מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעה בילד בן חמשאודליה09/04/2012
שלום רב. הילד שלי בן חמש, ילד חכם מאוד ושובב מאוד. השובבות שלו קצת מוגזמת בעיניי אבל לא היה לנו כל רצון להכניס אותו לשום קטגוריה בעיקר מאחר והבנו שזה עוד מוקדם מדי. לאחרונה (בחודש האחרון או קצת יותר) התחיל עם התנהגות אובססיבית של לשים ידיים על האוזניים. כמעט בכל רגע נתון הוא מכסה את האזניים עם הידיים כל פעם בצורה אחרת, לעיתים מקפל לעיתים סתם אוחז, אם אנחנו מעירים לו הוא עובר "לחמם" אותן עם הכתף. התירוץ שלו להתנהגות זו בהתחלה היה שזה "מחמם לו את האוזן והחום יורד לכתף" עכשיו כשכבר נעשה חם יותר הוא נותן תירוצים אחרים. אני מודה שקשה לי מאוד להתעלם מהתופעה ולא להעיר לו ומדי פעם אני חוטפת קריזה ואוסרת עליו להחזיק את האזניים, הוא מיד מוצא דרכים אחרות לכסות אותן. היום פשוט ישבתי איתו לראות סרט והחזקתי לו את הידיים, הרגשתי שהוא פיצה על כך ב"טיק" אחר של נשימות וקולות גרוניים. הוא כבר השתמש בכל מיני טיקים קוליים בעבר שעברו והחלפון ביניהם, זה עם האזניים מציק לי הכי הרבה (ובלי הגדרות מיותרות, זה מרגיש לי כמו OCD). חשוב לי לציין שאחיין שלי סובל מטורט קל. האם יש משהו שעליי לעשות כרגע? האם טיפול התנהגותי / אבחון יכולים לעזור או שאלו דברים שחולפים עם הגיל ברוב המקרים? תודה רבה וחג שמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה בילד בן חמש - תגובה
ד``ר אליהו סמואל10/04/2012לאודליה שלום
כמובן שהמלצות טיפול דרך הפורום אינן אחראיות והן עלולות גם להזיק ובמיוחד שהן חד פעמיות ללא מעקב ובדיקת השתלשלות.
אכן יתכן והכיוון הוא טורט אבל אין להבהל מהשם המוזר והכובד של תווית הנושאת שם צרפתי מהמאה ה-19 ... יש דרגות שונות להפרעה.
חשוב לנו במיוחד רמת התפקוד כלומר התדירות רמת הפגיעה בפעילות החברתית והאישית וכמובן הלימודית. במידה ויש פגיעה בתפקוד יש להתחיל טיפול ומייד. הפגיעה בתפקוד עלולה לגרום לצלקות פסיכולוגיות בלתי הפיכות. יש לדעת שטיקים אינם ניתנים לשליטה ואל לך לגעור בבנך - זה רק יעמיק את הצלקת. לטיקים יש מהות ביולוגית מובהקת עם קווים של השפעה פסיכולוגית.
לכן עצתי :
1. גערות ודברי ביקורת לא יועילו כלל. הם רק יעניקו לאם הקלה בהוצאת התיסכול. וחוזר חלילה.
2.לא מספיק לקרוא את הסעיפים של הספר הדן בנושא- חשוב לגשת לאיש מקצוע שיחליט מה עומק הפגיעה.רצוי לפנות לפסיכיאטר ילדים ונוער למרות שהתופעה נוירולוגית בתשתיתה. הפרעת התפקוד בעלת רובד פסיכולוגי חברתי וזה מיומנות פסיכיאטרית.
3. ברמות קלות הטיפול הוא בגישות פסיכולוגיות שונות. אין גישת בית ספר - כל מקרה וההערכה שלו. למרות שבספרות רשום שהגישה היא קוגניטיבית. אולם הדבר תלוי בגיל
ובעוד מהויות נוספות.
4. יש לדעת שמצבים אילו תלויים ברמת חרדה. ניהול חרדה והענקת שקט ורגיעה רגשית תמיד יעזרו. יש לזכור שכל התרופות המומלצות למצב זה הן גם משככות חרדה.
5. במצבים בינוניים או קשים מומלץ שילוב של תרופה. גם כאן תלוי בגילובחריפות הפגיעה.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, ועוד
אודליה10/04/2012שלום רב ותודה על תגובתך המהירה והמפורטת.
אכן קראתי ראיתי שמעתי ויש בכוונתי לפנות לפסיכיאטר (יקח קצת זמן כפי שדברים כאלה בדכ לוקחים) ואחד הדברים בהם אני מנסה להתלות ולהרגיע את עצמי בינתיים זו האפשרות שהתופעה חולפת. גם לביתי הבכורה היו "טיקים" קוליים שנעלמו. כאן אני קצת חוששת כי מדובר בשילוב של טיקים קוליים והפרעה מוטורית שנראית כמו OCD. אני מנסה לחפש תקווה ולא שתגיד לי שזה יעבור או יש סיכוי אלא האם ישנם מקרים בהם התופעה כשהיא יותר משמעותית כמו במקרה שלנו גם היא חולפת. תודה רבה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, ועוד - תגובה
ד``ר אליהו סמואל10/04/2012המשך...
אופי הסימפטום בכך שהוא בא וחולף עם טיפול ובלי טיפול. המחזוריות אישית.
לרוב היא תלויית חרדה, ומצבי מעבר במחזוריות החיים. יש שהוא נעלם במרוצת החיים.
הדרגה משתנה. אולם לרוב דרגת ההפרעה קבועה.
יש להגדיר את אופי הטיקים ואופי המחזוריות זה מצריך ניסיון מקצועי וגם מעקב.
בהצלהח
ד"ר סמואל אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)