מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- PDD-NOSיעל02/08/2012
בני בן 4 ושמונה חודשים, אובחן כ PDD-NOS (בתפקוד גבוה).
השאלה שלי היא האם מוכרים מקרים שילד אובחן בגיל הזה אך לאחר מספר שנים התברר שהוא אינו בספקטרום ה ASD?
ואם כן - האם ידוע מה אחוז המקרים של אבחון חיובי שגוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PDD-NOS - תגובה
ד``ר אבי שפירא02/08/2012אין לי את הסטטיסטיקה אך בהחלט יכול להיות שהאיבחון ישתנה במשך הזמן ולכן חשוב המעקב הרציף אצל המאבחן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
שמוליק02/08/2012שלום יעל.
אינני רופא, אבל ברצוני להעלות שאלה נוספת:
האם יכול להיות שהילד אובחן באיבחון הזה, ואחרי איזה זמן הוא הבריא ואין לו שום דבר?
בעיקרון, על פי מה שמקובל בסיכיאטריה, אין דבר כזה להבריא. מי שנקבע לו איבחון מסויים הוא יישאר איתו לכל החיים. אני אישית, אינני מסכים.
אינני יודע אם יש בכלל דבר כזה, שמישהו אובחן בטעות.
הסיטואציה היחידה שאני מכיר, היא במקרה שמישהו אובחן כבלתי כשיר לשירות ביטחון, אז אם הוא מחליט לערער, ועירעורו מתקבל, אז האיבחון מתבטל. חוץ מזה, לא ידוע לי על הליך כזה של ביטול איבחונים פסיכיאטריים.
אני אשמח לשמוע שיש דבר כזה ביטול של איבחונים; במיוחד אם מדובר באיבחונים "קשים" כגון מאניה-דיפרסיה, סכיזופרניה וסכיזו-אפקטיב.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד``ר אבי שפירא02/08/2012שלום שמוליק אני רופא פסכיאטר ואני יכול להגיד לך בודאות שיש מקרים שילד אובחן בבעיה מסויימת והוא הבריא ממנה. כך שבהחלט יש מקרים של מצוקות שונות בנקודות זמן בחיים אשר משתפרות. יש לא מעט ילדים שמקבלים תרופות ואח"כ מפסיקים את התרופות בגלל שיש שיפור רב במצבם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי אני פשוט לא מעודכן
שמוליק05/08/2012שלום ד"ר שפירא.
עד כמה שידוע לי איבחונים פסיכיאטרים אינם ניתנים לביטול, ואין מצב כזה שמישהו יוגדר כ"בריא" אחרי שהוא אובחן באיזה איבחון פסיכיאטרי.
אם אני באמת לא מעודכן, ויש דבר כזה, אני שמח מאד.
אבל האם יש דבר כזה שמישהו שאובחן באיבחונים קשים כגון מאניה-דיפרסיה, סיכוזפרניה או סכיזו-אפקטיב, וכעבור איזה זמן יוגדר כ"בריא"?
אם כן, אז האם קרה דבר כזה בהיסטוריה?
מעניין לדעת האם קיים דבר כזה לגבי איבחון של "בלתי כשיר לשירות ביטחון". במדינות כמו ארה"ב שבהן אין חובת גיוס לכל אזרח, ממילא אין לזה שום משמעות, אבל האם במדינת ישראל יש דבר כזה שמאפשר לצאת מהסטיגמה הזו(מבלי להיכנס לשאלה האם ביטול האיבחון יחייב גיוס)? האם קיים דבר כזה במדינות אחרות בעולם שבהן ישנה חובת גיוס?
תודה,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי אני פשוט לא מעודכן - תגובה
ד``ר אליהו סמואל05/08/2012יש לדעת ובדגשה -
הפסיכיאטריה היא ענף ברפואה המטפל באנשים הבאים לטיפול עקב מצוקה. זה ענף במקצוע הרפואה. הפסיכיאטריה אינה עוסקת בסימון והשמת אות קין על מצחו של המטופל.
הסטיגמה הנוצרת היא עניין חברתי. חשוב לבצע הפרדה בין הסטיגמה החברתית ובין מלאכת הריפוי.
לא הפסיכיאטרים אחראים לנידוי של חולה הנפש אלא החברה....
בברכה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחברות הייטק לא מכירות את ההיסטוריה
yael07/08/2012הרפואית שלך.
חברות ציבוריות אולי יכולות לדעת (ואני לא בטוחה בכך בכלל),
אבל חברות היי טק פרטיות לא נגישות למידע הזה, ובכל שנותי הרבות בהייטק לא נתקלתי במעסיק שניסה לברר עבר פסיכיאטרי של מועמד לעבודה.
ומכל מקום - אין לבוא בטענות לפסיכיאטר בנושא הזה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלתמי
שמוליק07/08/2012שלום תמי.
קודם כל הדברים נכונים כלפי הדוגמא השנייה, ואין בדברייך שום מענה למה שכתבתי לגבי מי שמפחד ללכת לטיפול כדי שלא תידבק עליו סטיגמה, ואח"כ המצב מדרדר ויכול להצריך אישפוז כפוי, ובסופו של דבר לא רק הוא נפגע. עלות האישפוז נופלת על משלם המיסים.
אני עובד היום בחברת היי-טק, ואם כבר הנושא עלה לדיון, אז באופן כללי, אני אומר שכדאי לקבל הדרכה כיצד לעבור ראיון ב HR. כדאי לפחות לקרוא ספר על זה. בהחלט אפשר להתמודד עם זה...
עם זאת, אני טענתי שזה בהחלט רעיון טוב שיהיה אפשר לעבור איזו בידקה או בדיקות שיהוו הוכחה שמי שאובחן באיזה איבחון פסיכיאטרי, ויעבור אותן ייחשב לבריא, כדי להשתחרר מהסטיגמה שבסופו של דבר פוגעת בכולם.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסטיגמה
אביבית09/02/2016אכן הסטיגמה היא בעיה קשה ומפריעה. כפסיכולוגית אני נעזרת לפעמים בקטעי טלויזיה של ד"ר יורם יובל בערוץ 23, ושל ד"ר אילן טל, אני מפנה מטופלים לצפות כדי שירגישו שהם לא יוצאי דופן, לפעמים זה עוזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה נוספת לאחר חשיבה מחדש
שמוליק19/01/2014שלום ד"ר סמואל.
אע"פ שעבר מאד הרבה זמן, רציתי לומר משהו שנראה לי חשוב.
פסיכיאטרים גם יכולים להיות מלאכים שמצילים מהסטיגמה, ואביא דוגמא שתחמיש את זה:
ישנה איזו תבנית קבועה של שאלה שחוזרת על עצמה בפורום מידי פעם: נער בן בסביבות החמש עשרה שמפחד ללכת לטיפול מפני שאם הוא ילך לטיפול אז אולי לא יסכימו לגייס אותו לצבא.
כל פעם שנתקלתי בכך אמרתי שכדאי ללכת לטיפול, ואם לא הולכים לטיפול, אז הבעייה רק תחמיר, ויהיה יותר קשה להתגייס.
אניחושב שבנוסף לכך, המטפל יכול לתת חוות דעת מקצועית לצבא, שיכולה להמליץ לצבא לגייס את המועמד, מפני שהוא מתמודד עם בעייתו, ויכול להיות שבלי אותה חוות דעת, הצבא יחשוש לגייס.
הנה דוגמא, שבה פסיכיאטר יכול לשמש כמי שמציל מ"כתם לכל החיים" של אי-כשירות על סעיף נפשי.
אני חושב שישנה גם סטיגמה מאוד מזיקה על הפסיכיאטרים, שנובעת מבורות של הציבור. נכון שסטטיסטית, רוב האיבחונים הם סיכומי מחלה, אי כשירות לשירות צבאי, נכות, אבל יכולים להיות גם חוות דעת שמשחררות מסטיגמה.
צריך להשתחרר מהסטיגמה הזו...
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)