשם רשום תרופה נרקוטית. איני מעוניינת לסמם את בני . האם התרופה עשויה רק מחומרים טביעים? בבקשה תעזור לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופת ZOOM - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    14/05/2016

לאלינור שלום.
    לגבי תגובת הנורולוג איני רשאי להגיב. יש לקבל את תגובתו או של הממונה עליו.
    לא ידוע לי שזו תרופה המצריכה מרשם נרקוטיקה.

אין רשות ליועצת להביע דעה לגבי תרופה .

בהצלחה
    דר סמואה אליהו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זום היא לא תרופה וניתן להשיגה בקלות

יעל
    24/05/2016

החיסרון של הזום זה שהוא לא עוזר בכלל, לא להיפראקטיביות ולא לקשב וריכוז.

אם העיקרון של אי לקיחת תרופות יותר חשוב מלעזור לילד - פשוט תחיו עם ה ADHD.
    אם הילד חשוב יותר - ותרו על העיקרון המטופש הזה ותנו לו את התרופה שהוא זקוק לה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זום היא לא תרופה וניתן להשיגה בקלות - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    24/05/2016

מסכים מאוד.
    אבל כבר חכמים מאיתנו מצאו ששיקולי בני אדם אינם רציונאליים תמיד.

דר סמואל אליהו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו