מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אמא מודאגת שרוצה כבר תשובה!ורד22/04/2012
שלום רב,
בתי (אחת מתאומות) בת 11 סובלת לאחרונה מתיקים..אשר עוברים ממקום למקום (אף\עיניים\צוואר\מותן) אנחנו בעיצמו של טיופול רגשי ויש תוצאות טובות. יש הפוגות..ועולה תמונה של חרדה ולחץ. גם לימודית יש ממש קושי ותקיעות למרות תמיכה מצד כל הגורמים...
בנוסף עברנו גם אבחון של קשב וריכוז שבו נשללה הפרעה. ועכשיו אבחון דדיקטי שבו עלה המון סממנים של קשב וריכוז\אימופלסביות וכו'..מה שמאפיין מאוד גם חרדות (שלשם כך בתי מטופלת בטיפול רגשי) מה שאני באה לשאול אשמח אם תשפכו לי קצת אור..שהגבול הוא מאוד דק בין קשב לריכוז לבין חרדה ובעיה רגשית ואמרו לי שרק פסיכאטר יוכל להבחין ולאבחן. השאלה השנייה היא שזה מאוד מרתיע לקחת לפסכיאטר אני חוששת שיתייגו לי הילדה מגיל כזה..האם אפשר "לבקר" אצל פסכיאטר לשם כך ללא רישום ממוחשב..או משהו כזה? אשמח מאוד שתענו לי במהרה..
תודה, אמא מודאגת שרוצה כבר לעזור לבתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא מודאגת שרוצה כבר תשובה! - תגובה
ד``ר אליהו סמואל22/04/2012לורד שלום
קיימת עוד אפשרות והיא לרוב השכיחה שיש בעיה רגשית המשולבת עם הפרעת קשב וריכוז. ולרוב הבעיה הרגשית מאפילה על בעיית הקשב.
ולגבי התיוג. תיוג הוא עניין חברתי. מי שמתייג הוא הצבא או בית הספר - הם משתמשים בכלים השאולים מעולם הרפואה, בלי להתיעץ או לקבל את רשותנו.
מי שמתייג לדוגמה אדם עם פיגור זה החברה ולא הרופא המאבחן.
תפקיד הרופא לרפא. ואין לו כל קשר לתיוג.
את יוכלה לפנות לאיש מקצוע פרטי או דרך המושלם של הקופה.
יש לדעת שדחית מענה מקצועי עלול להחריף את הבעיה ואז התיוג יהיה בעל ערך סגולי כבד יותר .
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמי במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ..עוד משהו...
אמא מודאגת23/04/2012אני יודעת שבית ספר מתייג..אני עובדת בתחום ורואה כמה עוול יכול להגרם לילד סתם....
בגלל זה החשש שלי!
תודה רבה על התייחסותך אך האם אני פונה לפסכיאטר פרטי\מקופה בית ספר יכול לדעת? זה נרשם איפה שהוא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ..עוד משהו... - תגובה
ד``ר אליהו סמואל23/04/2012את לא צריכה לדאוג בכלל.
את לא חייבת להציג אף מסמך רפואי לבית הספר על פי חוק.
רופא רושם ביומנים שלו. לאף אחד אין גישה לשם . פרט כמובן להוראה של שופט או של זרועות הביטחון בסכנה לביטחון המדינה. וזה כמובן לא המקרה......
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)